Castrol Yağ?

Motosikleti
Forza 250
Soldaki yağı motorcudan aldım,sağdaki 2 yağı trendyoldan söyledim gözle görülür pek fark bulamadım ama tek fark şuan görünen ortadaki kaç ml kaldığını gösteren şeffaf kısımın kalın olması başka nasıl anlarım bu yağın orijinal olup olmadığını?

Motosikleti
Ns200 15"
Bursa’ya numune yollayın tadından anlarım. :)

Evde kullandığım Castrol kutusuna bir bakayım belki refarans olacak bir nokta vardır.

Motosikleti
Forza 250
Bursa’ya numune yollayın tadından anlarım. :)

Evde kullandığım Castrol kutusuna bir bakayım belki refarans olacak bir nokta vardır.
Yav tatil beldesine tüküreyim 😅 etrafta adam akıllı bişey yok BP var onda da scootek yağ yok,normal 10-40 vardı mecbur internetten söylemek zorunda kaldım şimdide uğraşıyorum

Motosikleti
Forza 250
Soldan birinciyse,onu motorcudan aldım.Onun üretim tarihi vs yazan kısmındaki rakam ve yazılar ele gelmiyor ama diğer trendyoldan aldığım sağdaki 2 yağnınki kabartmalı hissiyat veriyor

Kapağın alt kenarındaki beyaz Castrol yazısının yarısı kilitleme bileziğinde oluyor orjinalde , taklitçiler bunu beceremiyor diye biliyorum , birde orjinal kutuda hologram vardı..

Motosikleti
Ns200 15"
Sağdaki 2 yağ orijinal diyebilirim, çünkü kullandığım 2 kutuya baktım aynı onlar gibiler.

Ben yağı Işıklar Motor'dan alıyorum, onlar Bursa'nın en büyük parçacısı sayılır ve yamuk yapacaklarını düşünmem, eğer olsaydı zaten şimdiye kadar nur topu gibi motoru kucağıma alırdım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla çekim açısındanmıdır, soldakinin kutusu daha pürüzsüz, orjinal gibi geldi. Tam bilmiyorum ama sağdakiler 2. kalite plastik gibi???

Motosikleti
Forza 250
Kapağın alt kenarındaki beyaz Castrol yazısının yarısı kilitleme bileziğinde oluyor orjinalde , taklitçiler bunu beceremiyor diye biliyorum , birde orjinal kutuda hologram vardı..
3 üründe de castrol yazısı dediğiniz şekildeydi,yağı açmadan önce

Motosikleti
Ns200 15"
Altta yazan üretim tarihleri nedir? Belkide hiç birinde problem olmayıp sadece baskı değişimi denk gelmiştir.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Ben direkt Castrol'ü aramıştım, bana bir şeyler sormuşlardı hepsini teker teker tarif etmiştim ve orjinal olduğunu söylemişti. Trendyol'dan hangi satıcıdan aldınız? Benim aldığım üstünden 1 yıldan uzun zaman geçmesine rağmen halen sapasağlam duruyordu ve hatta kullanmıştım bile.

Motosikleti
Forza 250
Altta yazan üretim tarihleri nedir? Belkide hiç birinde problem olmayıp sadece baskı değişimi denk gelmiştir.
Soldaki mayıs 24 diğer ikisi mart 25
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi şöyle bişey fark ettim,soldaki motorcudan aldığımın kapağındaki castrol yazısının çevresi çizgili,trendyoldan gelen ise çizgisiz

Soldaki yağı motorcudan aldım,sağdaki 2 yağı trendyoldan söyledim gözle görülür pek fark bulamadım ama tek fark şuan görünen ortadaki kaç ml kaldığını gösteren şeffaf kısımın kalın olması başka nasıl anlarım bu yağın orijinal olup olmadığını?
Kardeşim kutunun üstünde ki şeffaf kısma, kabartma yazıların kalınlığına bilmem neyine bakarak yağın sahte mi, değil mi olduğunu anlayamazsın.

Castrol bir kaç ambalaj firması ile çalışıyordur, ambalajcılar da üç beş kalıpçı ile çalışıyordur.

Kimse de tutup bunun şeffaf kısmı 1.2 mm, diğeri 1.4 mm yok bunun yazısı biraz kalın bunun yazısı biraz ince diye ambalaja ret vermez.

Kalıp zamanla aşınır pütürleri yavaş yavaş düzleşir. Kimse de bu ambalajın yüzeyi biraz düz, bu daha pütürlü diye kalıbı atmaz maliyet için dibine kadar kullanır.

Üzerine yapıştırılan etiketler içinde aynı şeyler geçerli.

O yüzden ambalaja bakarak hangisi gerçek hangisi sahte anlaşılmaz. Rahat ol.

Son düzenleme:

Motosikleti
yok:(
amazon kendisi satıyordu keşke oradan bakaydın bu orjinal mevzusu sıkıntılı ya

castrolün kendisi direkt mağaza olarak satış yapıyormuş pazaryerinde onlardan aldıysan bişi olmaz ya

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"

Fiyatları internette pahalı ama, Castrol'ün sitesindeki distribitörlerden daha ucuza bulabilirsiniz. Dün bir abimin 320D'sinin yağını değiştim 4 litre 5W40 yağın fiyatını sorduğumda 1250 TL'ye almıştı, Castrol'ün sitesine baktığımda eski şişeli olan yağı 1650 TL'di, yakınlarda distribitör varsa 400 TL vermek gerekmez, kaldıki 5.2 litre yağ aldığı için 2 bidonda 800 TL fiyat farkı olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar