CBR125 üzerinden Shadowla YANLAMA (DRIFT) çılgınlığı

evet abi haklısın...ayıptır ya...yazıktır...site ortamında böyle şeyler...

ulan 360 derece döndüm iyimi...:p

motor abi sanki sana bana itaat et dio yaww egilmişinde o vaziyet :mrgreen:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Haklısın, trafikte yapılmamalı tabiki. Ama gecenin 3ünü tercih etmemizin sebebi buydu. Gündüz videolar çok kaliteli çıkıyor ama trafik sebebi ile gece yarısı tercih edildi. Taksi yada herhangi bir aracın yanından geçerken sanki üstüme kıracakmış, beni görmeyip U dönecekmiş diye düşünerek geçiyorum. Zaten motosiklet böyle kullanılmalı. Videoda taksiye yakınmışım gibi gözüküyor ama öyle değil. Önlemini alıp kendini mental olarak taksicinin hatasına göre hazırlayıp bir şekilde geçmek zorundasın adam duruyor yani.
Birde, piste çıkabilecek durumum yok tabiki, belki yeri trafik değil ama KAZALAR TRAFİKTE O SOKAKLARDA başımıza geliyor. Pistin mükemmel yağsız tozsuz sonu görülebilen virajlı güvenli yollarında değil.

Arkadaşım bak haklısın deyip yine kendi bildiğini okuyorsun. Sen olgunsun, kaza yapmazsın vs. ama bana burayı okuyan küçük yaştaki arkadaşlarımızın sana özenip ybr, cbr vs. si ile yanlama yaparken o taksinin tüpünün olduğu bağajına bodoslama dalmayacağının garantisini verebilir misin? Sana piste çık diyen yok trafiğe kapalı alan bir sürücü kursunun pisti olur, boş bir kamyon otoparkı olur sen yeterki bulmak iste bulursun. Lütfen böyle sakat videoları burada yayınlayıp yanlış yönlendirmelerde bulunmayın, trafikte sebebi ne olursa olsun akrobasi hareketleri yapmanın mazereti olamaz.

Bıyıklı, çok doğru söylüyor, aynen katılıyorum... Ben de bir ilave yapayım; sevgili arkadaşım korumaların nerde???? Dizliğin yok, ayrıca bir video daha vardı aynı sayfada sana ait, orada da ne mont ne koruma, Allah'a emanet yapıyorsun bu hareketleri.. Neye güveniyorsun anlamış değilim... Bu cesaret değil, eğitim değil, çalışmak değil, bunun adı başka... http://www.youtube.com/watch?v=Fz1cMgrePEc&mode=related&search=
Bahsettiğim diğer videon bu... Bunda ise ne montun var ne dizliğin var. Kaskının çeneliği de açık... 5 km/s hızla düşsen bile kolunu veya bacağını birkaç yerinden kırabileceğini biliyorsun değil mi? Hatta çeneni ve dişlerini bile kırabilirsin... Bu kadar gözü kara olman övunülecek birşey değil gerçekten. Sana daha önce "eğitmen eşliğinde..." diye bir öneride bulunmuştum hatırlarsan. Eğitmen olsa sana bu kıyafetle ders vermezdi biliyorsun değil mi?
Diğer bir konu da; o taksiyi sen sollarken sağda park halinde bir araç çıkıyor taksicinin önüne ve sen tam sollarken taksici sola doğru geliyor park halinde bir araç olduğu için, sen de o sırada sollama yapıyorsun. Taksici biraz fazla sola gelse kaza kaçınılmaz. Yani taksicinin yapacağı hatayı önceden hesapladığını söylüyorsun ama görüntüde hesaplamadığın görülüyor. Ben de Bıyıklıya katılıyorum... Olmamış, kusura bakma... :farao:

bir daha yapmayacak abisi söz verdi yapsada bize özel yapacak siteye basmayacak resimleri ( hata yapmış ama emek sarfetmiş paylaşmak istemiş ne var bunda )

( hata yapmış ama emek sarfetmiş paylaşmak istemiş ne var bunda )

Emek sarfettiğine birşey diyen olmamış ki zaten... Sebce de hata yapmış demek. E doğru söze ne denir. Emeğe saygılı herkes zaten. Arkadaş da zaten paylaşmak için, üzerinde hep beraber konuşabilmemiz için paylaşmış burada. :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güsel videolar yalnız sonuncusunda kaldırımla bir akrabalık kuruyomussun sanırım :queen: dikkatimi ceken bir şey oldu o da asfalt yol çok güzel yani mucursuz asfalt izmirde hiç bulunmadım yolları hakkında bişi diyemem ama buradan gördüğüm kadarıyla öle ama güsel eğiticiliği mevcut videonun bide aynı sey CBR ın basına geldimi ne yapardı merak ediyorum? O kadar rahat toplayabilirmiydi ?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Valla ben böyle emeğe saygılı değilim olsaydım böyle çemkirmezdim. :)

Emeksiz iş olur mu? Pek tabi olmaz ama o emek bilmeden başkasının mahfolmasına neden olabilir mi? Pekala olabilir. İşte buraya dikkat çekmek istedim yoksa klasik emeğe saygı, paylaşıma tşk.ler tavrı bizde de mevcuttur.

Mesaj alındı, özendirici, tehlikeli ve kötü örnek videolar siteye konulmayacak.

Asfaltlar iyi değil. İzmire doğalgaz döşendiği için her taraf, kum, mıcır çukur.

Bu videoyu emek olarak görmüyorum, yani eğitici birşey değil, eğlenceden ibaret. Aklımda motosiklet tekniklerini gösteren eğitici bir video yapmakta var aslında. Olursa o emek olur.

CBR'ın kuvveti olmadığı için o şekilde yanlamıyor. Ama çok zorlanırsa anlık benzer tepki veriyor, nede olsa çok hafif bir motor.

Aşağıda yazdıklarım kendimi haklı çıkarmak amacıyla değildir, ama ben ne yaptığını bilen bilinçli bir insanım (tanıyanlar bilir) montun üzerinde değil, tehlikeli geçmişsin şeklinde lütfen yüklenmeyin bana.

Taksici otomobil meselesine gelince ben 260.000 (260BİN) km trafikte yol yapmış insanım. Taksicinin sağındaki arabaların içinde insan varmı yokmu bilirim, sürekli radar gibiyim, dikkatsiz değilim. Ayrıca video kamera lenslerinin odak uzaklığı değiştikçe cisimlerin görüntüde birbirine uzaklıkları değişir. Yani kendimi savunmuyorum haklı çıkmak gibi bir niyetim yok ama çok tehlikeli bir şekilde geçmişim gibi yazmayalım, motorun üstünde olan bendim nasıl geçtiğimi, geçerken ne düşündüğümü biliyorum.

Gündüz videolarına ve koruma meselesine gelince İzmir'in sıcağında yaşayan bilir ancak. Ben 40 derecede giymiştim diyen çok oluyor ama bu iş dereceye bakmıyor. İstanbul ve İzmir'in ikiside 35 derecede olsa İzmirde mahfolursunuz sıcaklıktan. Sürekli korumalı dolaşılmalı diyen benim ama GİYİLEMEZ sıcaklıkta oluyor. O gece çekimlerinde üstümde mont var ama yinede terden bitiyorum. Yani işin birde pratik limiti var. Yani giyilmedimi giyilmiyor. Sıcaklık (Konfor) ile güvenlik arasında bir denge kuruluyor. Ben hergün güneş altında motor kullanıyorum, buradan ifade etmek çok zor. Giyilemiyor kelimesinden ne anlıyorsanız o.

Neyse, eğlence uğruna forumda oluşturmaya çalıştığım güvenlik bilincine yara vermiş durumdayım bu videoyu koymak iyi olmadı. Ama sonuçta bu satırlarımızı okuyanlarda mesajı alsınlar, yani amaca ulaşılmış olsun.

- Trafikte akrobasi yapmak,
- Korumaları eksik giymek,
- Kötü örnek olmak
yapılmaması gereken şeyler. Ben yaptım ama işin ucunu doğrusuna bağladık. Anlayan anlar anlamayacak olan zaten hem forumda hem internette yüzlerce video var oradan yine özenir.

Fikirlerini belirtenlere beni uyaranlara teşekkür ediyorum.

serserilik olarak değerlendirmek hadddimize değil ama sanki daha boş bir yerde yapsaydınız cok daha iyi olurdu.shadow gibi ağır bir cruiserda bu hareketleri yaaprken yuksek risk(düşme) alıyorsun.zaten cruiserlar sınıf olark cok dengeli makineler değiller diğerlerine oranla.ve cevredeki arabalara yapışabilirdin bu da cok tehlikeli olabilirdi.yine de3 cok buyuk keyif alım izlerken eline sağlık

zaten cruiserlar sınıf olark cok dengeli makineler değiller diğerlerine oranla.

Bu konuyu yanlış biliyorsun. Motosiklet ön tekerleğinin açısı ve gidon mili ile tekerlek temas noktasını arasındaki farklara TRAIL VE RAKE denir. Cruiserlarda açı yüksek, mesafede uzun olduğu için CRUISER motosikletler EN DENGELİLERİDİR. Hep düz gitmeye çalışır. Yanlasanda, kaydırsanda kendiliğinden düzelip dikleşme eğimi en yüksek motosikletlerdendir.
Ağır motosiklet sadece çok düşük hızda manevralarda zorluk çıkarır ama hareket halinde çok daha başarılıdır. Motosikletin ağır olması bir dezavantaj değil. Dar U dönüşü vs yaparken daha dikkatli olman gerekir ama hareket halinde, mıcırdan rüzgardan çok az etkilenir. 250kg'lık shadowu dengede tutmak 125cc commuter yada naked makinayı dengede tutmaktan çok daha kolay.

Gözünüze nasıl gözükürse gözüksün çekiş bitirildiği zaman (debriyaja basmak gazı bırakmak vs) yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı bu motosiklet anında kendini düzeltir. Düşündüğünüz kadar bir tehlike söz konusu değil, benim canım herşeyden değerli. Az risk var çok risk var. Burada arabalara kaldırıma vs patlama söz konusu değil. Motosiklet yada araba farketmez arkası kaydığı zaman burunun baktığı yere değil drift yapmadan önce gittiği yöne (ön lastik/lastiklerin baktığı yöne) gider.

bak arkadasım.agır bir makineyi drift etmek ettikten sonra toplamak daha kolay doğru.fakat hafif makineler denge acısından daha cok hatayı tolere edebilirler.eger agır bir makinede ciddi bir hata yaparsan sen değil kralı olsa toparlayamaz.senelerdir cesitli arabalarla drift yapıyorum.daha doğrusu yapıyordum.eger cussen yeterli ise mıcır vb etkenler dısında hafif bir makineyi kontrol etmen cok daha kolaydır.hafif bir makine altından kayar yere yapısırsın.ama ağır bir makinede sağa sola yapışarak cok ciddi yaralanbilirsn.eger drift te anlık bir hata yapsaydın.250 kg lık shadowunla ne oldugunu anlamadan park halindeki araçladan birine cok ciddi yapışabilirdin.yer secimin yanlış korumaların zayıf.yok hala diyorsanki bişi olmaz.sen bilirsin canım kardeşim

Verdiğim linkten TRAIL ve RAKE'in ne olduğunu öğrenmelisin. O zaman dik çatallı, kısa rakeli ama HAFİF motosikletin çoook daha zor düzeltilir olduğunu anlayacaksın. Burada mesele hafif/ağır değil. Shadow ağır ama TRAIL ve RAKE değerleri onu hafif motosikletlerden çok daha kolay yapıyor. CBR125, CBF250 vs bunlar 100-150kg motorlar ama shadowdan çok daha zordur toparlaması. Kendin başarıyla yapamadığın ve TRAIL RAKE olayını (ve motosiklet dinamiğini) detaylı öğrenmediğin sürece aynı şeyleri söyleyemeye devam edeceksin. Hiç shadow kullandınmı sen? Ben bahsettiğim bütün motosikletleri kullandım, motosiklet dinamiği kitabını yuttum bu iş matematikle formülle hesaplanıyor. İngilizce verdiğim kaynakta hepsi mevcut.

TRAIL ve RAKE ile ilgili:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=21376

O videoda gördüüğünüz drifltlerle bu motosiklette düşülmez sağa sola patlanmaz. Çok düşük bir ihtimal. Yeterli drift tecrübeniz olmadan patlarsın ölürsün yazmayın. Yok öyle birşey. Birşey biliyoruzki yapıyoruz, anlatıyoruz. Yapmadığınız bir şeye ahkam kesmek huy olmuş bu sitede. Bu videoyu buraya koyduğuma çooook pişman oldum. Bilmediğim, araştırmadığım, tecrübe etmediğim en ince detayına kadar öğrenmediğim hiçbir şeyi iddia etmem yazmam konuşmam.

Şu motosikletin cüsse ile ilgisi olmadığını bir anlayalım artık. Motosiklet mental bir iş, kafada bitiyor. Motor ağırmış hafifmiş yerden havaya kaldırmıyorsun. İşi biliyorsan cüssen önemli değil. Ayrıca derdiniz cüsseyse ben uzun süredir body building sporu ile uğraşıyorum. Benim o drifti yapmaya hak verecek bilgim tecrübem disiplinim var konu kapansın artık ne olur.

Mesaj alındı, özendirici, tehlikeli ve kötü örnek videolar siteye konulmayacak.

Asfaltlar iyi değil. İzmire doğalgaz döşendiği için her taraf, kum, mıcır çukur.

Bu videoyu emek olarak görmüyorum, yani eğitici birşey değil, eğlenceden ibaret. Aklımda motosiklet tekniklerini gösteren eğitici bir video yapmakta var aslında. Olursa o emek olur.

CBR'ın kuvveti olmadığı için o şekilde yanlamıyor. Ama çok zorlanırsa anlık benzer tepki veriyor, nede olsa çok hafif bir motor.

Aşağıda yazdıklarım kendimi haklı çıkarmak amacıyla değildir, ama ben ne yaptığını bilen bilinçli bir insanım (tanıyanlar bilir) montun üzerinde değil, tehlikeli geçmişsin şeklinde lütfen yüklenmeyin bana.

Taksici otomobil meselesine gelince ben 260.000 (260BİN) km trafikte yol yapmış insanım. Taksicinin sağındaki arabaların içinde insan varmı yokmu bilirim, sürekli radar gibiyim, dikkatsiz değilim. Ayrıca video kamera lenslerinin odak uzaklığı değiştikçe cisimlerin görüntüde birbirine uzaklıkları değişir. Yani kendimi savunmuyorum haklı çıkmak gibi bir niyetim yok ama çok tehlikeli bir şekilde geçmişim gibi yazmayalım, motorun üstünde olan bendim nasıl geçtiğimi, geçerken ne düşündüğümü biliyorum.

Gündüz videolarına ve koruma meselesine gelince İzmir'in sıcağında yaşayan bilir ancak. Ben 40 derecede giymiştim diyen çok oluyor ama bu iş dereceye bakmıyor. İstanbul ve İzmir'in ikiside 35 derecede olsa İzmirde mahfolursunuz sıcaklıktan. Sürekli korumalı dolaşılmalı diyen benim ama GİYİLEMEZ sıcaklıkta oluyor. O gece çekimlerinde üstümde mont var ama yinede terden bitiyorum. Yani işin birde pratik limiti var. Yani giyilmedimi giyilmiyor. Sıcaklık (Konfor) ile güvenlik arasında bir denge kuruluyor. Ben hergün güneş altında motor kullanıyorum, buradan ifade etmek çok zor. Giyilemiyor kelimesinden ne anlıyorsanız o.

Neyse, eğlence uğruna forumda oluşturmaya çalıştığım güvenlik bilincine yara vermiş durumdayım bu videoyu koymak iyi olmadı. Ama sonuçta bu satırlarımızı okuyanlarda mesajı alsınlar, yani amaca ulaşılmış olsun.

- Trafikte akrobasi yapmak,
- Korumaları eksik giymek,
- Kötü örnek olmak
yapılmaması gereken şeyler. Ben yaptım ama işin ucunu doğrusuna bağladık. Anlayan anlar anlamayacak olan zaten hem forumda hem internette yüzlerce video var oradan yine özenir.

Fikirlerini belirtenlere beni uyaranlara teşekkür ediyorum.

Keşke sitedeki herkes eleştirileri böyle senin gibi olgunlukla karşılasa da yanlışlardan bile dersler çıkarabilsek. :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar