Çalışmıyor çalışmıyor

2 gün önce motorum sökülüp silindir üst kapak vs birsürü parça değişmişti sevpada. Ama şimdi ilk çalıştırmada marş basmıyor bi türlü, şarj yerinde, marş motoru gayet iyi çalışıyor ama motor çalışmıyor. Ayak marşıda çok sertleşmiş niyeyse, kilitleniyor resmen, ordan çalıştırmak ta imkansız neredeyse.
Dün güç bela çalıştırıp sevpaya götürmüştüm, usta motor soğuyuncaya kadar bekle diyince zamanım olmadığı için bekleyememiştim. Az önce yine çalıştırmaya çalıştım 15-20 dakika uğraştım, marşa bas yok, ayak marşı iptal zaten. Ama en son hiç zorlanmadan tık diye çalıştı. Sorun ne olabilir acaba, bi yardım edin.

sorun marş kömüründe olabilir.marş motoru yakınlarında kaynak yaptırmıştım(ısı) bundan dolayı marş motoru içindeki kömürler sanki ısınıp zarar gördü.sendede ısıdan dolayı şekil değiştirip sıkıştırmış olabilir diye düşünüyorum.

marş kömüründen değil, bi kere bozulmuştu o yüzden, biliyorum onu
kabloyu bilmiyorum ama karbüratörü yeni temizlemiştim, ki tamirden önce bi sorunu yoktu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ateşlemeyi ve karbüratöre benzin geliyor mu, kontrol edin.
Bujiyi söküp piposuna yerleştirip bloğa şase yaptırın marşa basarken kıvılcım atlıyorsa ateşleme vardır.
Karbüratöre benzin gelip gelmediğini de altındaki tahliye civatasını gevşetin benzin gelmesi lazım hortumdan.

Mubarek geçmiş olsun. Bi ihtimal nemlemle yapıyorsa da zor ateşleme yapabilir. Zamanla bulursun...:wiinkk:

Benzin hortumun, filtren tıkanmış olabilir, kelepçesinden açıp bir çek bakalım benzin geliyor mu?

ateşleme var ve benzin geliyor, bunlar olmasa hiç çalışmaz zaten.
dediğim gibi motor sökülüp tamir edildikten sonra oldu ne olduysa

kontak açıkken motorun farları herzamanki gibi güçlü yanıyormu ?
motor çalıştığında sinyal verdiğinde tııık diye takılı kalıyormu sinyalin?
ilk akünü kontrol ediceksin sonra sigorta,marş motoru diye gidicek

kontak açıkken motorun farları herzamanki gibi güçlü yanıyormu ?
motor çalıştığında sinyal verdiğinde tııık diye takılı kalıyormu sinyalin?
ilk akünü kontrol ediceksin sonra sigorta,marş motoru diye gidicek

üstteki mesajı yazdım, aşağı indim motorun başına şimdi geldim eve. çalışmıyor aynı hala.
farlar yanıyo güçlü, sinyal de motor çalıştığı zamanda çalışmadığı zamanda aynı, normal şekilde çalışıyor.
aküde sorun yok. bu sabahki denememde çalışmadı yine 10 dk filan, farları, dörtlüleri açtım, öyle marşa bastım bikaç kez, ki bu arada akünün zayıflaması lazımdı ama bundan 1-2 dakika sonra tek marşta çalıştı.
motor söküldüğünde marş motoruyla ilgili bikaç parçayı değiştirdiğini söylemişti usta, marş motoru bozuk olsa söylerdi heral.

üstteki mesajı yazdım, aşağı indim motorun başına şimdi geldim eve. çalışmıyor aynı hala.
farlar yanıyo güçlü, sinyal de motor çalıştığı zamanda çalışmadığı zamanda aynı, normal şekilde çalışıyor.
aküde sorun yok. bu sabahki denememde çalışmadı yine 10 dk filan, farları, dörtlüleri açtım, öyle marşa bastım bikaç kez, ki bu arada akünün zayıflaması lazımdı ama bundan 1-2 dakika sonra tek marşta çalıştı.
motor söküldüğünde marş motoruyla ilgili bikaç parçayı değiştirdiğini söylemişti usta, marş motoru bozuk olsa söylerdi heral.
evet marş motoru bozuk olsa dönme sesi gelmezdi akündede sorun yokmuş sigortada zaten patlak olmaz bu durumda belirtilerden.kablolardada temassızlık sorunu söz konusu değil motor demekki bakım istiyor.bizim activadada aynı sorun oluyordu bakıma gitmeyince o ayaktan marş yeri sıkışıyo motor çalışmakta çok zorlanıyordu bakımda düzeltiyolardı

evet marş motoru bozuk olsa dönme sesi gelmezdi akündede sorun yokmuş sigortada zaten patlak olmaz bu durumda belirtilerden.kablolardada temassızlık sorunu söz konusu değil motor demekki bakım istiyor.bizim activadada aynı sorun oluyordu bakıma gitmeyince o ayaktan marş yeri sıkışıyo motor çalışmakta çok zorlanıyordu bakımda düzeltiyolardı

ayak marşı tamir öncesi mis gibiydi, gayet yumuşaktı ve tek seferde çalışıyodu. normal marş arada bir kıllık yapıyodu ama o da çalışıyodu.
bu ayak marşı olayı için usta, bilmem ne ayarı yaptık ondan böyledir, asıl normal olanı bu zaten dedi. herkes sevpayı, ismet ustayı övdüğü için bi bildiği vardır dedim bende, hala da umuyorum ki öyle ama çalışmıyo yani:)

valla kardeş geçmiş olsun ama dert etme basit bişey o bakımlık iş subab ayarı filan, zaten kar geliyomuş bahar daha etkisini göstermedi:)

valla kardeş geçmiş olsun ama dert etme basit bişey o bakımlık iş subab ayarı filan, zaten kar geliyomuş bahar daha etkisini göstermedi:)

bende kar kış molası yok, hergün binerim. motorum 2 gün serviste durdu kafayı yedim motorsuzluktan:). p.tesi bi şekilde motoru çalıştırıp gidicem yine sevpaya. olmuyo hakkaten böyle

150 ZAT ta sağ tarafta eksozun üzerinde (yolcu ayak basma yerının altında) iç kısımda teknık bılgım yok ama bılen ark.lar cevaplarlar, iki girişli bir soket var ateşleme bobini olabilir ya da sigorta bilmiyorum o soket zamanla yada titreşimden kurtuluyo gevseme yapıo onu kotrol etmenı oneririm, benım basıma gelmıstı belki faydası olur...

ateşleme bobini atlama yapıyor olabilir .

150 ZAT ta sağ tarafta eksozun üzerinde (yolcu ayak basma yerının altında) iç kısımda teknık bılgım yok ama bılen ark.lar cevaplarlar, iki girişli bir soket var ateşleme bobini olabilir ya da sigorta bilmiyorum o soket zamanla yada titreşimden kurtuluyo gevseme yapıo onu kotrol etmenı oneririm, benım basıma gelmıstı belki faydası olur...

aynı şeyden bahsediyosunuz galiba. emin olun ilk o aklıma geldi. çünkü önceden soketlerden biri çıkmıştı, motordan kalkınca çalışıyo, oturunca yerinden çıkıyodu yaylanma yüzünden, sinirimden gülmeye başlamıştım hatta:) ve bu yüzden 1 hafta uğraşıp karbüratör vs sökmüştüm. ha içten bi sorunu varmıdır onu bilmiyorum tabi. onu nası anlayabilirim peki, bujiyi çıkarıp şasemi yaptırmam lazım.

Ayrıca başka birşey yapmıosun eğer sorun bu ise tabiki...tarif ettiğim yerde elinle kontrol edebilirsin, gevşemişse sıkıştır güzelce tak sonra marşı dene çalışıcakmı die, yine gevsememesi için hatta pense ile üzerinden hafif sıkıştırabilirsin, çünkü servise gittiğimde de usta aynısını yapmıştı... Geçmiş olsun tabi ki bu pratik bi çözüm servise göstermelisin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar