Amaç gezmek ve görmek ise yollarda Avrupa ülkelerinden gelen bisikletli turistlere hiç mi denk gelmiyorsunuz.
Ben karadenizliyim. Her sene bir şekilde bu memleketimi arşınlarım. Daha 10-15 gün kadar önce yine İstanbul çıkışli marmara, Ege Akdeniz sahillerine kadar tamamen sahil boyu yaparak, Aydın uşak vs. den Ankara, Samsun sahil boyu karadeniz, Gürcistan, geri dönüşte Sinoptan girip Adapazarından çıkarak yaklaşık 7000 km. yol yaptık. Tabi bizler Şhadow larla bu yoları gittik. Yollarda millet motosikletlerimize taptı.

Bu sefer Karadenize gittiğimizde Avrupa plakalı 125 cc. yaklaşık 8-10 kadar bayanlı erkekli motosiklet guruplarının o sahillerde gezdiklerini gördüm. Alem başka devletlerden geliyorda bizimkilere ne oluyor yanı. Anlaşılan halkımız her yerde lüxü aradiği gerçek. Bende ayrıca cbf 150 de var. Eğer bu sene tekrar yapacağim ikinci bir güzergahlı turda kısmet olursa cbf ile yoldaş olmak istiyorum. Shadow ile 1200 tl benzin yerine cbf ile 300 tl yakar ve paranın tamamı ile tatili yaparsın. Gezmek amaçlı kurallara uyarak motosikleti motosiklet gibi kullanırsan şayet 2 saatte bir dinlenme moları verirsen motosikletler ile sadece hava ve deniz yollarında gidilmez. Belim kıçım rahat etsin yollarda herkez bana yol versin diyorsan motosiklet kullanmaz yumuşak koltuklu marka araba alır gidersin.
Karadenizde yağmur olmazsa zaten o doğa da olmaz. Ayrıca yağmura karşı koruyucu yağmurluk takımı ayakları da koruyacak şekilde bulundurmalı.
Yollarda Tır lar gayet güzel gidiyor. Bu insanlar dünyanın çeşitli ülkelerinde gezdikleri için gayet tecrubeli ve eğimtiler.Türkiye'nin genelinde başkalarının hakkını yiyerek veya babalarının parası ile alınan 34 plakalı lüks arbalar, ve yine 34 plakalı ucuz arabalar sadece motorlara değil tüm trafiğe son derece saygısız davranıyorlar.
Planınız varsa uygulayın. Motoru kullanacak ve yol yapacak sizlerin beyini olduğunu düşünürseniz bende yolunuz açık olsun derim.Danışmak istediğiniz konularda özelden tel. açarsanız bilgilendiririm.