Bursa'da kenenin ısırdığı motorcu hayatını katbetti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bursa'da kenenin ısırdığı motorcu hayatını kaybetti.

kene.jpg
Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde kamp yaparken kene tarafından ısırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle hastanede tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti.

Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, 20 gün önce arkadaşlarıyla kamp yapmak için gittiği Büyükorhan ilçesinde kene tarafından ısırılan, daha sonra Bursa'da özel bir hastaneye kaldırılan M.K.'nin, 4 Temmuz Cuma akşamı öldüğünü söyledi.

M.K.'nin kan örneklerinin incelendiğini ve sonuçların pozitif çıktığını ifade eden Çelik, "Yapılan tetkikler sonucu hastanın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından öldüğü tespit edildi. Bu hastalık maalesef ilk kez Bursa'da ölümle sonuçlandı" dedi.

Çelik, son bir hafta içinde Bursa'da 370 kişinin kene ısırması sonucu hastanelere müracaat ettiğini belirtti.

"Hastanelerimize başvuran 370 kişinin üzerindeki keneler, doktor kontrollerinde çıkarıldı. Yapılan testlerde pozitif bir bulguya rastlanmadı" diyen Çelik, "Halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız pikniklerini bu işler için ayrılan yerde yapmalı. Bu konuda dağ bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

cnn türk haber

ALLAH rahmet eylesin.geride kalanlara sabır versin.arkadaşlar lütfen kamp yaparken çok dikkatli olalım.derdimiz yokmuş gibi bide başımıza kene derdi çıktı.

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin bu kene de baya can sıkmaya başladı.bunun yüzünden pikniğe gidemez olduk

allah rahmet eylesin stres oldum bir anda bende... festivallerede golde dusuren bu olay iyice can sıkıcı hale gelmeye başladı ya, buyuk caplı bi onlem alınması lazım...

:salut:

Hakikaten önceden bu kenelerden yok muydu ya da ısırdıklarında öldürmüyorlar mıydı?Şu son zamanlarda nedir bu keneden çektiğimiz:pr:

nedense kus gribi yuzunden tavuk itlafından sonra basladı. farkında olmadan dengeyi mi bozuyoruz acaba ???

allah sonumuzu hayır etsin , ufacık şeyler insan hayatını tehdit ediyor , dikkat etmek lazım şakası yok küt diye gidiyosun valla...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kenenin en büyük düşmanı tavuktur,ama malesef bizim akıllı yöneticilerimiz tavuk beslemeye yasak getirince böyle oldu.Çok biliyorlar'ya şimdi de çözüm bulmak için üç buçuk atıyolar.Kullandıkları ilaçlar keneleri öldürmeyip çoğalmalarına neden oldu,diğer canlıları öldürdüğü için kenelerin çoğalması kaçınılmaz oldu ne kadar akıllılar sivri zekalılar.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bursadaki motosikletçi arkadaşımın arkadaşıydı, Allah rahmet eylesin, piknik yapmaya korkar olduk :salut:

Haftasonları balığa,kampa giderken aklımın bir köşesinde kene var
ve bu durum resmen eglencemizi de kemiriyor... :silent:

GKN

deli danaydı, kuş gribiydi derken şimdide kene..
bugün babaannemin sölediği laf geldi aklıma; eskiden keneleri hayvaların üzerinden elimizle koparıp atardık...
şimdi ise kimyasa mutasyona uğramış gibi insanları öldürmeye başladılar, muhtemelen doğaya saçılan kimyasallar, hormonlar yüzünden bu hale gelmekte. ne diyelim sonumuz hayrola..

Allah rahmet eylesin
trafikteki keneler yetmiyo bide bunları düşünür olduk :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Haydaa, üzüldüm. EMK festivali miydi?

Bunun biyolojik bir savaş olduğu düşüncesi yaygın.. Allah sonumuzu hayretsin..
Merhuma allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Allah rahmet eylesin.Çok tehlikeli bir hal almaya başladı..Devletimiz gerçekten uyuyor...

Allah rahmet eylesin ,geride kalanlara sabır nasip etsin :pale: kötü bir kayıp :pale:

2 gün önce balığa gittik , resmen diken üstündeydim ve kendimi eve zor attım korkudan , eve geldiğim gibi en ufak noktama kadar kardeşimden kontrol etmesini istedim , allahtan temiz çıktım ...

Kenenin en büyük düşmanı tavuktur,ama malesef bizim akıllı yöneticilerimiz tavuk beslemeye yasak getirince böyle oldu.Çok biliyorlar'ya şimdi de çözüm bulmak için üç buçuk atıyolar.Kullandıkları ilaçlar keneleri öldürmeyip çoğalmalarına neden oldu,diğer canlıları öldürdüğü için kenelerin çoğalması kaçınılmaz oldu ne kadar akıllılar sivri zekalılar.

aklımdan gecenlerin aynısını yazmışsın ama sanki bunun arkasında başka olaylarda var ama bunları burda yazmak saçma olur ...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
EEE,
birilerinin oğlu köşeyi dönecek.
Kim ölürse ölsün.
Adamların dini imanı para olmuş.
Sayın ilgililerde başka ülkelerde medya bu kadar haber yapıyor mu? diye gazete ve televizyonları suçluyorlar.
Başka yerde yok ki.:pr:

Bu arada ben başlığı;
"Bursa'da Kenan'ın ısırdığı motorcu öldü"
diye okudum.:)
Kenan deyince de aklıma Kenan Sofuoğlu'ndan başkası gelmiyor.
Allahallah dedim.:)

Neyse.
Fazla kaçırdım galiba.
Gidip yatayım....
Ölen arkadaşa,daha önce ölen arkadaşlara ve önümüzde ki günler de bu nedenle ölecek diğer arkadaşlara Allah'tan Rahmet diliyorum....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar