CBR 250R Street Fighter Bölüm 5
Bu bölümde egzoz için yaptığım paslanmaz çelik koruma sacını ve kapatıp kısalttığım kuyruğu kısaca gösteriyorum. Peki video neden bu kadar uzun derseniz... daha dikkatli olmanız , bir iş yaptırdığınızda sürekli sorunlar baş gösteriyorsa bazı şeylerin farkına varmanız için sizi uyarmak istiyorum. Gerçek ustalar ile usta geçinen sahtekarları ayırd etmeniz gerekiyor. Bu motosiklette şahit olduğum iki kasıtlı yaratılmış sorunu ifşa ediyorum.
İlk sorun Triger Zincir Gergisi. Bu motosiklette yaratılmış "krank kırıyor" dedikodularını da kullanarak vakti zamanında bir şekilde triger gergisini kasıtlı olarak bozup iç yayını sıkıştırarak mekanizmanın çalışmasını engelleyip böylelikle triger zincirinin boşluklu çalışmasına, supap zamanlama sorunları ile anormal seslere ve performans sorunlarına/arızalara neden olup, ses veya arıza nedeni ile aynı adama veya dengine gittiğinizde daha motoru sökmeden, teşhisde bulunmadan "Bunlarda krank sorunu var zaten, söküp bakıcaz. Sana iki bine hallederim" diyen adam bir triger gergisini düzelterek veya değiştirerek sizden o parayı gasp edebilir. Bu motosikletteki triger gergi mekanizması kasıtlı olarak bozulmuş bir parçaydı, parçayı söküp dağıttığımda bariz şekilde görülebiliyordu ancak videoya almak istememiştim.
İkinci sorunu da görünce artık sabrım taştı. Videoda da gösterdiğim gibi adam grenajların arasına, kesinlikle o motosiklette bulunmayan ve kasıtlı olarak o bölgeye yerleştirilmediği sürece girmesi veya çıkması imkansız olan bir parçayı yerleştirerek kasıtlı olarak ses sorununa neden olmuş. Maksat yine aynı. Ses şikayeti ile gittiğinizde kendi yarattığı sorunu düzeltmek için çeşitli işler adı altında sizin paranızı yine gasp etmek. Bu esasen nitelikli dolandırıcılıktır. Lütfen bu tip şahıslara karşı dikkatli olalım. İzlediğiniz için teşekkürler.