Çalınmaya 1 kala... !

Herkese merhaba arkadaşlar ,

Bugün motosikletime binip gidecektim ki , motorumun zinciri çözmeden zincirin 4 yerden kesilmeye çalışıldığını fark ettim.:pale: Hırsızlar , MasterLock zinciri bir hayli kesmeyi başarmışlar hatta şaşırdım kaldım buraya kadar kesmişler niye tam kesememişler diye.Zincir çapının neredeyse 3/4 ü kesilmişti.Hem de 4 yerden denenmişti aynı şey.Ancak çok şükür ki , motosikletimi çalamamışlardı.Dün gece Kadir gecesiydi ve büyük ihtimalle müslüman geçinen insanların emeğiyle kazanarak sahip olduğu mallara el uzatan namussuzlar için hiç bir önemi bile yoktu.Motosikletimi bu yaz başında aldım ve en çok korktuğum şey -dışarda bırakmak zorunda kaldığım için- çalnmasıydı. Şimdi motosikletleri çalınan arkadaşları bir kez daha çok iyi anlıyorum.:pale: Umarım hiç birimizin motoru çalınmaz. Şu anda motorun yerini biraz daha farklı bir yere aldım ama sonuçta yine yakında bir yerde .Zincir işlevini yitirdiği için sadece disk kilidine güveniyorum.Sizce disk kilidinin kesilme şans ne kadardır?Ayrıca motor taşınarak bir kamyonete yüklenebilecek bir noktada da bulunmuyor.Bahçenin içine koydum , demir kapının kilidini kesip hemen dibinde motoru yürüterek çıkaracak kadar boşluk bile yok ama yine hırsız bunlar çalmayı kafalarına koydularsa yine gelebilirler diye çok korkuyorum :salut: :pale:

geçmiş olsun
abi bak iki zincir kilit kullanıyorum kalın parmaklık demire sabitliyorum
bir alarmlı kilit
birde motosikletin kendi alarmı var bana oha diyebilirsin :)

@setr74
Ne demek oha hocam , estağfirullah.Mümkün olan en fazla önlemi almak lazım tabii ki .Ben de alarm taktırıcaktım ancak cbr 125 i baharda satıp motoru büyütmeyi düşündüğüm için taktırmadım alarm.Zaten yakın bir zamanda kış için kapatıcam motoru.Tatlı su motorcusu olduğumdan değil de , kışın istanbulun çamuru çekilmiyor özellikle tem otoyolun ayrıca cbr 125 in tekeleklerine güvenmiyorum yağışlı havalarda.

bence yinede ihmal etme eğer duyabileceğin bir mesafede ise alarm çok işe yarıyor Özellikle motosiklet hırsızlığının yoğun olduğu bir şehirde şart.

valla geçmiş olsun kardeşim, ALARMLI kilit almak lasım bence..:cat:
bu alarmlı kilitler ya da zincirler anadolu yakasında nerde satılıyor bilen varsa söyleyebilir mi???:silent:

malesef butür önlemlerin hiç birisi tam olarak yeterli ve caydırıcı diil

Allah'a emanet durumdayız bigün bizi götürseler kimse takmayacak resmen

ama en güzel önlem bence 1 kapalı otoparklar 2 özel ufak otoparklar war bitür konteyner gibi kapısı fln war. evin arka tarafına konup kilitleyerek yapılabilir hatta en güzeli içine bide irisinden bi köpek koymak bak bakalım geliolar mı bi daha :)

geçmiş olsun
abi bak iki zincir kilit kullanıyorum kalın parmaklık demire sabitliyorum
bir alarmlı kilit
birde motosikletin kendi alarmı var bana oha diyebilirsin :)

kardeş benim beatta seninkigibi duruyo hatta jantta 1 tanede asma kilit war ama yinede uykularım kaçıyo bazen sahura kaltığım zaman aşağa motora bakmaya iniyom yaa şimdi motor bakıma gittide 2-3 gün orda kalcakda rahat rahat uyuyacam yaw

sana geçmiş olsun ucuz kurtulmuşun walla

geçmiş olsun bende evin içine koyuyorum ne olur ne olmaz ben onsuz ne yaparım yoksa

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun odstum şanslıymışsın

geçmiş olsun. kilit filan hikaye hocam. önemli olan motorun iyi bir yere koyulması.

Ucuz atlatmısın. Geçmiş olsun diyim. Bende motor alıcam ama bu olayda paranoya yapmış durumdayım. Motoru gectım, guvenlık olayını arastırıyorum.Gerçi, calmayı kafasına koyanı kımse durduramaz ama yıne sen çift zincir kullan. Dısk kılıdın, alarmın fln olsun... En azından uzun iş dıye ugrasmayıp gıtme ıhtımalı yukselır.

zed

geçmiş olsun allah düşman başına vermesin böyle bi olayı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar