çalışmıyor

Öncelikle herkese Selamun Aleyküm. Mondial 151rs motorum var. Bugün marşa bastım çalışmadı. Birkaç defa denedikten sonra egzozun ordan biyerden pat diye ses geldi. Sonra ayaktan çalıştırdım garajdan dışarı çıkardım ve stop ettim. Sonra motoru birdaha çalıştıramadım ne ayaktan ne elektrik marşından. Sizce sorun ne olabilir?

bende hs vardı.oturagın olduğu kapağı kaldır.oturagın altındaki kapagısök çıkart.yakıt deposundan bi yere giden siyah hortum var.o hotrumun bağlı olduğu hortumları tek tek çıkar.ve üfle..evet evet balon şişirir gibi üfle.sonra tekrar tak ve tekrar çalıştırmayı dene.uzun süre çalışmayan motorum bu sekilde çalışıyordu.

acemice bi anlatma oldu ama bi dene..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önce ateşlemeyi kontrol ediver sonra arkadaşın anlattığı şekilde ama depodan gelen vakum hortumuna üfleme içine cek karbüratöre giren hortumu sök ötekini içine çekince diğerinden benzın geliyor mu ona bak..geliyorsa şayet bujiyi sök ıslanmışsa kurula geri tak bozuksa değiştir..yine çalıştıramazsan hava filtresini komple söküp dene..yine çalışmazsa karbüratörün gaz pistonunu sök öyle dene..şayet hala çalışmıyorsa tamirciye götür ateşleme düşük olabilir,sargı ya da beyin yanık olabilir,benzın musluğun bozuk olabilir,karbüratörun arızalanmis olabilir..ya da motorda kompresör yoktur ondan çalışmıyordur..scooter bozuldu mu deli ediyor insanı..Allah sabır versin..

önce ateşlemeyi kontrol ediver sonra arkadaşın anlattığı şekilde ama depodan gelen vakum hortumuna üfleme içine cek karbüratöre giren hortumu sök ötekini içine çekince diğerinden benzın geliyor mu ona bak..geliyorsa şayet bujiyi sök ıslanmışsa kurula geri tak bozuksa değiştir..yine çalıştıramazsan hava filtresini komple söküp dene..yine çalışmazsa karbüratörün gaz pistonunu sök öyle dene..şayet hala çalışmıyorsa tamirciye götür ateşleme düşük olabilir,sargı ya da beyin yanık olabilir,benzın musluğun bozuk olabilir,karbüratörun arızalanmis olabilir..ya da motorda kompresör yoktur ondan çalışmıyordur..scooter bozuldu mu deli ediyor insanı..Allah sabır versin..

okurken aynen böyle oldum :sunny: bide böyle ::156::

Motor kısmından pek anlamıyorum malesef. Depodan gelen vakum hortumu dediğiniz benzin filtresinin takılı olduğu hortum sanırım. Eğer oysa dediğiniz gibi bi çekip deniyeyim. Olmadı tamirciye götürcez oda biraz zor tamirci kalmadı oturduğum yerde :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar