CBR 125R ile Stoppie

arkadaşlar cbr125im ile şu günlerde stoppie hareketini deniyorum. bi alt konudada belirttiğim üzere lastiklerim fabrika çıkışlı IRC ve pek hoşuma gitmiyor. neyse gelelim konuya, ben 2.viteste hızımı 35-40 yapıyorum ve aniden ön frene yükleniyorum sonuç hüsran :D ön teker kayıyor ve istediğim hareketi yapamıyorum. Konuyu yanlış yere açtıysam affola. Tekeriniz düz bassın :)

Bir sonra ki konun ucuz grenaj nasıl temin ederim olacak :cherry:

Son düzenleme:
aniden frene asılırsan her motor kayar.
öncelikle tüm yükü öne aktarman lazım, tabi bunu saniyenin 10 da birinde felan yapıcaksın.
motor iyice öne yığıldıktan sonra freni biraz daha sıkıp arka tarafı kaldırmaya çalışacaksın.

Bende şöyle biliyorum freni biraz sıkıyosun ön amortisör kapanınca freni saniyeliğine bırakıyorsun sonra iyice fren manetini eziyosun

Uzun bir süre kullandım cbr 125 irc ile , tekerin güzel tuttuğu yerde yapılabiliyor. 1. viteste ortalama 30km ile giderken ön freni normal sıkıyorsun sonra bırakıp aniden tekrar sıkıyorsun.

Benimde bildiğim giderken frene az basıyosun birden çekip freni köklüyosun yanlış hatırlamıyosam :D

İlk önce yolda belediye çukuru veya mazgal buluyorsun
sonrada 30 km hızla ön tekeri çukura sokuyon al sana sotoppie

Böylelikle balatalarda eskimemiş oluyor :queen:

lastik IRC de olsa asfalt kalitesinin iyi oldu yerde stoppie yapabilirsin bende de 2016 cbr 125 var,izmir tarafındaysan eğer sana yardımcı olabilirm

Super Moderator
Stopie iki hamle ile prüssüz bir şekilde olur.

Freni yavaş yavaş ezerek ağırlığı amortisörlere aktardıktan sonra anlık olarak freni bırak ve tekrar çek. Ama dozajlama önemli. İlk zamanlar ayağa kalkarak daha kolay stopie getirebilirsin. (Vücut ağırlığını öne vererek) Stopie gelen motosiklet, agırlık merkezini koruyamamanız veya gidonu koordine edememeniz durumunda sağa veya sola dönmeye meğillenecektir, böyle bir durumda freni aniden bırakırsanız düşebilirsiniz, motosikletin dönmek istediği tarafa doğru vücut ağırlığınız ile siz de dönüp indirmeye özen gösterin. Ama karenajları sokmeni ve takoz takmanı tavsiye ederim. Bu işi öğrenene kadar motoru çok kıracaksındır.

ben de aynı motosiklete sahibim, çok denedim ama bi türlü beceremedim, zira freni biraz sert asıldığımda kayıyo direkt. lastiklerden dolayı böyle olduğunu düşünüyordum. bu tekrar bırakıp çekme olayını deniycem.

Stopie iki hamle ile prüssüz bir şekilde olur.

Freni yavaş yavaş ezerek ağırlığı amortisörlere aktardıktan sonra anlık olarak freni bırak ve tekrar çek. Ama dozajlama önemli. İlk zamanlar ayağa kalkarak daha kolay stopie getirebilirsin. (Vücut ağırlığını öne vererek) Stopie gelen motosiklet, agırlık merkezini koruyamamanız veya gidonu koordine edememeniz durumunda sağa veya sola dönmeye meğillenecektir, böyle bir durumda freni aniden bırakırsanız düşebilirsiniz, motosikletin dönmek istediği tarafa doğru vücut ağırlığınız ile siz de dönüp indirmeye özen gösterin. Ama karenajları sokmeni ve takoz takmanı tavsiye ederim. Bu işi öğrenene kadar motoru çok kıracaksındır.

anlık olarak freni bırak kısmını beceremiyorum ben bi türlü.
yavaşça ezip öne yığıyorum sonrasında arkayı havalandıramıyorum.
sadece komple duracağım zaman önü iyice kilitleyip arkayı bi yarım metre kaldırdığım oluyor.

Super Moderator
anlık olarak freni bırak kısmını beceremiyorum ben bi türlü.
yavaşça ezip öne yığıyorum sonrasında arkayı havalandıramıyorum.
sadece komple duracağım zaman önü iyice kilitleyip arkayı bi yarım metre kaldırdığım oluyor.

Çok gerekli bir aktivite değil zaten, bence stopie yapamasanda olur. Dert etme böyle şeyleri:thumleft:

Super Moderator
her insanın içinde bi apaçi vardır bilirsin. bazen dışarı çıkarasım geliyor :)

Apaçilikten önce bence daha iyi nasıl sürersin ona eğilsen hepsi kendiliğinden gelir.. Zorda kaldığında stopie yapmayı da öğrenirsin, teker yapmayı da..

Ama hedef hep daha iyi sürebilmek olmalı.

Son düzenleme:
Apaçilikten önce bence daha iyi nasıl sürersin ona eğilsen hepsi kendiliğinden gelir.. Zorda kaldığında stopie yapmayı da öğrenirsin, teker yapmayı da..

Ama hedef hep daha iyi sürebilmek olmalı.

hocam gerekli eğitimleri aldım zaten de, ama eğitimde nası teker yapılır, nası stoppie yapılır diye öğretmiyolar :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar