Castrol Yağ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ya şimdi memleket savunması gibi olmasın ama çok fark etmiyor ya =)
Fark etmiyor derken, oran inanılmaz fark ediyor tabii. Türkiye'de böyle şeyler yapmayacak bir kafa yapısındaysan zaten iflas falan ediyorsun :D Onun dışında herkes yapıyor, bizim normalimiz olmuş.
Batıda çok daha az, ama oralarda da gerçekten akıl almaz şeyler yapmaya kalkanlar oluyor. Sadece bizdeki gibi şirket kültürü haline gelmişine pek rastlamadım.
Ya onlarda da başı kıçı oynayan tipler bellidir. Bir Almana bizim katakullileri anlatmaya çalışsan kendini keser büyük ihtimalle. Katakulli yapmaya uğraştığımız kadar düzgün iş yapmaya uğraşsak şu anda Çin'e kafa tutardık bence.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Scooter motoru diye bir motor türü olmadığı için scooter yağı diye bir motor yağı yok.
Motoru ilk aldığımda ne neresi diye bakarken, uzakdoğulu arkadaşların bakımlarda direk araba yağı bile kullandıklarına şahit oldum.

Motosikleti
Ns200 15"
Dedim ya ben olsam markam Castrol de olsa Brava da olsa kabul etmem, ama yerli yabancı büyük küçük şirketler öyle şeyler yapıyor ki bazen, şaşırmaz oldum hiç bir şeye.

Evet 300V o isimle satılıyor. Çok az satıldığı için de sahtesi falan yok. Hatta şu sıralar orijinali de bulunmuyor :D
300V’yi Blackstone’detest edenler yağın kısa ömürlü olmasından bahsediyordular. İçindeki aşındırmayı engelleyen katkılar bol miktarda mevcut ama ömür konusunda maalesef 7100’den çok düşük.

ahaauh düzeltmeye çalışırken sildim ama burda kalmış güzel daha temiz oldu =))
Ya onlarda da başı kıçı oynayan tipler bellidir. Bir Almana bizim katakullileri anlatmaya çalışsan kendini keser büyük ihtimalle. Katakulli yapmaya uğraştığımız kadar düzgün iş yapmaya uğraşsak şu anda Çin'e kafa tutardık bence.

Abi Alman kendini kesmez zira kati suretle anlamaz ne yapmaya çalıştığını =)
Klasik geyiktir çokça yerde muhabbeti döner ama ortalama bir Alman'a metroya binince jeton atmasan / kart basmasan kim bilecek dediğin zaman adam sorunun ne olduğunu bile zor anlıyor =)

Çin'e zannetmiyorum ama.. Siyaset Türkiye'nin içine sıçmasa; ahlaklı ve batı medeniyetine dahil edilecek seviyede bir eğitimle bıraksak insanları, Türkiye zaten Fransa gibi bir ülke olabilecek durumda - birikmiş sermaye açısından olmasa da dönen ekonomi açısından. Kurcalamaktan ve bunu da tam işte ağzımıza layık çıkarcı bencil kafayla yapmaktan bu hale geliyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

300V’yi Blackstone’detest edenler yağın kısa ömürlü olmasından bahsediyordular. İçindeki aşındırmayı engelleyen katkılar bol miktarda mevcut ama ömür konusunda maalesef 7100’den çok düşük.
Hayat da kısa değil mi zaten? :D

XJ6'da 5000km'de değiştiriyordum, RS'te 3000-3500km'de değiştiriyorum. Ama zaten 300V bulamadım, en son 17bin'de sanırım 7100 koymuştum. Geçen sene Aralık'ta da kışa giriyoruz asitlenir diye bahane bulup değiştirdim yine, 1800km falan olmuştu sanırım :D

Yarın daha az kanırtan bir motora geçsem tekrar 5000km'ye çıkartabilirim. RS canına okuyor yağın şerefsiz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Skuter ile viteslinin arasındaki fark yağ ile kavrama yapmasıdır. Jaso Mb onaylı yağlarda yani skuter yağlarında debriyaj için katkı maddesi bulunmamaktadır. Aralarındaki fark bu.
Hiç alakası yok. Motordaki yağ ile kavrayan debriyaj vitesli motorlarda da var. Yağlı debriyaj zaten herhangi bir yağ düşünülerek yapılıyor. Debriyaja göre yağ konulmaz. Motordaki en pahalı parça motordur. Yağ motora uyacak debriyaj da o yağa uyacak.
Rodaj yağı kolpasından sonraki en büyük kolpa scooter yağı.

Çalıştığım motosiklet tamircisinde önceden Motul yağ kutularını delmiyorduk . Sanayide yandaki adam geri dönüşümcüydü her gün dükkandan çıkan kırık dökük parçaları ve yağ şişelerini alıp gidiyordu. Bir gün baktık dükkanının önünde 200Litre garip gurup yağ almış litresi 30TLden içlerini dolduruyordu o günden beri şişelerin hepsine küçük küçük delikler açıyoruz ama bakınca anlaşılmayacak şekilde adam doldurunca anlar artık.

Motosikleti
Abi Alman kendini kesmez zira kati suretle anlamaz ne yapmaya çalıştığını =)
...
İşte anlayamadığı için keser kendini :D Bazen fazla düz oluyorlar batılılar, mesela para üstünü bozuk istemiyorsun diye fazladan para vermeni anlamıyorlar falan. (12 Euro'luk hesap için 22 Euro uzattığın zaman mavi ekran çıkması meselesi...)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İşte anlayamadığı için keser kendini :D Bazen fazla düz oluyorlar batılılar, mesela para üstünü bozuk istemiyorsun diye fazladan para vermeni anlamıyorlar falan. (12 Euro'luk hesap için 22 Euro uzattığın zaman mavi ekran çıkması meselesi...)
Onlar bizim pazarda hesap yapan esnaf görmemiş. Adam hesabı yapar sende pazardan çıkana kadar anca anlarsın hesabı?

Motosikleti
Onlar bizim pazarda hesap yapan esnaf görmemiş. Adam hesabı yapar sende pazardan çıkana kadar anca anlarsın hesabı?
Limon 15₺, 5 limon 80₺ tarzı şeyler mi? :)

Yalnız konuyu çok pis sulandırdık vallahi. Özet geçiyorum: Castrol yağları internet'te direkt Castrol'den alın / aldırın.

Motosikleti
Forza 250
Mutlaka belli başlı şeyler için verilen kati specler var, ama bu ambalaj seviyesinde bu kadar kati mi olur bu tamamen firmanın huyuna bağlı.

Misal buradaki örneğe bakarsak soldaki kutunun kapağındaki eski diğerleri yeni Castrol logosu sanırım. Bu güncelleme sırasında miktar gözlemleme hattının da kalınlığını değiştirmiş olabilirler. Aynı tasarım devam ediyorken durduk yere yağ penceresi geniş olan bir parti gelirse bunu reddederler demek istiyorum; ben olsam ben de öyle yaparım.
ama yıllarca öyle firmalarda öyle OK'ler gördüm ki, atıyorum 50 bin tane ise ve anlamlı bir indirim alacaklarsa kabul de edebilirler.
ama bir de bunlar plastik enjeksiyon ve en azından castrol örneğinde devasa adetlerde üretilen ürünler. o yüzden dediğin gibi böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. lakin castrol'ün bir çok farklı ülkede üretim tesisi var, orada işler biraz çetrefillenebilir.

Çare: 300V kullanıyorsunuz ne sahtesi var ne bişey kafa rahat :D
Bu arada iki ambalaj arasında 1-1.5 sene var belki de gerçekten kapak ve ambalaj değişti.Her ne kadar insan emin olamasa da müşteri hizmetlerine sordultan sonra acaba diye düşünmek ducati mağazasına gidip “şu stickeri söksem altından rks rnx stickeri çıkar mı?”gibi bi paranoyaklık seviyesi oluyor 🤣🤣

Motosikleti
Ns200 15"
Hiç alakası yok. Motordaki yağ ile kavrayan debriyaj vitesli motorlarda da var. Yağlı debriyaj zaten herhangi bir yağ düşünülerek yapılıyor. Debriyaja göre yağ konulmaz. Motordaki en pahalı parça motordur. Yağ motora uyacak debriyaj da o yağa uyacak.
Rodaj yağı kolpasından sonraki en büyük kolpa scooter yağı.
Yağ motora uyum sağlayacak diye bir kural yok, eğer öyle olsaydı hiç bir organizasyon onayı olmayan bir yağı alıp rahatlıkla kullanılabilirdik fakat o işler öyle olmuyor, o yağı araca motosiklet motoruna koyduğunuzda şanzıman dişli basınçlarına direnç gösteremeyip kısa vadede yağ bozulacak ardından debriyaj için çalışma katkısı olmayan bir yağ koyarsanız debriyajın kaçıracaktır, işte bu sebeplerden ötürü JASO standartları vardır.

Kimi özel performans arttıran yağlar içindeki sürtünme engelleyici katkıların sayesinde sadece kuru kavramalı motosikletlerde önerilir, bununda en büyük sebebi o sürtünme engelleyici maddeler debriyajın çalışmasına engel olacak ve yeteri kadar iletim sağlamayacaktır.

Skuterlerde şanzıman ve debriyaj harici çalışır, bu sebepten ötürü MA2 onayı yağ kullanmak gerekmez. Araba yağı koyabilirsiniz fakat bir araba motorunun seyir halindeki devri ile skuterin seyir halindeki arasında kat farkı var, daha hızlı dönen bir motor içinde motor yağının filminin kopmaması gerekir, bu yüzden standart dahilinde ve motosiklet için üretilmiş yağların kullanılmasını öneriyoruz.

Rodaj yağı diye satılan zaten bir cisim/madde yok, rodaj için sadece belli özelliklerde yağ kullanılır oda aşındırma engelleyen maddelerin az olduğu yağlar kullanılır o kadar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
SeçilBank bilem Kastrol kullanıyor.
kerizbank.jpg

Rodaj yağı diye satılan zaten bir cisim/madde yok, rodaj için sadece belli özelliklerde yağ kullanılır oda aşındırma engelleyen maddelerin az olduğu yağlar kullanılır o kadar.

E tamam o özelliklerde yağ üretip rodaj yağı diye satıyorsun işte. :D
Cayır cayır da satılıyor var ABD'de. Türkiye'de ne var ki o olsun =)

Motosikleti
Ns200 15"
E tamam o özelliklerde yağ üretip rodaj yağı diye satıyorsun işte. :D
Cayır cayır da satılıyor var ABD'de. Türkiye'de ne var ki o olsun =)
Kafamı camdan çıkartıp hiç bakmamışım ki. :)
Çokta elzem değil sanki bu rodaj yağı. Sanki standartları olan mineral yağda iş görür gibi.

Çokta elzem değil sanki bu rodaj yağı. Sanki standartları olan mineral yağda iş görür gibi.

Abi zaten rodaj yağı diye çok aşırı özel bir formül geliştirilmiyor.
Ben sıfır motor alınca 150km'de değiştirirken 5100 koyuyorum mesela. Arada cüzi fark vardır, 5100 belirli bir süre hizmet etme beklentisi ile üretilen bir ürün, rodaj yağı bunlardan yoksun, dediğin gibi en büyük özelliği aşınmaya izin vermesi. Ha rodaj yağı satılsa onu alırdım ama yok diye de debelenmiyorum. Zaten ortalama piyasa ürünü için çıkartılan bir çok blokta da buna gereksinim sıfıra inmese de minimal seviyede. Takıntılı adamların uğraştığı bir konu sadece.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi zaten rodaj yağı diye çok aşırı özel bir formül geliştirilmiyor.
Ben sıfır motor alınca 150km'de değiştirirken 5100 koyuyorum mesela. Arada cüzi fark vardır, 5100 belirli bir süre hizmet etme beklentisi ile üretilen bir ürün, rodaj yağı bunlardan yoksun, dediğin gibi en büyük özelliği aşınmaya izin vermesi. Ha rodaj yağı satılsa onu alırdım ama yok diye de debelenmiyorum. Zaten ortalama piyasa ürünü için çıkartılan bir çok blokta da buna gereksinim sıfıra inmese de minimal seviyede. Takıntılı adamların uğraştığı bir konu sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar