Bursa’da yaşanan feci motosiklet kazası

Motosikleti
yok:(
siz kamerayı çeken adama neden o kadar takılıyorsunuz ki motor yatıkken fren mi atıyorsunuz yoksa? ben bir problem göremedim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Ölüm hepimize bir şekilde gelecek.
Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı.
AEA'nın da dediği gibi en azından sevdiği şeyi yaparken öldü.
Bu herkese nasip olmaz. Ruhu şad olsun. Sevdiklerine sabırlar diliyorum.

Motosiklette nereye bakarsan oraya gidersin kuralı vardır.

Rahmetli sanki otomobile kilitlenmiş ve tabiri caizse resmen kurşuna kafa atmış.

Merhuma rahmet, kalanlara sabır dilerim.

bu bir özkıyım, arabayı görünce metrelerce önce şerit değişiyor, yavaşlamadan.

ölmeyi seçmiş, araç sürücüsüne yazık.

Motosikleti
1190 ADV
Tanımıyorsa bile hiç bir tepkide mi vermez be kardeşim ?..
En ufak bir tepki sezdin mi ?..

Tepkisizliği zaten şok durumundan kaynaklanıyor. Burada paylaşılan videoyu izlemedim ama başka yerde izlediğim videoda, çekim yapan motorcu duruyor, motordan iniyor. Sonrasında montunun cırtlarını açıyor, kolunu düzeltiyor falan. Soğuk kanlı olan birinin de yapmayacağı şeyler yapıyor. Yaptığı şeylerin anlamsız olmasından şok geçirdiğini düşünüyorum.

Kolay değil, 2 damla kan görünce bayılan insanlar var. Öyle bir kazada çok vahim manzaralar görebilir insan.

Benim başımdan şöyle bir olay geçti misal,

Motosikletle gezerken iki köy arası bir noktada arkamdan gelen otomobil takla attı. Eski bir Reno 12 idi. Bagajı kapıları açıldı içinden eşyalar insanlar fırladı. Durdum, koşarak gitmeden önce birkaç saniye bir tereddütte kaldım. Çünkü kötü manzaralar olabilirdi, insan ömrü boyunca unutmayacağı şeyler görebilir. Sonrasında yardıma gittim. Şükür kimsenin ciddi bir sorunu yoktu. Kazayı aynadan izledim, bende hiçbir tepki vermemiştim.. Öf püf demenin yada başka şeyler söylemenin kime faydası var.

Motor da NC 750 imiş. Yazık olmuş. Şimdi bunu tartışıyoruz ama geçenlerde ters yönden gelen otomobil aynı kazayı yapmıştı. Kurallara uymak ve limitleri dahilinde sürmek çok önemli.

Bakışı kaybetmiş o yüzden arabaya odaklandığı için arabanın üstüne sürüyor arabanın kaçma şansı yok. Motor kullananlar halen araba kullanıyor sanıyorlar arabada sen direksiyonu çevirip gidiyorsun motorda baktığın yere vücut hareket ediyor. Araba sürücüsüne yazık olmuş motorsiklet kullanırken odağın %100ünü vermek gerekiyor. Şehir içinde giderken bile sağa sola bakmak için kafayı çevirmeden önce yavaşlayıp öne bakmak lazım yoksa öndeki araba anlık fren yapınca ona girme riski var. Gördüğüm kadarıyla motorsikletlerden ziyade kullananlar tehlike saçıyor. Bir başka haberde motorsiklet sürücüsü yaya kaldırımından karşıya geçen annenin bebek arabasına çarpıyor bebek ölmüş, geldiği hız da 80 gibi bişey. Ülkemizde zaten 16 yaşındaki kişiler motora binebiliyor parasını vermek yeterli. Insanların motorculara kötü bakmasının sebebi kullanmayı beceremeyenler.

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
arşıya geçen annenin bebek arabasına çarpıyor bebek ölmüş, geldiği hız da 80 gibi bişey. Ülkemizde zaten 16 yaşındaki kişiler motora binebiliyor parasını vermek yeterli. Insanların motorculara kötü bakmasının sebebi kullanmayı beceremeyenler.

Bu haberi ben de gördüm. Yaya geçidine yaklaşırken insan olsa da olmasa da, hız maksimum 30km/saat olmak zorunda.
Bu konuyu devletin çözmesi gerekiyor. Denetleme ve cezalandırma şart. Yapılması gereken belli. Hayvan gibi ceza yazmaları lazım.
Bekçi yerine Trafik Polisi alsalarmış keşke son 10 yıldır. Belki bir işe yarardı.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Kötü bir kaza.
Allah rahmet eylesin. 🤲

Motosikleti
Ns200 15"
Lan olm nasıl bir fantazi dünyan var ?..
50 yaş travman mı var , ayrı bir fantazi mi besliyorsun ?..
Abi benim dedelere ve dayılara karşı zaafım var nerede görsem uğraşasım geliyor yalan yok. Araba ile geçerken göz kontağı kesileceği yerde kornaya basıp selam veriyorum ve onları "kimdi bu" düşüncesine bırakıyorum, bir keresinde evimin yakınındaki taksi durağının önünde ani fren yapıp taksici dayıları korkutmuştum sonrada pişkin pişkin yüzlerine bakıp gitmiştim, yine böyle arkadaşımın bakkalına gitmiştim ve ani fren yapıp kıraathanedeki herkesi sokağa dökmüştüm.

Eskiden dedeler ile daha çok uğraşıyordum ama bedduaları yüzünden CG'nin heryeri ayrı bozuluyordu o günden sonra dedeleri rahat bırakıyorum, belkide zamanında kuru yer bırakıyordum. :)

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Tepkisizliği zaten şok durumundan kaynaklanıyor. Burada paylaşılan videoyu izlemedim ama başka yerde izlediğim videoda, çekim yapan motorcu duruyor, motordan iniyor. Sonrasında montunun cırtlarını açıyor, kolunu düzeltiyor falan. Soğuk kanlı olan birinin de yapmayacağı şeyler yapıyor. Yaptığı şeylerin anlamsız olmasından şok geçirdiğini düşünüyorum.

Kolay değil, 2 damla kan görünce bayılan insanlar var. Öyle bir kazada çok vahim manzaralar görebilir insan.

Benim başımdan şöyle bir olay geçti misal,

Motosikletle gezerken iki köy arası bir noktada arkamdan gelen otomobil takla attı. Eski bir Reno 12 idi. Bagajı kapıları açıldı içinden eşyalar insanlar fırladı. Durdum, koşarak gitmeden önce birkaç saniye bir tereddütte kaldım. Çünkü kötü manzaralar olabilirdi, insan ömrü boyunca unutmayacağı şeyler görebilir. Sonrasında yardıma gittim. Şükür kimsenin ciddi bir sorunu yoktu. Kazayı aynadan izledim, bende hiçbir tepki vermemiştim.. Öf püf demenin yada başka şeyler söylemenin kime faydası var.
Tepkisiz olan arkadaşın eşi instagram üzerinden bir konunun altına yazdı. Dediğin gibi şok geçirmiş. Kafasında bir dünya şey geçiyordur, o cırtları açarak, eldivenleri çıkararak aslında bir nevi istemsizce zaman yaratmaya çalışıyor, ne yapacağını bulmaya çalışıyor.

Kaza çok kötü olduğu için, karşılaşmaktan da korkmuş olabilir. Herkes kendini toparlayıp anında koşamaz.
İki sene önce çok samimi arkadaşımın motosiklet kazasından 10 dk sonra olay yerine gittim. Bacağı bir yer de kafası bir yerde idi. Allah rahmi ile muamele etsin inşallah. O anda hiç bir şey normal seyretmiyor. Her insan farklı tepki verebiliyor. Bunun yüzünden insanları linç etmemek lazım.

Ayrıca kamera görüntüleri neden yayıldı diye linçlemişler arkadaşı. Yine eşinin ifadesi ile kamera görüntülerini sadece jandarmaya vermiş çeken arkadaş.

Motosikleti
1190 ADV
Bu arada haber sitelerinde arabanın şöförününde öldüğü söyleniyor...
Yazık.. 2 can..

Ölenlere Allah rahmet eylesin, otomobil sürücüsün emniyet kemeri takılı değilse ciddi darbe almıştır. Hava yastığı bile tek başına ölümcül sonuçlar doğurabilir. Diğer türlü aklıma bir sebep gelmedi çünkü aracın kabin içinde bir hasar gözükmüyor.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Ölenlere Allah rahmet eylesin, otomobil sürücüsün emniyet kemeri takılı değilse ciddi darbe almıştır. Hava yastığı bile tek başına ölümcül sonuçlar doğurabilir. Diğer türlü aklıma bir sebep gelmedi çünkü aracın kabin içinde bir hasar gözükmüyor.
Otomobil sürücüsünün sadece kolu kırıldı.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben kendi adima konusayim,

Bu ve buna benzer cok fazla olayla karsilasmis birisi olarak yapilacak birsey olmadigini daha o anda idrak ediyorsunuz. Gercekten asiri zor olan o manzarayi görmemek icin bedeniniz size isyan ediyor adimlariniz geri geri gidiyor. Unutmayin ki olay yatistiktan sonra yine o iki teker üzerine binip evinize gitmek zorundasiniz ama o sahne gözünüzün önünden hic gitmeyecek. Böyle kazalar sonrasinda motorunu orada birakip cekip giden adamlar bile gördü bu gözler. Gecen sene Hamburgda olan ve 26 yasinda gencecik bir kardesimizi kaybettigimiz kaza sonrasinda o grubun neredeyse tamami motora binmeyi birakti.

Insanlari yargilamayin

Ayrica güvenli sürüs kurallari ilk yapilmasi gereken isin yol güvenligini saglamak oldugunu söylüyor , yaraliya müdehale etmeyin !!! Öncelikle yolu kapatin , kaza sonrasinda kontrolsüzce gelen araclarin sebep oldugu ölümler hic de az degil.

Acil müdehale ekiplerinin oraya erkenden varabilmesi icin caba gösterin. Ileriye insanlari yollayin , ambulansin gececegi sekilde yolu bosaltin.

Ve en önemlisi

Acil yardim egitiminiz yok ise yaralilara dokunmayin. Bu dogru degildir, hatta ileride hukuki sorumluluk dahi dogurabilir.

Cildirmis gibi bagirip cagirarak da kimseye yardimci olamazsiniz. Sakin kalin , sakin düsünün , yardimci olacaginiz somut birsey yok ise kalabalik etmeyin.

Ayrica kisisel ricamdir , olay yerinde reels cekmeye calisan zibidilerin kameralarini kirin. O ölen insanin da bir ailesi ve yakinlari var.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 şerit gidiş 1 şerit yol virajda gidiş dönüş yola dönmüş yolu yapanlarda da sıkıntı var

o yolu yapanlar akşam kokosunu çekip paralarını sayıyor.

kendimizi korumamız gereken biziz.

Tirmanma seridi diye birsey duymadiysaniz trafige cikmaniz oldukca sakincali gencler.

gittim 🙂 ben şerit daralıyor diye görmüşüm videoda

Evet rampa bitince yol daralacak bunu dahi bilmezken forumda bik bik bik atip tutacak hakki nasil kendinde bulabiliyorsun CAHIL !!!

+50 yaş turnusolu gibiyim

Klavye arkasinda ne haltsin bilmem ama gercekte bir halt degilsin. Forumda kirlilik yaratmak disinda bir etkin yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben kendi adima konusayim,

Bu ve buna benzer cok fazla olayla karsilasmis birisi olarak yapilacak birsey olmadigini daha o anda idrak ediyorsunuz. Gercekten asiri zor olan o manzarayi görmemek icin bedeniniz size isyan ediyor adimlariniz geri geri gidiyor. Unutmayin ki olay yatistiktan sonra yine o iki teker üzerine binip evinize gitmek zorundasiniz ama o sahne gözünüzün önünden hic gitmeyecek. Böyle kazalar sonrasinda motorunu orada birakip cekip giden adamlar bile gördü bu gözler. Gecen sene Hamburgda olan ve 26 yasinda gencecik bir kardesimizi kaybettigimiz kaza sonrasinda o grubun neredeyse tamami motora binmeyi birakti.

Insanlari yargilamayin

Ayrica güvenli sürüs kurallari ilk yapilmasi gereken isin yol güvenligini saglamak oldugunu söylüyor , yaraliya müdehale etmeyin !!! Öncelikle yolu kapatin , kaza sonrasinda kontrolsüzce gelen araclarin sebep oldugu ölümler hic de az degil.

Acil müdehale ekiplerinin oraya erkenden varabilmesi icin caba gösterin. Ileriye insanlari yollayin , ambulansin gececegi sekilde yolu bosaltin.

Ve en önemlisi

Acil yardim egitiminiz yok ise yaralilara dokunmayin. Bu dogru degildir, hatta ileride hukuki sorumluluk dahi dogurabilir.

Cildirmis gibi bagirip cagirarak da kimseye yardimci olamazsiniz. Sakin kalin , sakin düsünün , yardimci olacaginiz somut birsey yok ise kalabalik etmeyin.

Ayrica kisisel ricamdir , olay yerinde reels cekmeye calisan zibidilerin kameralarini kirin. O ölen insanin da bir ailesi ve yakinlari var.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tirmanma seridi diye birsey duymadiysaniz trafige cikmaniz oldukca sakincali gencler.

Evet rampa bitince yol daralacak bunu dahi bilmezken forumda bik bik bik atip tutacak hakki nasil kendinde bulabiliyorsun CAHIL !!!

Klavye arkasinda ne haltsin bilmem ama gercekte bir halt degilsin. Forumda kirlilik yaratmak disinda bir etkin yok.
ben biliyorum da videodaki ncli şeritin daraldığını bilmiyor gaz açıyor bunu idrak edemiyor okuduğunu anlayamıyorsan değil motosiklet elinden o interneti hatta kapının anahtarını almak lazım senden torunların uğraşsın senle ben bakıcın değilim

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ben biliyorum da videodaki ncli şeritin daraldığını bilmiyor gaz açıyor bunu idrak edemiyor okuduğunu anlayamıyorsan değil motosiklet elinden o interneti hatta kapının anahtarını almak lazım senden torunların uğraşsın senle ben bakıcın değilim

Kazanin oldugu yerde yol hala 3 serit ve devam ediyor göremiyormusun zeka özürlü saygisiz sokak hayvani. Keske elimde olsada gereksiz varligini su forumdan ilelebet sutlayabilsem. Sadece kirlilik yaratiyor, cahilligini oraya buraya bulastiriyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar