Mesaj alındı, özendirici, tehlikeli ve kötü örnek videolar siteye konulmayacak.
Asfaltlar iyi değil. İzmire doğalgaz döşendiği için her taraf, kum, mıcır çukur.
Bu videoyu emek olarak görmüyorum, yani eğitici birşey değil, eğlenceden ibaret. Aklımda motosiklet tekniklerini gösteren eğitici bir video yapmakta var aslında. Olursa o emek olur.
CBR'ın kuvveti olmadığı için o şekilde yanlamıyor. Ama çok zorlanırsa anlık benzer tepki veriyor, nede olsa çok hafif bir motor.
Aşağıda yazdıklarım kendimi haklı çıkarmak amacıyla değildir, ama ben ne yaptığını bilen bilinçli bir insanım (tanıyanlar bilir) montun üzerinde değil, tehlikeli geçmişsin şeklinde lütfen yüklenmeyin bana.
Taksici otomobil meselesine gelince ben 260.000 (260BİN) km trafikte yol yapmış insanım. Taksicinin sağındaki arabaların içinde insan varmı yokmu bilirim, sürekli radar gibiyim, dikkatsiz değilim. Ayrıca video kamera lenslerinin odak uzaklığı değiştikçe cisimlerin görüntüde birbirine uzaklıkları değişir. Yani kendimi savunmuyorum haklı çıkmak gibi bir niyetim yok ama çok tehlikeli bir şekilde geçmişim gibi yazmayalım, motorun üstünde olan bendim nasıl geçtiğimi, geçerken ne düşündüğümü biliyorum.
Gündüz videolarına ve koruma meselesine gelince İzmir'in sıcağında yaşayan bilir ancak. Ben 40 derecede giymiştim diyen çok oluyor ama bu iş dereceye bakmıyor. İstanbul ve İzmir'in ikiside 35 derecede olsa İzmirde mahfolursunuz sıcaklıktan. Sürekli korumalı dolaşılmalı diyen benim ama GİYİLEMEZ sıcaklıkta oluyor. O gece çekimlerinde üstümde mont var ama yinede terden bitiyorum. Yani işin birde pratik limiti var. Yani giyilmedimi giyilmiyor. Sıcaklık (Konfor) ile güvenlik arasında bir denge kuruluyor. Ben hergün güneş altında motor kullanıyorum, buradan ifade etmek çok zor. Giyilemiyor kelimesinden ne anlıyorsanız o.
Neyse, eğlence uğruna forumda oluşturmaya çalıştığım güvenlik bilincine yara vermiş durumdayım bu videoyu koymak iyi olmadı. Ama sonuçta bu satırlarımızı okuyanlarda mesajı alsınlar, yani amaca ulaşılmış olsun.
- Trafikte akrobasi yapmak,
- Korumaları eksik giymek,
- Kötü örnek olmak
yapılmaması gereken şeyler. Ben yaptım ama işin ucunu doğrusuna bağladık. Anlayan anlar anlamayacak olan zaten hem forumda hem internette yüzlerce video var oradan yine özenir.
Fikirlerini belirtenlere beni uyaranlara teşekkür ediyorum.