- Konu Yazar
Öncelikle merhaba :mrgreen: çocukluktan beri hayalim olan motosiklet sürüşüne yaklaşık 2 hafta önce aldığım 2007 model cbr125r repsol ile başlamış bulunmaktayım.Bunun öncesinde birkaç kez scooter sürmüşlüğüm var yani tecrübesiz,teorik ve pratik anlamda zayıf bir sürücüyüm :mrgreen:.Motosikleti aldıktan sonraki yaptığım ilk iş iyi bir kask,eldiven,bellik ve dizlik almak oldu(Monta para kalmadı bir dahaki ay :mrgreen: ) Kendi çabalarımla az buçukta olsa bu 2 haftalık süreçte sürüşümü geliştirmeye çalıştım ama tabi hepinizin en başlarda karşılaştığı sorunlarla karşı karşıyayım.Bana göre en büyük sorun trafik.Acemiliğim ve trafikteki araçların kasaplıkları harmanlanınca daha ilk günden kesin bir kar aldım ve tam anlamıyla motosikleti ve sürüşü kavramadan trafiği kendime yasakladım.İkinci büyük sorunum ise vites geçişleri.Vites yükseltmeyi hadi az buçuk hallettim gibi bir şey zamanla olacak gibi ama vites düşürmeyi ben öğrenene kadar şanzıman diye bir şey kalmayacak gibi duruyor :mrgreen: .Özellikle bu konuda ne yapmam gerektiğini adım adım anlatabilecek kişilerden yardım bekliyorum.Diğer bir sorunum ise virajlar.Motosikleti aldığım çocuk satmadan önce 0 IRC lastik taktırmış.İnternette IRC lastiklere yapılan yorumları gördükçe ürperdim haliyle.Virajlara geldiğimde manevra yapmak yerine olabildiğince yavaşlıyorum ve öyle geçiyorum çok güvensizlik oluştu.Ben şöyle bir yol belirledim kendimce:Sürüş tekniklerini tam olarak kavrayana dek IRC lastikler ile devam edip kendimi hazır hissettğim an lastikleri değiştirmek istiyorum.Tabi bu süreçte yardımlarınızıa ihtiyacım var.Vites geçişleri nasıl olmalı,Trafikte neler yapmalıyım/yapmamalıyım ve tabi IRC lastikleri ne ile değiştirmeliyim?(Şunu da belirtmemde fayda var sanırım,bu mtoosiklet ile uzun yol yapmayı düşünüyorum ona göre bir astik önerirseniz sevinirim uygun bir fiyat olursa çok çok mutlu olurum :mrgreen: ) Birde uygun fiyata sağlam yazlık bir mont almak istiyorum neler önerirsiniz ?
BURSADA YAŞAYAN BİRİLERİ BANA YARDIM EDEBİLİRSE ÇOK SEVİNİRİM FACE TO FACE
BURSADA YAŞAYAN BİRİLERİ BANA YARDIM EDEBİLİRSE ÇOK SEVİNİRİM FACE TO FACE