çalma girişimi.ben bu işi anlamadım...!?

Dün akşam akraba ziyaretine gittim.motorumu da hemen evin önüne kaldırıma park ettim.motorcukumu, sol tarafı duvara gelecek şekilde duvara kadar yanaştırdım.yaklaşık bir saat sonra (saat 22:00 23:00 arası) bir akrabam daha eve geldi ve
-aşağıdaki motor senin ki değil mi?
-evet benim.
-peki neden çalışıyor?
-:queen:
aşağıya indiğim de motor bıraktığım yerde ancak çalışıyordu.biraz inceledim.kontak kapalı.başka motorlarda var mı bilmiyorum.(lafa bak cahil işte:p )kontak kapattıktan sonra direksiyonu sola çevirip anahtarı bir tur daha çevirdiğimde direksiyon kilitleniyor.
dediğim gibi kontak kapalı, direksiyon kilitli ama motor çalışıyor.
birisi veya birileri kurcalamış.farlar da kısadan uzuna geçmiş.herhalde direksiyonu açamayınca bıraktılar.
sabah aynı şekilde (kontak kapalı direksiyon kitli olarak) pedalla çalıştırmayı denedim.ama olmadı.kontağı açtım.hemen çalıştı.
pedalla çılıştırmak mümkündü de ben mi beceremedim?
mümkün değilse bu motorcukumu nasıl elleyip çalıştırdılar?
:silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

::sos:: ::sos:: ::sos:: ::sos::

Son düzenleme:
uzaktan kumanda ile çalıştırılabiliyor mu senin motor belki yanlışlıkla basmışsındır aklıma başka bi şey gelmedi

bu kendi kendine calısıp giden arabaya benzemiş öle bi haber wardı..

Hoca, sen ghostrider'sın da bizi mi yiyosun yav anlamadım.:mrgreen:
Sen üstünde iken senden ve motordan alevler de çıkıyomu, öyleyse kesin sen ghostrider'sın:queen:

Şaka bi yana sanırım hırsızlar ama ne iş nasıl kontak kapalı iken çalışmış.

arabadaki duz kontak isinin motor wersiyonu da cıkmıs demekki :S

uzaktan kumanda ile çalıştırılabiliyor mu senin motor belki yanlışlıkla basmışsındır aklıma başka bi şey gelmedi
uzaktan kumandalı değil.
ama gerçekten çözemedim.:silent:
motorcukumu kurtaran direksiyon kilidi olmuş.:)
bugün motorcu arkadaşım var.ona bi gidicem.bakalım o çalıştıra bilecek mi?
eğer işin püfünü eğrenirsem.sizinle de paylaşırım.hırsızlardan korunmanın en iyi yolu nasıl çalabileceklerini bilmektir.:bounce: :bounce:
(ne cümleydi be yürü kocum kim tutar seni.benden dökülen asalet,karizma ve türevlerinden faydalanmak isteyen konu hakkında düşüncelerini yazsın lütfen.)

Bence Anahtarini Uydurmustur..anahtari Bulma Olasiligi Kac Acaba..:)

zed

hayret bi şey kardeşim nedir bu hırsızlardan çektiğimiz ben müstakil evde oturuyorum ve motorumun yanında kangal köpeğimiz var köpek öyle akıllıki beni bile yaklaştırmıyor motorun yanına yemek veriyorum ondan sonra rüşvetci köpek ne olacak:mrgreen:

Motosikleti
'13 Inazuma
düz kontak türü bişey yapılış olabilir.kontaağa giden kabloları bi kontrol oynanmış olabilir:cyclopsan

Bence Anahtarini Uydurmustur..anahtari Bulma Olasiligi Kac Acaba..:)
anahtar uydurmuş olsalar direksiyon kilitli kalmazdı.
direksiyon kilitli iken anahtar ilk çevirmede direksiyon kilidi açılıyor.bir daha çevirince kontak açılıyor.
motorcu arkadaşıma gittim demin.bana söyledikleri;
"kontak açılmadan motora elektirik gitmediği için pedalla da çalışmaz."
100 puanlık uzman sorusu sanki.:queen:
çözemedim vesselam.

hayret bi şey kardeşim nedir bu hırsızlardan çektiğimiz ben müstakil evde oturuyorum ve motorumun yanında kangal köpeğimiz var köpek öyle akıllıki beni bile yaklaştırmıyor motorun yanına yemek veriyorum ondan sonra rüşvetci köpek ne olacak:mrgreen:
Hırsızlara da aynı numarayı çekmesin senin rüşvetçi köpek, bi bonfileye tav olup bırakmasın makineyi ellerine :p

bu uzaktan kumanda olayıyla frekansları karıştırıp uzaktan calıştırılıyor diyedudum bekli sana da aynısı olmuştur

arkadaşlar yukarıda da yazdım.
motorcukum uzaktan kumandasız.sadece kontak var.

Mersin İl Temsilcisi
yok yaaa ben buldum ve bu yüzyılın keşfi arakadaşlar. olay kısaca şöyle =

bu olayı ancak kişi kişi bilir
1- hırhız
2- Allah bilir, kim bilir :p

arkadaşlar en iyi çözüm motoru ağaca yada direk veya benzeri zeminlere
sabitlemek en mantıklı olanı.

evet arkadaşlar yeni bir olasılık öğrenmiş bulunmaktayım.yıllardır motor kullanan bir abimden;
"motorun kontak bölümüne daha doğrusu anahtarın girdiği yere şırınga veya benzeri bir aletle bir miktar su enjekte ediyorsunuz.tabiki su iletken olduğu için elektirik geçişi sağlanıyor ve start butonu biraz da gaz.bakmışsın motor çalışıyor."
henüz denemeye vaktim olmadı.ama deneyeceğim.
tabiki bu da bir ihtimal ama bana çok mantıklı geldi.siz siz olun bir şekilde motorunuzu kilitleyin.
yoksa benim gibi zehir hafiyelik oynarsınız.:queen: çok şükür kitlemişim şu direksiyonu.

Motosikleti
Forza 250
"motorun kontak bölümüne daha doğrusu anahtarın girdiği yere şırınga veya benzeri bir aletle bir miktar su enjekte ediyorsunuz.tabiki su iletken olduğu için elektirik geçişi sağlanıyor ve start butonu biraz da gaz.bakmışsın motor çalışıyor."
henüz denemeye vaktim olmadı.ama deneyeceğim.

Bence deneme
Kontak bozulabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar