- Konu Yazar
Herkese merhaba 2001 model bir cbr 600f sahibiyim bu gün debriyaj balata değişimi yatırdım değişim öncesinde makina gaz tepkisi çok kötüydü kalkışta gazı açıyorum 2 saniye felan gecikmeli kavruyordu gaz yiyor ama güc 2 sn sonra çat diye geliyordu.Bu gün balatayı değiştirdik motorun orjinalinde 6 saç 7 balata olması gerekiyor 2 tanesi ince fakat benim netten aldığım balata geldiğinde baktım 7 adet kalın balata geldi böle olunca 6 kalın balatayı taktık 1 adette içinden çıkan bitmiş ince balatayı takıp topladık motorun gaz yemesi gayet güzel oldu toparlandı fakat hala 1 ve 2 . ci viteste kalkışta makina çok az da olsa geçikme var gaz verip çektiğim çat diye bir ses geliyor bazen gelmiyor kullanıma engellik bir durum yok fakat rahatsız ediyor tam konforlu kullanamıyorum.Sizce o çat sesi vites dişlelerinde boşluk felanmı var ordanmı geliyor yoksa debriyaj ile alakalı bir durummu ve makina 1. vitestede bile kalkış yapsam direk gaz açtığımda sert hızlanmıyor 3 - 4 bin devire getirip gazı açarsam sert gaz yiyor bu normalmidir.