şimdi alın buda size kapak diyecem ayıp olacak :bounce:
katılmamak elde değil...Hocam abarttın bira. Hatta biraz değil çok fena abarttın...
Abarttıkça abartmışsın... Hatta kekini de kabartmışsın...hiç bişey demiyecem gir siteye bak hiç 20 bini geçmiş honda var mı ülem adamın motoru 2000 model
garaj motoru sadece pazar 100 km kullandım yazıyo
peki bu bağdat caddesinde egzostunu bağırtarak gezen ipneler kim her gece
sorduğun soruya cevaben:
ben motosiklet olayına başladığımda benim bir ustam vardı hayatımda onun sözünden çıkmadım
hondalar 60 bini hayatta görmez derdi mutlaka alırsın motoru eline
şimdi cbf 150 geyiği dönecek biliyorum o yüzden peşin cevap yazıyorum 15 bini görmeden kaçı sekman değiştirmiş sorun
(metehan'ı polemiğe çekiyorum çaktırmayın)
ve ben hayatımda birtane bile 40 bini görmüş honda görmedim
kesinlikle ve kesinlikle ikisi arasında kalsam hyosung alırım hiçbir çift silindir motor tek silindir motor kadar yıpranmaz
adı sanı veya markası ne olursa olsun
(kullanıcının eşşekliği hariç)
yalan valla yalan onlar dünyadan habersiz benim suanki egsozum ilk aldığım günden daha parlak bakım yapmayı bilcen hacı birazcık metal parlatıcı ile güneşte göz alıyor vallaYapma allah askina.calibre den iyi olabilir ama o kadar fiyatida hak etmiyo.Hele egzost...hyo tu zaten 0 aliyosun egzosu 5 bin km sonra karariyo
he tamam he öleHyosung un aldığı kısımlar
+ görünüş
+ performans
+ ses
Hondanın aldığı kısımlar
+ oturuş pozisyonu
+ yakıt tüketimi
+ yedek parça fiyatı
+ yaygın ve uygun fiyatlı servis
+ markası
+ İkinci el değeri
+ motor ömrü( bu konuyu hyocular kabul etmeyecek yağ yakar falan diyecek ama iki motoruda sürekli sıkıştırarak kullanılsın ben bu durumda hyosunga daha çok güveniyorum hondadan diyen yalan söyler)
Görüldüğü gibi hondanın dövdüğü madde sayısı 2 katından fazla... Buda konuya Hyosungçuların niye Osmanlı akıncıları gibi Allah Allah diyerek yetiştiklerini açıklıyor
Şimdi ben bu durumda A'mıdiyim B'midiyim C'midiyim:queen:
honda nın motor ömrüne sözüm yok ama şu stkanuni diyişiniz bile benim gözümde sizi cahil yapıyor stkanuni denilenşey basit bi etiketten başka hiç bişey değildireğer sahibinden.com yerine ebay ve benzeri sitelerde daha doğrusu evrensel Honda Motorsikletleri kontrol ederseniz 100000 (yüzbin) Mili devirmiş motorsikletleri görebilirsiniz... "St Kanuninin sıfırı yerine Honda nın ölüsünü tercih ederim..."
İstisnalar kaideyi bozmazmış hocamAbarttıkça abartmışsın... Hatta kekini de kabartmışsın...
Yahu neye dayanarak yazdın bunu anlamadım...
Kaç kere hondaya bindin?...
Ne kadar süredir hyoya bindin...
.Kulaktan dolma şeylere inanma...
Benim motor 250 lik...
Honda
90 model..
52bin milde...
Tek silindir...
Ve hala orjinal motor..Açılmamış....
Ve en kötü kullanımla 50 bin daha yapar durumda....
Tezin burda çürüyor...
Ha biraz araştırayım son tesini de çürütürüm...
Aslında eminim yanıldığına ama kanıt göstermem lazım...
Aslında örnek alınacak bir başlık....
Bir yanda herkesin güvendiği, dünyanın kabul ettiği bir marka,
Öte tarafta alternatif olarak tutunmaya çalışan bir marka....
Gel de kıyasla...![]()
Hyosungçuları kızdırmayalım ama Hondanın motor üretirken kendine kıyas aldığı markalar kawasaki, suzuki ve yamaha yani kendi ligindeki Japonlardır. Pazara motor sokarken ne yapsamda Şu Hyosung'un pazarından pay alsam diye bir sıkıntısı yoktur. Hondanın motor ömrü, kalitesi ve teknolojisi kawasaki ile kıyaslanır ve en az 80-100 bin yapmalıdır, yapmassa diğer Japonların karşısında aşırı imaj kaybı yaşar ve bunu göze alamaz... Bunlar 4 japonun içinde geçerlidir...
Şimdi Hyosung en az Honda kadar iyi hatta ondan daha sağlam üretimi bile yapıyor diyenler piyasaya aynı zamanda giren cbr125lerin durumuna baksınlar birde GT250R'nin. Hyosunların kaç kere motorları dağıldı, sert kullanımda elde kaldı? Kaç kişi hyosungla kanlı bıçaklı oldu.. 15-20 binden itibaren kranklar elde kaldı, motor yüksek ısıdan yağ yaktı yatak sardı.
Diğer yandan cbr125 ler de onca apaçinin elinden geçti ama motorunu kimse öldüremiyor. Arza yapma oranı çok düşük. Yatak sardıran krank kırdıran çok az...yüz kilometrede 3 litre yakan bir motor alan habire üstünde, 120-130 basma teker yapma peşinde. Kilometreleri en az 2-3 kere değişrtirlmiş çoğunun. Bu yüzden 2006-2007'ler en az 50-60 hatta binde şuan, Keza dylan150'lerde öyle... Çoğu hala saat gibi, sadece benzin atıp biniyor...Çoğunun derdi sadece kırık grenajlar veya kazalı şaseler...
Hyosung çuların düştüğü hata cbf150 gibi Hondanın kuryeler ve ticaret için tasarlanan bir motorunu kıyasa katmalarıdır... Bu motor faklı bir hadise...Bu motor kıyasa kalılıp 1000RR'yi dayanıksız zannedenler, diyenler var... Oysa Honda motor ömrü konusunda en iddialı Japondur, yıllardan beri bu böyle. Çoğu dergileri, medya Suzuki nin, kawasaki nin ömrü bilinmez, ama Hondanın motoru ölümsüzdür tabirini kullanır yıllardan beri... VFR750, 900RR, CBR1100 bu lakap takılmış motorlardan... CBF150 çıkancamı Honda motordan anlamaz oldu...
Hyosung'un bu kadar mazisi, geçmişi ünü varda bizmi bilmiyoruz?
GT-250R de iyi bir motor ama Hondayla, Kawasakiyle kıyasta sınıfta kalmıştır, malesef mazisi nija250, cbr 125 gibi bir motor değildir, Japon olayı burda devreye giriyor... Hala aksini iddia etmek yersiz
Hyosung'çuları kızdırma modu on![]()
Honda 1000 rr icin bakimlari aksatilmazsa 400000 km motor omru veriyor. Belki en hizli motorlari yapmiyor olabilir ancak dunyada kalite ve guvenilebilirlik denince honda ve toyota cok ayri bir yerdedir. Ayrica honda cbr 250 maksimum degil optimumdur. Zaten pistte bir rekabetci mucadele icin kullanilmayacaksa bana sorarsaniz 10-20-50 km daha hizli olmasi benim icin muhim bir ustunluk degildir . Gunluk hayatimin %90 inda gerek araba gerek motor ile yaptigim ortalama hiz 70 i gecmez yine %80 de araba ile bile 130 u gecmem. Demekki benim gibi bir kullanici icin bambaska kriterler muhim. Amac sekil se ben honda nin marka imaji konusunda zaten kanuni hyosung st (ismi bile olmamis) den iyi olacaktir. Elbette ki hep sunu savunuyorum kisi kullanirken mutlu oldugu motora binmeli insanlarin mutlu oldugu degil.
İstisnalar kaideyi bozmazmış hocam
Mesela benim annemin çeyizlik buzdolabı halen çalışıyor
Tıkır tıkır hemde 40 yaşında makine
Gerisini sen düşün
fotoğraf kanıt istiyorumBu istisna değil ki...
200.000 küsür km de arkadaşımın motoru... Hala açılmadı motoru...
120 binde twister var arkadaşımda...
Daha sayayım mı?...
Ayrıca o annenin buzdolabına bak bakalım...
General motors mu, AEG mi yazıyor kapağında![]()