c.c. ye tapanlar

Altımda CBF150 var, gönlümde CBF500/600 veya F650GS var. CBF600 veya F650GS ile şehir içinde 150'likle olduğum kadar rahat olamayacağımı biliyorum. CBf150 ile de uzun yolda F650'nin rahatlığını yaşadığımı hiç sanmıyorum. racingler ile CBF'i içnde hız geçen bir cümlede bir araya getirmek de doğru olmaz zaten.

Her motor amacına göre kullanılmalı. Commuter motorlar şehir içinde gezmek içindir, spor motorlar hız içindir, touringler gezmek içindir. Şehir içinde 600RR'la makaslara dalıp sürekli ön arka kaldırmak başarı değildir.

Ben de yakın gelecekte CBF'i satıp daha büyük motor almak istiyorum, bunun sebebi de Eyong'un da dediği gibi otobanda 11 HP'lik motorla ezilmek istememem. CBF aynı çeviklikte ama 30HP olsaydı satmayı aklımdan geçirmezdim. Yeterince param olduğunda bir enduro/touring, bir de commuter/scooter alacağım. Ufak motoru günlük, büyüğünü uzun yolda kullanacağım.

Ben cc'ye tapmıyorum, motora tapıyorum demek ki :) Benim görüşüme göre Cub da olsa Hayabusa da, kafasında düzgün bir kask olan herkes benim için eşit derecede motorcudur :) Cub kullanıp bidondan bozma da olsa kask takan, 1000RR'ı olan ama karbon-fiber Shoei kaskını dirseğine geçiren adamdan daha motorcudur. YBR ile dünya turuna çıkan da, "haftasonu otobanda 300 yaptım" diyenden daha motorcudur.

ya bi de herkes diyoya insan oglu daha fazlasini ister hepinize katiliyorum abilerim kardeslerim.ama size sunu belirtmek istiyorum eger daha fazlasini istemeseydi insan oglu su anda ne elektirigimiz wardi nede ulasim araclarimiz eger hedefinize ulastiktan sonra kendinize baska ve dah abuyuk bi hedef belirlemezseniz kendinizi gelistirme yonunda duraksarsiniz her hedefe ulasisinizda yeni ve daha buyuk bir hedef belirleyin ki o hedef icin urasin bu uraslariniz sirasindada kendinizi gelistirin umarim kimse yanlis anlamaz beni :p

sözlerime ALLAH,tan başka hiçbirşeye tapılamayacağını bu tabirin fevkalade yanlış olduğunu belirterek başlamak istiyorum..bu yazının sizin olduğunu zannetmiyorum herhalde başka bir yerden kopyaladınız..motosikletlerde cc önemlidir hemde çok önemlidir işlevselliği bakımından..ben her gün ortalama 200km otobanda yol yapan biriyim daha önceki motorumda hyosung gv 250 idi çokta severek biniyordum hemen hemen her işimide görüyordu ama otobanda yaşadığım birkaç olaydan sonra motorumun cc sini yükseltmeye karar verdim C800 aldım vede hem otobanda kamyon ve dikkatsiz sürücü teröründen kurtuldum hemde rahat ettim.demekki benim ihtiyacım yaptığım yol göz önüne alındığında güçlü bir motormuş..ayrıca ben fanatik bir criuserciyim tarzım bu 1000cc SS motoru verseniz binmem daha doğrusu binemem..ne kadar kuvvetli olursa olsun bu benim ihtiyacımı görmez ss e binen arkadaşlarda benim motora binmezler oda onların ihtiyaç duyduklarını gidermez..size tavsiyem imkanlarınız el verdiğince bindiğiniz motorun cc lisine binin hem siz rahat eder hemde diğer sürücüleri rahatlatırsınız:)bu tip konularla milleti kaşımanında bir alemi yok bence..motor bir gönül işidir ve herkeste gönlünün sultanını arar..hoşca kalın

asm

Bu -konu başındaki-yazı ile anlatılmak istenenin yüksek hacimli motora binen bazıalrının düşük hacimli motora binenleri küçük görmesi olarak anlıyorum.

Piyasada motora binipte ukala tipler vardır böyle. Ayda yılda bir motorunu garajdan çıkarır ve kendince şeklini gösterir etrafa.

Şunu bunu desinler diye motora binenlerdir bunlar. Azınlık olduklarını düşünüyorum.

Onun dışında motora binmeyip motoru F-16 gibi ses çıkartan,herkesin dönüp baktığı SS'lerden ibaret sana motorcu olmayanlar vardır.

Siz 20 bin Euro'luk BMW'nin bilmem ne motoruna da binseniz "bu birşeye benzemiyor" derler. O tiplere çare yok. En iyisi "sen bildiğinle ilgilen" diye fazla muhatap olmamaktır.

Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Kişi hangi motordan keyif alıyorsa ona binmelidir esasında.

Onun dışında yüksek hacimli motoru tercih noktasında ben de yüksek hacimli motor isteyenlerin arasındayım. Bir SS'te yüksek performans,kalkışta yanlayarak kalkma,süper bir ses beni fazlasıya sevindirir. (izlemesini bile severim)

Scooter'a biniyorsamda öyle ses falan çıkmayacaktır. Onun amacı sağa sola ses yapması değildir. Onun amacı pratikliğidir,az yakmasıdır.

Ama otobana çıkınca insanı bu motorlar insanı bir yer yer zora sokabilir. O noktada yüksek hacimli bir motor olsa fena olmayabilir.

"500 cc'den aşağısı yalan" diyen arkadaşın geçmişini unutmamasını,imkanı olmayan arkadaşlara tercihleri noktasında üstü kapalı hakaret edip "ne oldum değil,ne olacağım" düsturunu unutmamasını tavsiye ederim.

insanoğlunun hemen hemen yaptığı herşey GÜCE sahip olmak içindir!
GÜÇ çekicidir, davetkardır!

Hem kendi ruhunu hem başka ruhları etkiler; insanoğlu güce TAPAR!

Buradan yola çıkarsak özellikle geri kalmış toplumlarda kişilerin bastırılmış bir takım egoları motoruyla, arabasıyla, cep telefonuyla tatmin etmeye çalışması gayet normaldir.. Yüksek hızda, yüksek seste, mükemmel şekilde makineler insana GüCü çağrıştırır ve bu bazı şeylerin bastırıldığı toplumlarda kendini GÖSTERİŞ olarak dışa vurur.

Türkiyenin en büyük ve en köklü üniversitelerinden birinde öğrenciyim. Bir hocamız var. Kendisini muhtemelen televizyonlarda sıkça görüyorsunuz. EKonomi konusunda sayılı üstadlardandır Türkiyede. Bu hocamız okula Fiat 126 BiS ile geliyor.. Evet, FiAT BiS! Hani şu 650cc motosiklet motoru kullanan makine. Hani ufacık.. Peki neden? Sizce neden sıradan araştırma görevlileri 170HP'Lik Turbo Golflerle yada Subaru VRX'lerle okula gelirken o BiS ile geliyor..? Buradaki cevap bir anlamda tüm konuya cevabı veriyor..

---

Insanların hız tutkusunu anlarım.. Evet, hız bazıları için vazgeçilmezdir! 1000cc'lik 185> HP makinelere binmek, HIZ için binmek bir derece akla yatar.. Ama çıkıpta orada burada, özellikle ışıklarda veya sıkışık trafikte yanındaki motorlara ithafen aragaz yapmakta neyin nesidir?.. Neyin ispatlanma çalışmasıdır?..
Cevap yine açık; GÜÇ BENDE diyebilmenin başka yoludur; ego tatminidir..

Ellerinin altındaki gücü kullananlara lafım yok ama çıkıpta sırf şekil, sırf "BUYUM" diyebilmek için makine alanlara Allah(c.c) akıl fikir versin diyorum!

Çok büyük konuşmak istemem, çünkü bende insanım! Benimde belkide bastırılmış egolarım var.. Ama yinede ileride alacağım en büyük makine 250cc olacaktır diye düşünüyorum. Bir Venox ile ömür geçirebilirim mesela!..

Türkiye de satılan ve kullanılan motosikletlerin yarısını 125 cc 200 cc lik motosikletler oluştruyor diye ;
bu hap kadar makineleri ÖVMEK zorundamıyım ?
2 yıl 150 cc lik makine kullandım , biri çin li biri japon performans ları belli makineler motosiklet kullandığımı 500 cc de anladım ,niye yalan konuşayım ....
Burada 125-200 cc motosikletleri kullanan arkadaşlar !!!!!!
Hanginiz imkanları elverdiğinde 500 ve üstü cc lere geçemek istemez !!!!
Yok ben istemem diyene ancak gülerim .....................
selamlar.

Türkiye de satılan ve kullanılan motosikletlerin yarısını 125 cc 200 cc lik motosikletler oluştruyor diye ;
2 yıl 150 cc lik makine kullandım , biri çin li biri japon performans ları belli makineler motosiklet kullandığımı 500 cc de anladım ,niye yalan konuşayım ....
selamlar.

Ben istemem. Hadi gül, mutlu ol, eğlen...

hadi senden zengin motorcu fakir motorcu başşlıklı bir konu bekliyorum,

bakalım neler çıkacak

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
yazım başka yerden kopya değildir aynısını başka yerde bulan olursa bu siteye bidaha yazı yazmam zaten yazı amacına ulaşmıştır önem gösterip mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim elbetteki herkes aynı fikirde olmayacak hepimiz farklı düşüneceğiz saygı duyarım

ama ekliyeceğim 2 tane not var:
1. yazı benim kendi yazımdır
2. 10hp motor ile dünyayı gezersiz bişey olmaz ama türkiyede bir otobanda işiniz zor buna katılıyorum zaten yazımın ana temalarından biri buydu

arkadaşlar küçük makina kıvrak kullanımı rahat oluyor ancak en büyük problemi aralarda kalmak, dolmuşçulardan nasıl kurtulacağını şaşırıyorsun:pr:

herkes ister büyük cc motora ama nereye kadar bu isteyiş.inanın cc hevesi bile bir gün bitiyor,ben en son 500 lük makina aldığımda dedimki:bunu alacağıma rs 125 alsaydım :pr:

selamlar.

Xt660R vardı şuanda venox 250 kullanıyorum ve artık cc. yükseltmeyi düşünmüyorum son 1 senede gt650comet ve xt660ım oldu ama 250cc her açıdan beni tatmin ediyor

@ Satoyama
Gerçekten çok güzel bir yazı ancak anlayana sivrisinek saz anlamayana...boş ver mesajı alan aldı...
İster cc.e tapar ister paraya fark etmez mühim olan birbirimizin düşüncelerine saygı göstermemiz.

Son düzenleme:

asm

Caddelerde ara gaz vermelerden çok ,farklı bir meseleye gıcık kapıyorum ben.

Otomobil veya motosiklet forumlarında gördüğüm ve hakkaten sinir olduğum bir mesele bu.

Bazı arkadaşlar sahip olduğu motora veya arabaya ne aksesuar yapıyorsa bunu imzasına ekliyor.(bazı forumlarda imzanıza fotoğraf ekleyebiliyorsunuz).

Bu yaptıklarını birileri referans alsın diye değil de millet malımı görsün diye yapıyorlar galiba. (Sürekli foruma yazanların profili kafanızda oluşuyor az çok.Kim iyi niyetlidir vs. biliniyor)
Forumlar bilgi vb. paylaşımlar içindir. Burada motorlarımıza yaptığımız uygulamaları aynı motor sahibi arkadaşlara referans olması için kullanabiliriz. Hakeza motorlarımız ile ilgili sorunlar olursa bunu da paylaşırız tabi. Genelde hava atma amaçlı olarak ilk seçeneği kullananlar oluyor.
Neyse,
Yanına birde küçük dağları ben yaratmışım edası ile kibirli şeyler yazıyorlar.

Misal:

X marka kullanmak size hava atmaktan çok daha fazlasını sunar.
Y model ile gazlamanın keyfi bir başkadır. Vs. vs. (bunlar gördüğüm örnekler aslında)

Unutulmamalı ki bir ortamda herkesin imkanları bir değil. Bazı şeyleri konuşurken,bazı şeyleri paylaşırken iyi düşünmek lazım.

"Ne yani? Eğlence,keyif,gösteriş senin kullandığın makinadan mı ibaret?" diye sorarlar adama.

Sağolsun imkanları çok geniş olmasına rağmen mütevaziliği elden bırakmayan gönlü de imkanları gibi geniş arkadaşlar var.

Evet motosiklet ennihayetinde bir teneke parçasıdır.

Teneke parçası insanın karakterini etkiliyorsa o insan,kişiliğini bir gözden geçirmelidir.

yazım başka yerden kopya değildir aynısını başka yerde bulan olursa bu siteye bidaha yazı yazmam zaten yazı amacına ulaşmıştır önem gösterip mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim elbetteki herkes aynı fikirde olmayacak hepimiz farklı düşüneceğiz saygı duyarım

ama ekliyeceğim 2 tane not var:
1. yazı benim kendi yazımdır
2. 10hp motor ile dünyayı gezersiz bişey olmaz ama türkiyede bir otobanda işiniz zor buna katılıyorum zaten yazımın ana temalarından biri buydu

Dostum, O 10 hp motorla Dunya'yi gezen cift (bir onceki yazinda bahsettigin ybr ile Dunya'yi gezen ciftti kastediyorum), kac kere motor yeniledi haberin var mi? O motora harcadiklai para ile 2. el bir BMW F 650 alir, tepe tepe kullanirlardi. :farao:

Bu -konu başındaki-yazı ile anlatılmak istenenin yüksek hacimli motora binen bazıalrının düşük hacimli motora binenleri küçük görmesi olarak anlıyorum.

Piyasada motora binipte ukala tipler vardır böyle. Ayda yılda bir motorunu garajdan çıkarır ve kendince şeklini gösterir etrafa.

Şunu bunu desinler diye motora binenlerdir bunlar. Azınlık olduklarını düşünüyorum.

Onun dışında motora binmeyip motoru F-16 gibi ses çıkartan,herkesin dönüp baktığı SS'lerden ibaret sana motorcu olmayanlar vardır.

Siz 20 bin Euro'luk BMW'nin bilmem ne motoruna da binseniz "bu birşeye benzemiyor" derler. O tiplere çare yok. En iyisi "sen bildiğinle ilgilen" diye fazla muhatap olmamaktır.

Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Kişi hangi motordan keyif alıyorsa ona binmelidir esasında.

Onun dışında yüksek hacimli motoru tercih noktasında ben de yüksek hacimli motor isteyenlerin arasındayım. Bir SS'te yüksek performans,kalkışta yanlayarak kalkma,süper bir ses beni fazlasıya sevindirir. (izlemesini bile severim)

Scooter'a biniyorsamda öyle ses falan çıkmayacaktır. Onun amacı sağa sola ses yapması değildir. Onun amacı pratikliğidir,az yakmasıdır.

Ama otobana çıkınca insanı bu motorlar insanı bir yer yer zora sokabilir. O noktada yüksek hacimli bir motor olsa fena olmayabilir.

"500 cc'den aşağısı yalan" diyen arkadaşın geçmişini unutmamasını,imkanı olmayan arkadaşlara tercihleri noktasında üstü kapalı hakaret edip "ne oldum değil,ne olacağım" düsturunu unutmamasını tavsiye ederim.

farkında isen yazımda ilk iki motosiklet imin 150 cc olduğunu belirtmiştim ..
Burada türk filmi repliği yazmıyoruz ....
Kimseyi de tatmin etmek için hap kadar motosikletleri övemem .....
Ayrıca salya muhabbeti yapan arkadaş ; Motosiklet imin üzerinde zevk ten işerim bile sana ne ...............
Şunu belirteyim ki 12 saat mesai si olan bir işte çalışıyorum , üzerine bindiğim 3 motosiklet imide evvel Allah alın teri ile aldım ....
Şu anda Çok şükür şu an kullandığım motosikle i satıp 900 cc lik bir motosiklet alma durumumda var ....
Allah olmayanlara da nasip etsinde bir yerleri şişmesin ..............

CC ye tapmak mı, EGO tatmini mi? Kendimden örnek vereyim her gün işe gidiş gelişte e-5 i kullanıyorum; gündüz 16:00 gidişim, akşam 02:00 dönüşüm giderken malum trafikte var 70 in üzerine boşta olsa çıkmam, aralarda slalom yapmam ( makinam slalom da yapmaz ben dragstarın tipine aşık oldum ) ama CC ye tapanlar dediğiniz değil de nedense scooterlar, düşük cc li commuterlar yanımdan slalom yapa yapa geçiyor, yanıma iyice yaklaşıp yarışa zorluyor. Burda ben mi CC ye tapan oldum şimdi. Hiç birine taviz vermedim yarış etme konusunda, tahriklerine kapılmadım ve beni geçmelerini, önümde ki arabaların sağından solundan kaybolmalarını her gün gülümseyerek izliyorum. Benimkisi motoruma olan tutkum. Hız yapmıyor muyum, tabi ki akşam 02:00-03:00 arası yol boşsa ibreyi sona dayıyorum, gündüz 20 dk geldiğim yolu 5 dk da alıyorum ama dikkatlice ve kimse ile yarışmadan...

Bu olay CC ye tapmak değil insan egolarının tatminidir. EGO su ne kadar yüksek se bir insan örneğimde ki gibi ister küçük CC olsun ister büyük CC olsun dediklerinizi yapacaktır. İnsan doğası budur. Ben ZN 125 lere de aşığım ve çok hoşuma gidiyor; 1 tane de alacağım, sevgilimle romantik geziler için bu da küçük CC ye tapma hastalığı mı acaba :p Bırakın insanlar EGO larını tatmin etsin, yeter ki siz onlara kanmayın...

Sonuç olarak ister büyük CC, ister küçük CC farketmiyor, bir motorun karakterini onu kullanan insanın kişiliği belirler. İnsan kişiliği oturmamış ve kalitesiz ise altında ki motor CC si önemli değil. Her alandan var bu insanlardan...

kısmen doğruları var tabiki ama binmek istediğine binmekdir olay

rahmi koç un trilyonları vardı adam şahine biniyodu kardeşim zevk meselesi
bende ufak motora bindim ama hayalimdeki motoru aldım bitti..
kendine yeterliyse iş biter

Kardeş kullandığın başlık yüzünden yazdığın yazıyıda okumadım....

Tabirleri doğru ve yerinde kullanalım....

asm

[/COLOR]

farkında isen yazımda ilk iki motosiklet imin 150 cc olduğunu belirtmiştim ..
Burada türk filmi repliği yazmıyoruz ....
Kimseyi de tatmin etmek için hap kadar motosikletleri övemem .....
Ayrıca salya muhabbeti yapan arkadaş ; Motosiklet imin üzerinde zevk ten işerim bile sana ne ...............
Şunu belirteyim ki 12 saat mesai si olan bir işte çalışıyorum , üzerine bindiğim 3 motosiklet imide evvel Allah alın teri ile aldım ....
Şu anda Çok şükür şu an kullandığım motosikle i satıp 900 cc lik bir motosiklet alma durumumda var ....
Allah olmayanlara da nasip etsinde bir yerleri şişmesin ..............

Gözümüz yok.Allah daha iyi etsin.

Herkes imkanları çerçevesinde iyi birşeye binmek ister tabi ki.

Neyse ,en azından "Şu marka motora binenler benim gözümde motorcu" değildir demiyorsunuz. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar