cbf 150,125 esd

Arkadaşlar merhaba.İşim dolayısıyla forumu takip etme şansım hiç yok.böyle arada 10-15 dk girip bakabiliyorum.araştırsaydın diyeceklere baştan söylemek istedim bunu :) yardımcı olursanız çok sevinirim.
Elde avuçta biraz birikmişim var.motorumu değiştirmek istiyorum.Bu iki modelden başka kesinlikle düşünmüyorum.motosikletleri fazla inceleme imkanım olmadı mutlaka ilk modellerinden bi farkları vardır.kronik problemleri çözülmüş mü,yakıt hangisinde daha az,hangisinin yedek parçaları diğer modellerinden farklı hangisiyle uzun yolda ve istanbul trafiğinde daha rahat ederim ve hangisi alınmalı? ikisi de mükemmel makinalar ama biri daha caziptir mutlaka bu saydığım ve aklıma gelmeyen özellikleri olarak.kullanıcılarından,fikir sahibi olanlardan yardım istiyorum.şimdiden teşekkür ederim herkese

cbfnin 2011 modellerinde bazı problemler olduğunu cbf 150 forumundan okuduum kadarıyla bılıyorum uzun yolda cbfnın daha konforlu olduğunu,güç bakımından daha artıısı olduğunu biliyorum.125 esdnin 2011 modellerınde sıkıntı olğunu hiç duymaDIM.söyleyebileceklerim bu kadar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Offf ya aynı başlıktan bisürü varr !!! Adminlerden isteğim konuyu kitlemeleri...

Şaka şaka :):) Bide bugünün şartları ile değerlendirmek lazım. Aynı durumdayım bende. Şu başlığa tecrübeli arkadaşlar yazsın da bize de faydası dokunur. En az 10 kişi başlığı gereksiz bulur. Bi link verirler 1500 sayfa. Oku babam oku :):)

şehir içi kullanacaksan 125 diyorum yok ara sıra da uzun yol yaparım rahat olsun diyorsan cbf derim cbr ybr'ye göre biraz daha fazla yakar

aynı şekilde ikisi arasında gdip geliyordum...
esd ye karar verdim..
cbf i en az bir ay bekleyemem...
bri beyaz biri ak...
o dereceler....
benim görüşüm budur....

cbf'in ne gibi sorunları var mesela? eski modellerinde yağ eksiltme sorunu vardı.yeni modelindeki sorun ne kadar ciddi?
esd'nin ise enjeksiyonlu olduğunu duymuştum.öyle birşey var mı? bu iki motorun yakıtları ne kadar mesela.aralarında çok fazla bi fark oluyor mu? ben aynı zamanda okuyorum da iki kuruşun bile hesabını yapmam gerekiyor

Son düzenleme:
yakıt konusu senin için ilkleri oluşturuyorsa kesinlikle ybrr derim...
bugünkü servisteki adamın yalancısıyım sakin kullanımda 13lt benzinle 670 km gittiğini söylüyordu ve ybr olunca inanmamak elde değil....

yakıt konusu senin için ilkleri oluşturuyorsa kesinlikle ybrr derim...
bugünkü servisteki adamın yalancısıyım sakin kullanımda 13lt benzinle 670 km gittiğini söylüyordu ve ybr olunca inanmamak elde değil....

570 km sedat 57 ve nurhan ile birlikte gittim... gözleriyle gördüler.. yedekte 30 km yaptım en az 20 km daha yapardı.. 80- 100 km sabit sürat ile...

o zaman ybr demek zorundayım.ama kimse yeni cbf için yorum yapmamış.

Benim 2011 cbf'in yağ yaktığını görmedim. Yani çıkan yağı ölçme ihtiyacı hissetmedim. :)

2000km de yağ değiştirmiştim 3800 de çubuğa baktım ortalardaydı 4000 bakımını 4030km de yaptım yağı yeniledim.

Nisan ayından bu yana herhangi bir şikayetim yok. Fakat 100km hızı geçmiyor. Yokuş aşağı 120 görmüşlüğüm vara ama bu makina kaç basıyor derseniz 100km/s derim.

Rodaj döneminde 2,8 yakıt ortalaması vardı sonrasında gaza yüklendikçe tüketim arttı Çorlu-Edirne arasında 300km yol yaptım ortalaması 4lt çıktı. Son şehiriçi kullanımımda yine 3,2 ye düştü. 6-7000 devir aralığında kullanırsan sanırım 3lt ortalama yakalanabilir. Ben uzunyolda sürekli redlineda geziyorum.

Cbf'i alırken sizin okuyamadığınız bütün başlıkları okudum YBR CBF e nazaran daha sorunsuz , daha hızlı , daha az yakıt tüketiyor hissi verdi bana ama tasarım açısından düşünüp CBF aldım , memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar