Bu yazdıklarım coğunluğu kendi yorumumdur.Objektif olmamış olabilirim ama gerçek düşüncelerim bunlar.20 yıl sonra bu modelleri hatırladığımdada bu düşüncelerim hala geçerli olucak.
Cbr = Kötü yanları : Tek silindir
SS falan değil alakası yok
Performans bakımından bence 3-5 yıl sürülmicek bi motor, belli bi süre sonra güç bakımından sıkar ve insan cc yükseltmek isteyebilir.
Bence görüntü olarak / kalıp olarak hiç bi albesini yok, caddelerdede pek bi dikkat cekmiyo.
İyi yanları : Yedek parça / Servis / Yakıt / Bakım maliyeti
Sonucta cbf, ybr sürenlerin japon kalitesinden şaşmadan tarzımı hafiften değiştirip biraz daha spor bi motora biniyim diyenlerin tercihi oluyo.
Yeni başlayanlarda da öyle; araştırıyolar, öyle saçma yorumlarla karşılaşıyolarki... Yukarda bi tane var hyosung'a sallamış gene biri, e insan baya bi şüpheye düşüyo.Yeni başlayanlarda icleri rahat ede ede hondayı alabilir, hem sürüş pozisyonundan dolayı motor hakimiyeti de daha kolay olur.
Yani tamamen mantık evliliği.
Bumoto = Ne olursa olsun CİN MALI! Bu motora sahip olanlar var forumda, lütfen kişisel almasınlar.Ben kendi düşüncelerimi yazarım, hemde bilgi ve tecrübe sahibi biri olarak.Zamanında 3 tane cin malı motor aldım/kullandım, hepsinde ayrı illet ayrı kanser oldum, en son cin malına bineceğime motora hiç binmem daha iyi dedim. Fuarda gördüm, uzaktan cok hoşuma gitti, "dur bi bakiyim belki cin malı değildir" dedim, bazen cin malı distribütörlerinin getirdikleri motorlar cin malı olmuyo: misal mondial aggressive, hyosung... Sonra üstüne oturdum ve bu ne ya dedim resmen, o devir göstergesinin kağıdı sanki A4 kağıda cıktı alınmışta makasla kesilmiş gibi.. Gidonla oynadım sağ sol yaptım, yok dedim bu safkan cin.
Hyosung : İyi yanları : 250 cc racing sınıfında görüntü olarak kalıp olarak rakipsiz.(Yeni Ninja 300 r ı saymıyorum)
Kalite olarak en cok şüpheye düşüren model olsada işin gerçeği öyle değil(Çinlileri saymıyorum).Ben ilk hyomu alırken olmadı satar cbf alırım mantığıyla yola cıktım.Şimdi cbf e gülerek bakarım ancak.
Safkan bi ss'dir = Son hız, 0-100, Arka lastik, Oturuş pozisyonu, Depo...
Sürüş keyfi iyidir= oturuş pozisyonu + gösterge (eski kasa gösterge favorimdir),
Park ettiğinde oturduğun mekandan izlemesi iyidir.
Bi japon makine kaç binde rektifiye isterse, hyodada bu durum cok farklı değildir ve gene aynı şekilde bakımına ve kullanımına göre değişiklik gösterir.
Kötü yanları : Ufak tefek bi iki kronik sorunu var; ayaklık müşürü bozulmassa olmaz sanki !

Birde sigorta/elektrik problemi.