- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize merhabalar. Öncelikle ilk defa bu formu kullanıyorum. O yüzden pek hakim değilim. Umarım konu başlı doğrudur. Şöyle bir sorum olacak. Daha önce 11.000 km PCX kullanıp ilk defa vitesli motor bisiklet sürüyorum. İkinci el aldım motorumu. 2018 model CB250r modeli. Motor 21.000 km'de bakımlı. Servis baktığında da hiçbir hata, sorun, kusur görmemişti. Orijinalinden farklı olarak lastik örtüsü genişlik olarak 1 inç daha büyük. Onun dışında motorda her şey orijinal stok halinde. Bujilerin de ateşlemesinde, yakıt konusunda bir servis hiçbir sıkıntı görmemişti. Motoru ilk defa kullanıyorum. Trafikte ve normal şehir içi ara hızlanmalarda, gazlanmalarda çok fazla vites değiştirip, vites düşürüp, vites yükseltiyorum. Haliyle acemi olduğum için. Örnek veriyorum. Motoru sürerken kalktıktan hemen sonra 2'ye, daha sonra 3'e ve 4'e geçiyorum. Ve 3.000-4.00 devir aralığında kullanıyorum. Ve ortalama daha 60-70 km yapmama rağmen, yakıt tüketimim 3 litrelerden 5.5 litreye çıktı. Tam olarak nerede hata yapıyorum? Neden böyle oldu? Yardımcı olabilecek var mı? Normalde yakıt tüketimi 3-4 litre arasında olması gerekiyor. Diğer kullanıcılarda olduğu gibi. Ama ben 5.5'e çıkardım. Sürüş stilim dediğim gibi. Vites düşürüp yükseltirken çok fazla gaz veriyorum. Stop etmesin veya tekleme yapmasın diye. Ve 50-60 km hızlarda, 4. 5. hatta 6. viteslerde kullanıyorum. Deviri çok yükseğe çıkartmıyorum. Düşük devirlerde kullanıyorum. Tam olarak nerede hata veya yanlış yapıyorum veya motora baktırmam mı gerekir?