CBR 250R İleri Sürüş için uygun mudur ?

Herkese tekrar merhaba,
direk konuya dalmak istiyorum:

2013 model 4500km cbr 250 sahibiyim. Hız tutkum yoktur. Motosikletten zevk alma derdinde olmuşumdur her zaman. Bi motosiklete beni çeken iki özellik vardır:

- güç

- viraj kabiliyeti.

Hyosung kullanıyordum bundan bir sene önce. Açıkçası o güven veren makinayla bile virajlara girmeye ne bileyim wheelie denemeye korkuyordum. Gerçi yeterli bilgi ve pratiğe sahip olmadığımdan da olabilir tam emin değilim :)

Şimdi bi problemim var; ben gösteriş meraklısı bir insan değilim olmadım olmayacağım da. Fakat kendi kendime küçük heyecanlar denemeyi seviyorum. Tırsa tırsa da olsa her gün aynı viraja yarım derece daha eğik girmeye çalışıyorum kendimi bu şekilde geliştiriyorum diye kandırıyorum işte..

Tek teker yapan adana conoları diye tabir edilen oluşumlar gibi olmayacağım elbette trafikte de millete gösteriş olsun diye ışıkta kalkışlarda artistlik yapmayacağım.

Sadece denemek istiyorum. Boş bi alanda belki de gece saatlerinde ( ki ne zaman yeni bi şey denemek istesem gece yaparım) tek teker ve drift çalışmayı düşünüyorum.

Yaz boyu Adana'dayım ve araştırdığım kadarıyla Adana'da böyle bir eğitim veren bir kurum yok. Hoş Türkiye genelinde veren var mı ona da bakmadım.

Sadete geleyim:

-Cbr250 bu tarz küçük başlangıçlar için uygun bir motosiklet mi ? (Tekerlerim metzeller arka ön takım)

-Kaynak alabileceğim videoları barındıran abilerim kardeşlerim var mı ? (İngilizce - Türkçe farketmez)

-Bu tarz heyecanlar yaşamak istemem sizce normal mi ? ( Bu soru biraz Haydar Dümen'e gönderilen sorular gibi olmuş es geçebilirsiniz :cherry: )

Cevap ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Herkese iyi günler dilerim,
Onur.

Dipnot: Başlığı ileri sürüş diye açmışım ama sanırım sorduğum şeyin ileri sürüşle pek bi alakası yok freestyle diyelim biz ona.. Bulamadım adını öyle yazdım

Türkiyede ileri sürüş teknikleri -güvenli sürüş teknikleri eğitimi veren kuruluşlar var (Honda Türkiye yada Bmw gibi)

Kaynak olarak Uzman TV ye başvurabilirsiniz :cat:

http://www.uzmantv.com/uzman/motosiklet-ileri-surus-teknikleri-uzmani-rahmi-barutcu

Sitede bu konu hakkında epey fikir alışverişi olmuş :cat:

http://www.motosiklet.net/forum/surus-teknikleri/102745-motosiklet-ileri-duzey-surus-teknikleri.html

Sonuç olarak kendimizi geliştirmek her zaman iyidir :cat:

Bu tür şeyleri yapmak istemen normal.

Ben bi BMW S1000RR videosu izlemiştim. Eleman motosikleti freestyle alanına pick-up ile getiriyor. Deli gibi freestyle yapıyor; ön kaldırma, arka kaldırma, arka kalkıkken U dönüşü yapma!, zıp zıp zıplama vs.

Tatmin olduktan sonra motosikleti yine pick-up'a koyup evin yolunu tutuyor :D Yani adam motosikleti sadece bu tür heyecanlar yaşamak için kullanıyor diyebiliriz :)

CBR 250 çok sağlam bir motosiklet. (Bende de var, ondan biliyorum.) Söylediğin her şeyi yapabilirsin ama bi 600 cc'deki gibi rahat olamazsın. Çünkü çok fazla güç farkı var. Daha çok efor sarfetmen gerekebilir. Ancak bazı yönleri de senin için avantaj. Motosiklet altından kaçmaz, takla atmaz.

Tek sıkıntı lastikler. Senin lastikler çok iyi sanırım. Drift'e gelmeyebilir. Ya da zorlanırsın drift yaparken. Drift için sana Cbr 250'nin orjinal lastiklerini öneririm :D
Bende orjinal lastikler var, acayip yanlıyorum :D Tabi kontrolsüz duruş mesafem çok uzun. Bu yüzden dururken çok dikkatli/kontrollü hareket ediyorum.

O lastiklerle sakın öyle şeyler deneme aman hem lastiklere yazık hem de o lastikler yola yapışmak için üretilmiş sen onu zorlarsın o direnir düşersin,git çıkma ölmemiş lastik al uygun fiyatlı onları heba et,en basitinden driftçi adamlar bile neredeyse trilyonluk arabalara çıkma lastik takarak daha çok kaymasını sağlıyorlar.

O lastiklerle sakın öyle şeyler deneme aman hem lastiklere yazık hem de o lastikler yola yapışmak için üretilmiş sen onu zorlarsın o direnir düşersin,git çıkma ölmemiş lastik al uygun fiyatlı onları heba et,en basitinden driftçi adamlar bile neredeyse trilyonluk arabalara çıkma lastik takarak daha çok kaymasını sağlıyorlar.

Aynen, ben de bundan bahsetmiştim zaten ;)

metzelleri wheelie için sipariş etmiştim zaten. drift için irc den ala lastik mi var :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar