çapir degil de bir kurizer sahibiyseniz, çapirimi geri istiyorum nidasi tabi ki normal Ledo hocam.
Ama bir kurizer satin alip,dunyanin emegi ve parasini harcadiktan sonra, bir çapir sahibi olursaniz, motosikletinizin digerleri ile ayni kategoride degerlendirilmesini hos karsilayacaginizi sanmiyorum.
Tum dunya yanlis yapiyor, o zaman biz de yanlis yapalim onermesini yanlis buluyorum.
Tum dunya yanlis yapiyorsa yapsin, biz dogrusunu yapalim.
Dogrusu cruiserdir.
Custom da yanlis sayilmaz.
Ama bu motosikletlere çapir demek, hem yanlistir, hem emege saygisizliktir.
Küçük bir mizansen yaratalim.
Diyelim ki bir gün cruiser motosikletinizle bir yere park ettiniz.
Yaniniza oldukça emek ve para harcandigi belli olan bir çapir yanasti.
Vatandasin biri de sordu.
Sizin motosikletin turu ne?
Yaninizda çil çil çapir dururken benimki de çapir demeye diliniz varacakmi?
Burada bu motosikletlere custom deniliyor.
Ben bu tabiri yanlis bulmuyorum ama net bir tabir degil.
Sonuçta belli bir amaç için uretilmis de olsalar, diger modellerde custom hale getirilebiliyor.
Ama çapir baska bir sey.
Biraz nostalji biraz, eskiye duyulan ozlemin duygusalligi ile çapiri geri istemeniz son derece normal.
Ben de bile derin bir iç geçirme duygusu uyandirmasina ragmen, terimleri yerinde ve dogru kullanmak gerekliligine inancimdan dolayi size katilmiyorum.
Ha su konuda hak veririm.
Cruiser yerine Turkçe bir kelime bulunsun buna varim.

Hatta bu konuda bir tanim bulma topigi bile açilabilir.
Ornegin, race, racing, reyz gibi kelimerin yerine yaris motosikleti tabirini kullandiginizda herkes neden bahsettiginizi anliyor.
Ama kurizer,naked,komiter,skutir,enduro,kros,rutiyer,roadster kelimelerinin yerine koyacak bir kelimemiz yok.
Bu da motosikleti daha yeni tartismaya ve konusmaya baslamis bir ulkenin sancilaridir ve normaldir.
Zamanla taslar yerine oturur.
(Yukaridaki yaziyi dün gece sabaha karsi kelle kafa yazdim.databeysine ufurdugumun veri tabani gumleyince kopyalayip, bugune biraktim.Usendigimden birak tekrar yazmayi, okumadim bile. Ama simdi ayik kafayla okuyacam.

Yanlisim varsa, sonra duzeltme hakkim saklidir.):cherry: