CBF150-solo-270km

OKD

26 mayıs günü bir parkur çizip hazırlığımı yaptıktan sonra yola çıktım. Amacım Kırklareli'nden Şarköy Mürefte Tekirdağ üzerinden Çorlu ya gitmekti. Yolda çok fazla foto çekemedim ama tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Kırklareli Opet önü

Babaeski den sonra Hayrabolu ayrımı

Alpullu şeker fabrikası

Bendeniz

Şarköy yolu

Şarköy yolunda küçük bir köy

Şarköy. Çook zaman önce gitmiştim: Hatırladığım kadarı ile ogünden bu güne çok olumlu değişmeler olmuş.

Yorulmuşum. 160 km den sonra yemek yiyip sıvı ihtiyacımı giderdim. Ancak o kadar acıkmışım ki yemek sonrası foto çekebildim.

Mürefte yolu

Arkadaşım Eşek. Çok sevimliydi.

Uçmakdere yolu

Yıl 2007 Aynı kafa aynı tas. Arkada yürüyen bayan en az 70 yaşlarında. Birde önden giden elleri dolu genç bir kız da vardı.

Uçmakdere köy girişi

Uçmakdere geçişinde tırmanış başlıyor

Uzaktlarda yolun kıvrılarak uzandığı görülüyor.

Nihayet Tekirdağ girişi

Tekirdağ çıkışından sonra yağmur çiselemeye başladığından eve kadar fotoğraf çekemedim. Eve varınca km saatini ve ertesi gün aldığım benzin miktarını merak edenler için fotoğrafladım.

Sizlere özellikle Uçmakdere geçişi ile ilgili yazacağım. Şimdilik zamanım yok.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
eline sağlık çok güzel bir gezi olmuş
motorlarımız aynı
sende fazladan benim çoook istediğim gps cihazı da takılı
:cat:

Çok hoş gezi olmuş.Bir fotografınıda çok tuttum.motorun tamamını alabilseydin bence cbf 150 kataloğuna girerdin :)

OKD

Sizlere özellikle Uçmakdere geçişi ile ilgili yazacağım. Yol dağın tesfiyesi ile açılmış. Tabanı irili ufaklı bazıları jilet kadar keskin kenarlı, sizi sürekli motosiklet üzerinden atmaya çalışan stabil olmayan taşlardan oluşuyor.

Bu arada akşam olmaya başlamıştı. Hataya karşı toleransı az olan yolda 180 derecelik yokuşta var olan bir dar dönüş sonrası motoru düzelttim. Yokuşu çıkabilmek için biraz gaz vermemle birlikte motor altımdan kaçtı ve sol yanına, ön tekerlek yokuş yukarı bakacak biçimde devrildi. Ben düşmemeyi başardım ve motordan sıyrılıp kendimi yokuş aşağı koşarken buldum. Honda da iyi bir yön motor yan yattığında motor kendini kapatıyor ve kaza olasılığını düşürüyor. Motorun yanına geldiğimde gidon ve sele her iki tekerlekten daha alt seviyede duruyordu. Bilirsiniz motor devrilince kaldırmak için üç yöntem vardır. Burada bunların hiç biri geçerli olmadı. Çünkü ayaklarınızın altındaki yapı çok gevşek ve ben çukur tarafta duruyorum. Birkaç deneme boşa gitti. Top case evden çıkmadan tartmıştım 10 kg geliyordu artı motor artı benzin yaklaşık 145 150 kg. Üstelik motor negatıfte. Bir süre bekledim ayaklarımı stabilize etmeye çalışarak ve sadece gidonu iki elle tuturak motoru kaldırım. Duyduğum acıyı anlatamam. Çünkü 10 gün önce sağ kasığımdan operasyon geçirmiştim. Buradaki ikinci şansım motorum viteste kalmış olmasıydı. Uzun süre nefes almaya çalıştım. Yan ayak toprak taş karışımına battığından motoru ellerimle tutuyordum. Motorun çalışacağından hiç kuşku duymadım. İlk marşta çalıştı zaten. Ve ben çok yorgun olarak Uçmakdereyi geçtim. Akşamın geç saatlerinde eve varabildim.
Sonuç olarak buradan geçmeyi düşünüyorsanız yola erken çıkın. Ekip olarak ilerleyin. Çok ama çok dikkatli olun. Benim düşerken atladığım yönün aksi tarafı uçurumdu. Asla cadde lastikli motor ile geçmeye kalkmayın. Mümkünse enduro hatta cros motor kullanın ve yeterince siz ve arkadaşlarınız tecrübeli olsun. Artçınız olmasın Bence hiç denemeyin. Ben birkez daha deneyeceğimi hiç zannetmiyorum. Ya motorum 200 kg lık bir TA veya V strom olsaydı.
Sevgiler saygılar

malkara-şarköy arası keskin virajları sık olan bir yoldur yaklaşık (40 km civarı) fakat şarköye vardıktan sonra ve ilerisi istanbul ve yakın civardaki arkadaşlar için görülmeye değer. Şarap sevenler mürefte kaynağı.

Az gezmişsin arkadaş,aynı gün cbf150 ile 550 km yaptım,Sakarya-İznik-Osmangazi-Yalova-Gölcük-İzmit-İstanbul-Eminönü-Kadıköy-Sakarya Yaptık.
Hem de eşimle birlikte.Fotoğraf makinamızın pili btmiş yola çıkarken farkettik.Motor anamızı ağlattı,satılığa çıkardım hemen bakalım alan olacak mı.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
gezi güzel de neden 2 başlık açtın anlamadım???

Az gezmişsin arkadaş,aynı gün cbf150 ile 550 km yaptım,Sakarya-İznik-Osmangazi-Yalova-Gölcük-İzmit-İstanbul-Eminönü-Kadıköy-Sakarya Yaptık.
Hem de eşimle birlikte.Fotoğraf makinamızın pili btmiş yola çıkarken farkettik.Motor anamızı ağlattı,satılığa çıkardım hemen bakalım alan olacak mı.

daha ne olsun ne güzel gezi yapmış işte arkadaş.. amaç en fazla km yapmak mı, ne olacak ki çok gezince 1. mi oluyosun...

Güzel bir gezi olmuş.Bir dahaki sefere Lüleburgazdan geçersen çayımı içmeye beklerim :wiinkk:

güzel gezi yapmıssın.. Artık cbf 150 lerde kendini kanıtlamayı basardılar gerçekten...

Gerçekten Güzel Olmuş Gerçi Istiyorum Böyle Bir Geziyi Ama Dükyani Birakip Gidemiyorum Ne Yapalim Darisi Benim Başima !!!!!!!!!!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar