Bunu nereden çıkardınız? Motosikletler insanların toplumsal sınıfına göre ayrılmıyor. "İşçiler 125'e binsin, memurlar 750'ye" gibi bir durum yok.
Motosikletler cc olarak 3-4 farklı hacim grubunda üretiliyor ve 750 cc bunların ortasına denk geliyor. O yüzden "orta sınıf" deniliyor. Sizin mantığınızla 1000'lik motorlara sadece Koç ailesinin binmesi gerekir. Hayabusa'ya da Soros falan heralde...
Siz ne yazdığımı halen anlamadınız işçi ve memur bir kere ayrı sınıf değildir toplumlarda, toplumun bel kemiği orta sınıf olarak geçer, bunun yanına esnafı, emeklisi de gelir, şimdi bu kısmı tartışırsak proleterya vs. uzar gider polemiğe girmeye gerek yok
Orta segment motorların çoğu gelişmiş ülkelerde orta gelir gruplarına hitap eder, yüksek cc motorların fiyatının yüksek olması sizce neden? Koç ailesine binmesi gibi demagojik yaklaşım da komik olmuş bu kadar gerçek dışı yazmaya gerek yok, basitten diyeceğim yüksek cc'li bir makina almak için orta sınıf daha yüksek harcama yapacak ama orta segment ise gerçekten gelişmiş bir toplumda rahat alınabilecek bir segmenttir demek istedim. Yoksa klasik, custom ya da özel makinalar var ki öyle yüksek cc'li olmasa da servet değerinde. Benim bahsettiğim ise cc olarak gelir gruplarına hitap eden motorlar. NC750'de bunlardan biri.
Gidin asya'da bir çok ülkeye bakın gelir dağılımı düşük olması sebebiyle düşük cc'li motorlar kullanılır, bu bir tesadüf mü? Eğer vespa değilse ki zaten 300c 75 TL ülkemizde asla genel olarak kişi başı geliri yüksek olan ülkelerde orta gelir seviyesindeki herkes orta segment motorlara kolay ulaşır. Hatta biraz fedakarlık yaparsa da yüksek cc'li motorlar alabilir. Orta seviyenin bira üstüne çıkarsanız da rahat rahat yüksek cc'li makina alırsınız.
Şu an bir memur, yıllarını fabrikalarda harcamış bir işçi ya da bir esnaf artık rahat rahat bir orta segment motor alamıyor, bundan 3-4 sene önce alıyordu. Gidin bakın avrupa ve amerika'ya işçi memur rahat rahat gidip sıfır bu segmentte makina alabiliyor. Yüksek cc'li makina fiyatlarına bakın, olmuş 150-200 bin tl, bundan 2 sene önce 60-70 bin tl idi bir esnaf, kademe olarak iyi yerde olan bir memur rahatlıkla alabiliyordu.
Ben de demiyorum ki yüksek cc senginlere hitap eder ya da istemiyorum herkes ulaşsın. Ancak orta gelir gurubuna hitap etmezler bu dünyada da böyle, siz cherokee, üst segment bir mercedes, mustang kullanan orta sınıf görüyor musunuz dünyada, hayır bu model ve markaların hitap ettiği kesim genel olarak orta üstü gelir sahipleridir. Motosiklette de farkı yok.