Çalışmadı

Mrb. arkadaşlar. Benim full setli 49 pejom var, dün 2 km lik bir yere gittim hava yagıslı ve biraz yollar çamurluydu. Geri eve geldiğimde motorun heryeri çamurluydu bende su tuttum heryerine fakat motor bölümüne su tutunca biraz duman çıktı. Daha kurumadıgı için çalıştırmadım bugün saat 19.00 giibi calıstirim dedim ne olur ne olmaz diye. Motoru normal çalıştırgım gibi çalıştırdım rolantıda dursun diye gazı bırakınca söndü. Defalarca pedallamama rağmen çalışmadı nedeni ne olabilir? :pale:

buji başlığı su almış olabilir sök kurula geri tak. Buji kablosunu takip et bobine girdiği yeri sök kurula geri tak. Gene çalışmazsa karburatör su almış demektir. Karburatörü temizle

karbüratörünü temizle memeyi ve filtreyi benzinle temizle bi dahada pejo sıcakken su tutma ateşlemiş ama sen gende buji kafası nı sök bi ufle kurut yani bu arada hobi olarakda çift silindir pejom var :)

beyler daha bu işte 2 3 ay kadar varım karb. yanında sarı vida var orası mememi oluyor meme ise nasıl sökücem ayriyetecen filtre derken neyi kasteddin hava alan yerimi oraysa bende yok ondan

karb. meme si altta siyah kutunun oldugu yer 2 tane çivada tutuyo o onu ac temizle ve 2. olarak karb. benzin hortumunun giriş oldugu bi bölum var yan tarafında onun duz başlı tornavida uçlu civadası vardır onu sök al ufak filtre gelecek eline onu temz le karburatörn içini temizle elinde varsa bi güzel kompresörle de bi hava tut topla tekar bas bakalm tabi karburaötru acmadan bobini buji kafasını kablolarını bujiyi bi kontrol et

not:(karb yanındaki olan sarı vida yaylı olan rolenti vidasıdır sağa cevirdikce yükselik solo cevirdikce düşer )

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sabah ekmek almaya giderken bi deniyim dedim maşllah gavur gibi çalışıyor :)

bende 2011 sıfır kanuni ronny scooter var, motorum eskiden çok tekler, gaz yemez sabah çalışmazdı meğer sıkıntısı suymuş, artık kuduz köpek muamelesi yapıyorum, su yaklaştırmıyorum :) , hayatta yıkamıyorum ve yağmur altında kesinlikle bırakmıyorum ve allaha şükür artık hiçbir sorun yok. dün kar yağışı altında kullandım, soğuklarda bile canavar gibi.

siz siz olun sakın tazyikli suyla yıkamaya kalkmayın, az bir suyla yıkayın veya ıslak bezle silin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar