F650gs var
0km hızla kontak kapalı 0kt yakıyor onun hariçi 100km en düşük hızım 60-70 rn yüksek 140-145 basarım ki ortalama da hep yüksek hızda giderim 3.5lt yakıyor senin eğer 100km hız a 4lt yakıyorsa sen o motoru değiştir kardeş
Değiştirmesine gerek yok. Motosikletin motor hacmi ile yakıt tüketiminin doğrusal olmasını bekleyemezsiniz.
Sizin mantık ile 600cc motosiklet 4 lt yakıyor ise 150cc' nin 1 lt kadar yakması gerek.
Bir de benim (yanlış) mantığıma bakalım. Sizin motosikletin ortalama hızı 120 km/h olsun, gerçek max hızı ise (sallıyorum) 180 km/h olsun ve bu makinenin ortalama yakıt tüketimini 3,5 lt alalım.
Diğer makinenin ise ortalama hızı 75 km/h olsun, gerçek max hızı ise (sallıyorum) 110 km/h olsun ve bu makinenin ortalama yakıt tüketimini 3,2 lt alalım.
Buna göre; (max.hız/ort.hız)Xtüketim formülünü de sallarsam...
Sizin makine: (180/145)X3,5= 4,34
Diğer makine: (110/75)X3,2= 4,69
Değerleri çıkar ve bu tamamen sallama mantığa göre elde ettiğimiz değere bakarsak aradaki farkın çok olmadığını sallamış oluruz. Anlatabildim mi? :queen: :thumleft: :

ulp::
Lüğtfeeen bilmeden sağllamayalııım ::xrock::
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------
Sevgili arkadaşlar
150 lik motosikletten çok bi beklentim yok fakat trafiğe çıkınca basmadan edemiyorum. Böyle oluncada yakıt tüketimi 100 kmde 4 lt lere yaklaşıyor. Sizce normalmi?
Normal. İki seçeneğiniz var:
1. Fazla basmadan daha düşük hızlarda kullanmaya gayret edeceksiniz.
2. Daha yüksek hacimli bir motosiklete geçeceksiniz.