CBR 125 modifiye yardım!!!

arkadaşlar cbr125 çok hoşuma gidiyor ancak motoru alınca deiştirmek istediim 2 noktası var geniş ve büyük lastikler ve eksoz size danışmak istediğim konu ise cbr ye bu modifiyeleri yaptıımda çıkacak sonuçlar yani avantajlarr ve dezavantajlarr :silent:

gövde kalsın yaw gövdesi gzl bence benim lastikleri deiştirmemdeki nedende görünüş deil ince lastikte motoru kaydırma riski olduğunu düşünüyorum ne bilim huzursuz olmayayım die bi tek eksozu ses için deiştircem

CaBRioLeT' Alıntı:
hadi onları değiştirdin o incecik gövdesine ne yapıcan??? :queen:

Bu yorumu keşke CBR 125'ten daha iyi bir motora sahip olduğun zaman yapsaydın...

derin fazla derin düşünüyorsun rahat ol biraz gevişe benim ihtiyaç duyduğum makina buydu bunu aldım az paraya ayak işlerimi yapmak ve keyif için kaza yapsamda beni üzmeyecek hatta pert olduğunda orada bırakabileceğim bir motor istedim .... kimseyi sahip olduğu motor ile kıyaslama .. 96 da 600f2 pertim var acısını hala duyarım ....

derin' Alıntı:
Bu yorumu keşke CBR 125'ten daha iyi bir motora sahip olduğun zaman yapsaydın...

haklısın cbr125 ince yaplı ama asyayla mondialle kıyaslanamaz.

çip takıyorlar diye duymuştum. hatta bu yüzden 200 kadran varmış. modifiye kaldırır bence.

arkadaşlar bende bunu sölemeyi düşündüm bi ara dinime küfreden müslüman olsa diyerekten ancak tabiki kimsenin görüşlerini bindiği motora göre kıyaslayamayız yinede görüşü için teşekkür ederim yanlız ben konuyu saptırmadan bana merak ettiğim noktaları acıklayabilireniz sevinirim...

arkadaşlar bir endüstriel ürünler tasarımcısı olarak fikirimi beyan ettim....cip taksanda o kasayı o süratlerde nasıl kontrol ediceksin??? ağırlığı, türbülansı, vs... 200 km de nasıl çözmeyi düşünüyorsun??? çip takılıorsa kasada da değişiklikler yapılıyordur

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ne çip i takıyolarmış yaa,nereye ne çip i takıldığını merak ettim şimdi:silent:

Arkadaşlar geçen CBR125R motorum ile viraja hızlı girdim ve bu nedenle motoru daha fazla yatırma geregi duydum carpmamak icin ve biraz daha yatırır yatırmaz motor devrildi yerde sürüklendim,hemen kaldırdım motoru neyseki grenajına falan hiçbiryerine bir zarar gelmedi hatta sinyalleri bile sapasağlamdı,tabi bende sapasağlamdım;)montum ve eldivenlerim korudu,diyeceğim o ki servise gittim olayı anlattım hemen arka lastiği 130'luk dunlop taktırdık,daha evvelinden tereddüt ediyordum orjinal lastiği değiştirsem mi acaba diye ama sonuçta mühim olan hızdan çok virajlarda yol tutuşun arttırılması ve dolaysıyla benim güvenliğim,130'luk arka lastiğin yakıt tüketimini biraz arttıracağı ve son hızı biraz düşüreceğini tahmin ediyorum ama sonuçta yol tutuş artıyor bence makul bir değiş-tokuş,ayrıca kalın lastik güzel görünüyor bunuda eklemeden geçemeyeceğim:bounce:

cbr 125 e olabilecek modifiye egsozu değişiyor manifoldu genişletiyorlar lastikler değişiyor kaporta içinde fber kalıp döküyorlar daha geniş durması açısından görünüm olarakta güzel oluyor amartisörler kesiliyor süspansiyon olarak rahatlık biraz bozuluyor ama ağırlık merkezi yere yakınlaştığı için yola tutuşu artıyor virajlarda falan chip takılıyormuş ama sakıncalı diye düşünüyorum ben sonuçta 125 cc bi motor :cat:

Ya 4.500 YTL'lik motora ne modifiyesi? 2. el satarken o modifiyeler para etmiyor, söküp alsan senin de işine yaramayacak. Bin paşa paşa değiştirene kadar işte. Harcayacağın parayı da bankaya at biriktir.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ylmzzz' Alıntı:
chip tuning diyorlar. motor için duydum ama adres bulamadım. arabalar için açıklaması aşağıdaki linkte

http://www.bestservis.com/chiptuning/chip.htm
chip tuning işlemi elektronik enjeksiyonlu,elektronik ateşlemeli araçlara uygulanabilir.yani elektonik işletim sistemi bulunan ve motorun çalışmasına hükmeden bi sistemdir.cbr 125 karbüatörlü bi motordur ve elektronik bi işletim sistemi yoktur.yani çip bulunmadığı için tuning i olması ihtimali yoktur.enjeksiyonlu bi motor olsaydı chip programlama düşünülebilirdi

benim derdim fazla hız yapmak değil zaten hızı sevmem 100 ü görmesi yeterli olur benim için zaten şehiriçi kullanıcağım lastik değişimini yapabilirim zaten fazla yakmadığını sölediler biraz daha yakmasının önemi yok o zmn önemli olan motoru daha kullanışlı hale getirmek bence...

chip i izmirde best servis takıyor. best servis muzaffer abi tanıdığımız bi insan. turbo nos ve motor modifiye konusunda kendisine güvenirim. ama şunu söylemek isterim yapılmak istenen herşey kullanıcı arayüzü ile zenginleştirilmek istenen özelliklerdir. honda mühendisler bence salak değildir o motora o lastiği takacaklar. bence yapılabilecek en güzel modifiye egzos ve yakıt arttırımı artı görüntü modifiyesidir fazlası istenemez diye düşünüyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar