Bu ülkede gelen her iktidarın tabirimi mazur görün "don lastiği gibi" oynadığı tek ve en önemli şey eğitim sistemidir...En başta "nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz?" sorusuna doyurucu ve makul bir cevap verilemedikçe günlük çözümler çözümsüzlük üretmeye devam edecektir.
Mesela alanında çok iyi yetişmiş, 4 sene fakülte okumuş ve kimya öğretmeni olamamış birinin "ilaç mümessili" olduğunu düşünelim. Bu güzel insanın(ben değilim ha yanlış anlaşılmasın:cherry
fakültede edindiği bilgi ve beceriler, icra ettiği meslekte ya da daha genel anlamda hayatında refah düzeyini arttıracak şekilde zihnini olgunlaştırmaya yetmişmidir acaba? Eğer yetiyorsa sorun yok herkes üniversite okusun, zihnini, fikrini olgunlaştırsın, farkında da olmasa muhakkak biryerlerde işine yarayacaktır. Ama bana göre en azından şimdilik üniversiteler böyle bir misyonu benimseyerek öğrenci yetiştiremiyorlar, sadece "yoğun bilgi enjekte ediyorlar", o kadar... Emin olun şu en üstte sorduğum soruyu bir kez bile kendine sormamış nice üniversite hocaları vardır...Neyse bu pirinç çok su kaldırır.Bizlerden "iyi düşünen" birileri vardır elbet!
Mesela alanında çok iyi yetişmiş, 4 sene fakülte okumuş ve kimya öğretmeni olamamış birinin "ilaç mümessili" olduğunu düşünelim. Bu güzel insanın(ben değilim ha yanlış anlaşılmasın:cherry