CBF 250 - Elektirik Sorunu - Ölçtüğüm Değerleri Yorumlayın Lütfen Yardım

Motorun aküsü bitmişti, neyse sonuçta altarnatörün ve konjektörün değişmesi gerekiyor ancak altarnatör kesinlikle değişicek denildi. Bende yan sanayi bir ürünü aldım aynı çaplı aynı sargılara sahip bir yansanayi ürün. Neyse bu aleti taktım ve değerleri ölçtüm. Ancak kafamı kurcalayan motorun gazına basıldıkça değerler 2000 rpm ve 9000 rpm çıkıldıkça belli seviyelerde azalmaya başlıyor... Neyse sizlere bu değerleri yazıyorum... Sizce normal mi bu değerin yüksek devirlere çıkıldıkça azalması. Ayrıca altarnatörden çıkan fazların ayakları aynı değerleri gösteriyordu...

1500 devirlerde - 12.85V
2000 devirlerde - 14.38V
3000 devirlerde - 14.25V
4000 devirlerde - 14.12V
5000 devirlerde - 14.09V
6000 devirlerde - 14.06V
7000 devirlerde - 14.03V
8000 devirlerde - 13.99V

Sizce konjektör arızalı mı ve bu değerler normal midir ? Artık aküyü şarj ettirip gönül rahatlığıyla kullanabilir miyim ? Bilen büyüklerimiz yardımcı olursa çok iyi olur...

Motosikleti
VFR1200X
Valla ne yalan söyleyeyim konuya vakıf değilim ama yazdığın değerler çokta alakasız değilmiş gibi görünüyor bence bir sorun yoktur. Sen bu şekilde ölçüm falan yapıyorsan bence yeterince anlıyorsundur. Biz mutfak tüpünde kaçak varmı diye çakmakla kontrol eden bir neslin çocuklarıyız fazla kafanı yorma :mrgreen:

Yani arkadaşlar cevaplar iyi de.... Ben bişeyi anlamadım... Sizde pek açık yazmamışsınız.... Bu gaza asıldıkça değerler belli sabit değerlere düşüyor sizce bu durum normal mi ? Benim konjektör normal mi onu soruyorum ????

benim motora göre biraz düşük ama o kadar fark normaldir heral.
yinede arada bir bu yaptığınız testi yapın ve karşılaştırın. değişiklik olursa sıkıntı var demektir.
üst devirlerde ise voltajın düşmemesi lazım aslında, belli bir devirden sonra sabit kalması lazım. önemli bir sorunmudur bilmiyorum ama şu an görünürde motoru engelleyecek bir sorun yok.

gaza asılıverince elektiriği bobin emiveriyodur. Malum güçlendirip bujiye akım gönderecek.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
değerler bence normale yakın normal şarj aralığı gaz verildiğinde 14.3-14.4 aralığında,devir yükseldikçe ateşleme için fazla akım çekiyor ve 13.9 lara iniyor

Motosikleti
Fazer8 abs
bu konudan ben çok çektim akünün şarz olması için minimum değer 13,5 olması lazım 13,5 i geçebiliyorsan sorun yok

Gaza bastıkça voltaj düşmesi konjektör arızasıdır normalde. Fakat sende çok ufak oynamalar var.
Farı açtığında bu değerler ne oluyor . Yada bunları alırken far açıkmıydı. Eğer far açıkken bu değerleri aldıysanız sorun çıkarmaz gibi görünüyor.
( akü sağlammı ? )

Evet arkadaşlar benim stop lambası,arka stop, göstergeler hep çalışır durumda kapatma şansım yok yani... Otomatik açıyor.... Ve durum böyleyken ölçtüğüm değerler bunlar
Aküyü alalı daha 1 ay olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar