BURSA'lıyım , Gururluyum.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kendini katogorize etmek, herhangi bir sosyal sınıfa dahil olmaya çalışmak sağlıklı bir psikolojinin ürünü değildir arkadaşlar.
boşverin bu işleri, herkes birdir

kendini katogorize etmek, herhangi bir sosyal sınıfa dahil olmaya çalışmak sağlıklı bir psikolojinin ürünü değildir arkadaşlar.
Kıskanılsın diye açmadım topiği .
Herkes bulunduğu ilin güzelliklerini paylaşsın , genel kültürümüz gelişsin , geçmişimize sahip çıkmaktı maksat.
Ama görüyorum ki insanlar piskolojisine göre cevap veriyor.

e tabi cigarasıyla orhan gencebayından başka bişeyi olmayan melmeketten gelince! kıskanmayalım efenim. bursa hakkında bunları bilmiyordum.

bide şu var ki;

1962'de fransa-avustralya seferini yapan uçak erzincan-kemaliye'nin üzerinden geçerken yolcular aşağı bakıp "3 saattir yoldayız, hala pariste miyiz?" demişlerdir. buda tarihten ufak bi not, bilinsin yani :)

Sakarya hakkında genel kültür bilgisi ..Islama köftesi meşhurdur :)İsmini içinden geçen Sakarya nehrinden almıştır.

Sakaryalı ünlülerden bir kaçı..
Kenan Sofuoğlu Sakarya'lıdır
Semih Saygıner (Bilardo şampiyonu)
Halil Mutlu (Halter şampiyonu)
Hakan Şükür,Tuncaj Şanlı,Orhan AK
Kurtlar vadisinin Mematisi(Gürkan Uygun) Sakaryalı'dır
Gaffar Okan(Rahmetle anıyoruz)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başlık güzel lakin biraz garip bir mevzuu :)

Neden dersen.. şimdi Türk evladı olmak bu ülkenin vatandaşı olmak çok ayrı.. lakin çinlinin de çinli olmaktan gurur duyduğu, fransızın da kendi ülkesinden gurur duyduğu gerçeğini es geçmemek lazım..

İlla memleket dersen.. Verdiği şehitlerle ve şehitlerin şehit oluş biçimlerinin kendisinde uyandırdığı hislerle, Sn Atatürk'ün özel bir kanunla şerefli ismini verdiği bir yerde doğdum ben de ona bakarsan.. Memleketimin, delisi de kötüsü de merti de pek meşurdur. Yüzyıllarca türk boylarına yurt olmuştur. Çalışkanlıkları ile ünlü peçeneklerin, mertlikleri (ki bilinen en cesur türk boyudur-deliliklerini tasvir etmek için düşman gördüğünde yerinde durmaz derler) ile ünlü çepnilerin, misafirperverlik ve içtenlikleriyle ünlü nogayların birbirine asimile olmalarından meydana gelmiş bir halk vardı. en azından yüzyıl başındaki senelere kadar..

Ama gelin ortada buluşalım. şimdi hangimizin ne kadar türk ne kadar ne olduğunu bırakalım. Bu vatan hepimizin, bu geminin içinde faresiyle kedisiyle dümencisiyle miçosuyla aşçısıyla yaşıyoruz. Kimimiz fare oluyor kimimiz miço ama sonuçta bu gemi bizim.. Biz istanbullusu ile diyarbakırlısı ile hep birlikte anadolu çocuğuyuz. Türkiye cumhuriyetinin, türk ulusunun birer ferdiyiz..
Kapiş? :)

Son düzenleme:
Motosikleti
, mertlikleri (ki bilinen en cesur türk boyudur-deliliklerini tasvir etmek için düşman gördüğünde yerinde durmaz derler) ile ünlü çepnilerin

bir dakke arkadaş
bir defa en yiğit en savaşçı türkler sarı türkler olarak ta bilinen bizlerden yani kıpçaklardan çıkar
yani melmeketimin de samsun olması hesabıynan hepinizi döverim :p

kanunun dediği gibi gerçekten benim de göğsüm kabardı. Bursa abi.. Yeşil Bursa.. Herkesin bence görmesi gereken bir il..

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir dakke arkadaş
bir defa en yiğit en savaşçı türkler sarı türkler olarak ta bilinen bizlerden yani kıpçaklardan çıkar

Şşt yavaş bakalım.Kıpçaklar sadece samsunda mı var?Ben de bursa'lı kıpçaklardanım.Zamanında kafkaslardan Bursa'ya göç etmiş dedelerimiz.

Şaka bi yana Bursa'nın insanı başkadır.Belki de sanayileşmişliğin verdiği huzur ve refah nedeniylemidir bilmem ancak insanı çok iyidir.Yeşil Bursa tam bir huzur şehridir.

ne güzel bir başlığın içine etmişin taygırcım...yeni şeyler öğrendim güzel şeyler okudum...Sadece Atamız limanınıza 1919 da gelmiş...başka bir numaranız yok...:p Orhan Abinin hatrı olmasa sana kitliycem ama neyse...

Bursayı benim için özel yapan otobüs terminalindeki Atom Dönerlerin lezzeti...:p

Bademlide 10 yıl önce izlediğim filmi...beşevler...sönmez filament kavşağı...Mudanyayı asla unutamam...güzel günlerim hatıralarım var oralarda...

Son düzenleme:
Motosikleti
ne güzel bir başlığın içine etmişin taygırcım...yeni şeyler öğrendim güzel şeyler okudum...Sadece Atamız limanınıza 1919 da gelmiş...başka bir numaranız yok...:p Orhan Abinin hatrı olmasa sana kitliycem ama neyse...
arakadaşım ben de sana kitlerdim ama oğuzların kayı boyundan olduğun için tırsıyorum

Şşt yavaş bakalım.Kıpçaklar sadece samsunda mı var?Ben de bursa'lı kıpçaklardanım.Zamanında kafkaslardan Bursa'ya göç etmiş dedelerimiz.

Şaka bi yana Bursa'nın insanı başkadır.Belki de sanayileşmişliğin verdiği huzur ve refah nedeniylemidir bilmem ancak insanı çok iyidir.Yeşil Bursa tam bir huzur şehridir.

Bende Bursa'lı olup Bursa da yaşamama rağmen nedense o kadar huzurlu bi şehir olarak görmüyorum.
Ama Türkiye'deki bir çok ilden de çok çok üst seviyelerde olduğu kesin. :cat:

çok güzel bir paylaşım teşekkürler...Bandırmamızada bekleriz.

Bende Bursa'lı olup Bursa da yaşamama rağmen nedense o kadar huzurlu bi şehir olarak görmüyorum.
Ama Türkiye'deki bir çok ilden de çok çok üst seviyelerde olduğu kesin. :cat:

altıparmak ve heykeldir benim için bursa he bide ihsaniye :p

zeppelin kafe,burç ve kristal büfedir altıparmak :p

bir dakke arkadaş

Aman kardeş, insan olan dövülmez sevilir.. Zaten biz bazen insanlığımızı unutup karşımızdakinin hem yüreğini hem kendini dövüyoruz :)

Ama söylediğim şey konusunda ciddiyim. sarı türkler değil de.. çepniler olarak bir araştırma yap.. önce orta anadoluya, oradan da karadeniz tarafına geçmişlerdir. lakin tarihte pek bilinmezler, ne yazık ki nesilleri çabuk zayıflamıştır savaşlar yüzünden. yok daha fazla şeye ve daha doğrusuna rastlarsan bana da öğretirsen duacı olurum. :)

valla benim karşıma t......e çıkmasın yeter.. çok merdiz derler lakin.. neyse :)
ata da soy ite de soy derler, lakin buda yeterli değil biraz da içtiğin sütün temizliği, aldığın eğitim ve terbiye de, vicdan da önemli..

biraz da bunların toplamından oluşan maya meselesi..

elbette hiçbirimiz mükemmel hiçbirimiz dört dörtlük olamayız. herbirimizin bir sürü kusura da var yeteneği ve güzelliği de.. insan olmayı bilmek lazım. ama insan gibi davranmayı da bilmek lazım.. gerisi hikaye :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Aman kardeş, insan olan dövülmez sevilir.. Zaten biz bazen insanlığımızı unutup karşımızdakinin hem yüreğini hem kendini dövüyoruz :)

işin dalgasındayım.
yok efendim ben şuralıyım yok soyum şunlara dayanır deyip te caka satmak, gururlanmak:
2 çocuğun "sen döverdin ben döverdim, benim babam senin babanı döver" şeklindeki sidik yarıştırmasının biraz daha akil adamlarca yapılan versiyonudur gözümde :)

ne demiş Peygamber efendimiz:
"arabın aceme, acemin araba üstünlüğü yoktur; üstünlük takvadadır"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar