Sen ustanin yanina bi ugra eski sanzimanla buldugunu bi goriyim de oda 3 kagit olmasin ondan sonra... baksana anlayan eden yok diosun insan actigi motoru nasil kapiyamaz oda isin ilginc tarafi...
Kac sene 900cc ve 1000cc Honda kullandim. Bir kez bile problem cikarmadilar bana. 919cc olani 32 bin km'de kullanilmis alip, en az 15 bin km de ben binip sattim. Aldigimda da, sattigimda da, sesi yenisiden farksizdi. 6 bin km'de bir yagini filtresini degistirdim. Hava filtresi hala temizdi. Bujiler de.
Evet, benzin ve lastik masrafi fazla; ama makina sorun olarak basima hic dert acmadi. Yigidi oldur, hakkini yeme. Buradan okudugum kadariyla kotu markalar olur olmaz bi suru problem cikariyor.
Gunahina girmeyeyim on bin km oteden ama cok mantikli gelmedi bana. "Toparlamak istemiyorum", veya "toparlayamam" dese anlarim ama "toparlanamaz" fazla iddiali geldi bana sahsen...fakat bugün ustam arayarak senin şanzıman hatalı, dişliler, hilaller felan bayağı hasar görmüş dedi ve şanzumanın yenisi ile veya çıkması lazım dedi, ikinci el bir çıkma şanzıman bulmuş ve fiyatının 1,500 TL olduğunu söyledi, diğer şanzumanı takmasını söyledim ustama ama ustam eski şanzumanı toparlanamayacağı söyledi
Sen ustanin yanina bi ugra eski sanzimanla buldugunu bi goriyim de oda 3 kagit olmasin ondan sonra... baksana anlayan eden yok diosun insan actigi motoru nasil kapiyamaz oda isin ilginc tarafi...
15 yaşında 4 siilindir bir motor almışsınız bence o masraf az bile kendiniz düşmüşsünüz.Barkın abi 924rr almıştı 10 bin lira üstünde masrafı vardı.
ebay den parçaları uyguna bulabilirsin. kontrol etmeni öneririm. özellikle www.ebay.de (almanya) motor parçaları açısından zengin. aşağıdaki parça senin motoruna uygun olabilir.
http://www.ebay.de/itm/Getriebe-Yamaha-FZS600-Fazer-RJ02-/301946091453?hash=item464d63b7bd:g:f1UAAOSwLs5XJzI 4
ayrıca http://www.motorcycle.loc8apart.co.uk/ sitesinde de birçok parça var. Aşağıdaki parça da sana uygun olabilir
http://www.motorcycle.loc8apart.co.uk/nav-mc/bike-part/Yamaha/FZS-600-Fazer/Gearboxes-and-Gearbox-Parts.php
http://www.ebay.co.uk/itm/181602774747?clk_rvr_id=1025265637436&rmvSB=true
Türkiye'ye kargo seçeği olmasa bile satıcı ile iletişim kurup kargolamasını isteyebilirsin.
Biraz ingilizce ile çok daha uygun parça bulabilirsin. Bende 1500 tl vermeden önce biraz yurdışı sitelerini karıştır.
Eger motoru aldiginizdan beri varolan bir sorunsa bence 4 silindirli 15 senelik buyuk motor diye suclamayin, daha onceki sahibinin kullanim hatasindan olmus olabilir, onun disinda ustalara da guvenmeyin, mumkunse motorunuzu kendiniz tamir etmeyi ogrenin, dagittigi motoru toplayamayan ustadan daha iyi yaparsiniz. Yedek parcalari da ebay'den cok ucuza temin edebilirsiniz. Yani bazi yontemleri kesfettikten sonra buyuk motor cok da masrafli sayilmaz.
Üst cc bir motor kullanmak gerçekten de ciddi lüks. Sigorta, kasko, vergi ve işletme maliyetleri otomobil seviyesinde hatta daha pahalı. Motosiklette bana göre güvenlik, yeterlilik ve ekonomi aranıyorsa bu 250cc'yi gösteriyor. Altı yetersizlik, üstü gereksiz maliyet barındırıyor maalesef.
15 yaşında 4 siilindir bir motor almışsınız bence o masraf az bile kendiniz düşmüşsünüz.Barkın abi 924rr almıştı 10 bin lira üstünde masrafı vardı.
Kardesim buna sebep olan burdan insanlar kimse sahip cikmiyo hepsi zenginmidir neyin kafasidir anlamadim yada zaten buyuk motor kullanan sallamiyo kucuk kullananlar da aptal oluyo genelde
Ya forum otv kalkmasin diyenlerle dolu boyleyken durum 14 bin tl olan mt07 ye 2e vermeye devam
Simdi sana yardimci olmaya calisicaz ins
Motor evet malesef kalicak biraz onun sebebide burdaki..... Her neyse
Internetten bak fiyatlara usta falan almasin orjinali sifiri 1500 yani sanzimanin aliexpress e bak bizim sahibinden cikmaya bak markanin ozel satis sitesi coktur onlari ara et kullabici paylasim konusunda vardir linkleri arastir hocam motor senin genede bos zamanimizda bizde bakalim
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:49 ----------
Bak gordnmu bilir kisi cikti az bilr 50 bin masraf cikmadigina dua et yat kalk dua et haline arabada 4 silindirdi ama bunlar kac silindir neyse kavga edip bam yiyoruz boyle olunca