CBR 125 Vites Geçişleri

Arkadaşlar Merhaba,
Motosikletini çalıştırdığımda 1 e takarken katurt diye geçiyor motor yerinde sekiyor aynı zamanda boşa da çok zor geçiyor 2. votese geçişte aynen öyle. Yani motorun üstünde zıplamam ileri geri yapmam ve aragazı vermem gerekiyor. 3,4,5,6 vitesler seyir halinde o kadar zor değil rahat diyebilirim. Bu nedendir? Debriyaj ayarı yapmaya çalışıyorum olmuyor ya böyle oluyor yada debriyajı siksam sanki yarım debriyajdaymis gibi oluyor bir türlü ayarlanmiyor böyleyken de çok geç kavrıyor. Debriyaj balatası aklıma geliyor bittiği nasıl anlaşılır araştırıyorum kalkışı ivmelenmesi çok iyi bir anda gaza yuklenince tepki de veriyor öyle boşa sarmiyor bitik hissi vermiyor yokuslarda bayilmiyor da. Yağımı da Motul 7100 iyi yağ kullanıyorum bu 1- N -2 vitesleri niye çok sert bu motorun anlamadim. Vites hareketli akşamlarında wd40 da sıkarım hep yumuşasin diye ama 2 yıldır böyle vitesler. Fikri bilgisi olan varmı bu konuda?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Normaldir canını sıkma :D Arada 2 ye atınca yumuşak geçi,yormuş gibi sessiz olur o da sana güzelliği :D 1. vitese de atarken az motoru ileri ilerlet 10 15 cm kadar o ses gelmez gelirse de önemli değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

büyük motorlarda o ses daha felaket. debriyaj ayarı olması gerektiği gibi yani ayarlı motor çalışırken bostan 1 e atınca dranks diye ses geliyor içerden:)

Vitesler olduğu yerde büyük küçük her motosiklet için zor geçer. Debriyaj manetinde 1-1.5 cm boşluk olması gerek öyle mi?

Peki misal 1de gazladık 2 ye hızlıca atarken gelen taksss sesi normal mi? Motorun devrine göre bazen oluyor bazen olmuyor.

Peki misal 1de gazladık 2 ye hızlıca atarken gelen taksss sesi normal mi? Motorun devrine göre bazen oluyor bazen olmuyor.
Birinci viteste 3-4 bin devirde giderken yükseltirsen yapabilir yani düşük devirde yapma ihtimali var yüksek devire çıkınca sorunsuz geçmesi lazım

Cevaplara bakınca büyütülcek bir problem değilmiş o zaman. Yalandan yere 333 lira debriyaj balatası degismeme gerek yok yani. Debriyaj kaçırmıyor bitik değil çünkü.

27.000 km de ben 16.000 de aldım ama çok sert kullanıyorum . İlk aldığımda da vites geçiş problemi vardı. Debriyaj balatası dan olduğunu sanmıyorum mesela 1. Ve 2. Viteslerde anı gaz açıyorum boşa sarmiyor kaçırmıyor performans olarak çok memnunum 250 görüyor ama vitesler Motul 7100 kullanmama rağmen neden sert acaba aslında 3-4-5-6 çok yumuşak ama 1-N-2 çok sert takur tukur

Motosikleti
CBR 125 R 2014
27.000 km de ben 16.000 de aldım ama çok sert kullanıyorum . İlk aldığımda da vites geçiş problemi vardı. Debriyaj balatası dan olduğunu sanmıyorum mesela 1. Ve 2. Viteslerde anı gaz açıyorum boşa sarmiyor kaçırmıyor performans olarak çok memnunum 250 görüyor ama vitesler Motul 7100 kullanmama rağmen neden sert acaba aslında 3-4-5-6 çok yumuşak ama 1-N-2 çok sert takur tukur

200 kaç görüyor :D Yokuş aşağı 150 dir o :D

250 mi nee?? motorun limiti 159 (en azından bendeki 159 da kesiciye giriyor.) vites geçişlerine gelirsek 1-n-2 çata pata yapcak bişey yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar