[Bursa - MT]

Evet arkadaşlar pazar günü bende boşum .. eğer motorumun kaldırabileceği bi yolculuk varsa katılabilirim mondial 150 zc .. daha once bi organizasyona katılmadığım için ilk sefer heyecanlı olur :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 PM ----------

bu arada beyler yeni motor aldığım için işlemler konusunda pek fikrim yok
motor muayenesi kaçıncı yılda yapılıyor.

Motoru sıfır çıkardıysan 4 yıl geçerlidir muayenesi. Ruhsatta yazar zaten muayene tarihi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:46 PM ----------

1 saat once a2 ehliyetimi aldım artık polislerden kaçmıcam :)) hatta geçerken sellektör yapayım :p
..
beyler 1000-2000-4000 olmak üzere 3 kere bakıma gittim ama bi türlü içime sinmiyor 4000 bakımında parça değişimi olmadı yağ değişimi vardı 60 lira aldılar parasında değilim ama sanki fazla bakmıyolar motora yağı değiştirip bırakıyuolar gibi geliyo...
..
bildiğiniz güvendiğiniz bi servis var ise onerebilirmisiniz

Evet Mondial servisinde pek de iyi bakmıyorlar açıkçası. Ben hiç memnun değilim, hem "Aydın Motosiklet" , hem "Aygül Center", hem de "Özgenç" i denedim. Hiçbiri içime sinmedi. Ayrıca tüm bakımlarını yapmama rağmen. Arkadaşlar bilirler; 4000km de segman kırıp, silindir kapağını ezdi. Servisi aradım 200TL gibi bi ücret dediler. Garanti kapsamına girmez motor yağsız kalmıştır dediler. Bende yerim garantiyi diyerek, parçayı internetten sipariş ettim. Sağolsun babam da azcık çakıyo bu işlerden. Piston, segman, silindir kapağını yeniledik. Artık garantiyle servisle işim olmaz. Boşu boşuna bakım masrafı ödüyoruz bişey yaptıkları yok. Bundan sonra kitapçıkta yazan dönemlerde değişmesi gereken parçalartı kendim sipariş edip değiştirmeyi planlıyor.

Tabi müşteri çıkarsa veririz hemen.:p

Not: Yağı değiştirip bıraksalar iyi. Ben yağı bile değiştirdiklerine inanmıyorum. Çünkü göz önünde yapmıyorlar hiçbişeyi. Arka tarafa tamirhaneye çekiyorlar. Kapıda da "Servis elemanı hariç girilmez!" yazıyor.

herkese merhabalar. yaklaşık 15günden sonra yine buradayım. forumu takip edemememin nedeni ise Altınportakal film festivalinde ulaştırmada görevli olmamdır. yogun bir dönemi kapattık ve internet alemine geldim tekrar:)

yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler, acayip keyif alacakları bir yerdeler, yavaştan farkına varacaksınız :)

yapmış olduğunuz geziye gelince; zevkle baktım fotoğraflara, bir kez daha iç çektim gezide olamadığımdan dolayı..

Dobly bende zamanında çektim mondıalden ama motor kendini kaybetmeden elden çıkardım... Gerci tüm servislerde çıkarci olmuş... Honda mesela bakım yapıyor... Değişecekse değişiyor... Ama gereksiz malzemeleri bozuldu diye değiştirmeye kalkıyor bazen bende izindeyken son bakımımi yaptırdım... Bir daha gitmicem... Baska ustaya götürcem... Benim korkum motorun icinde ciddi bi problem olmasın diye idi.. Olurda garantiden çıkar diye... Ama yılbasında garanti doluyor zaten... Gerenk yok artik...

Dobly bende zamanında çektim mondıalden ama motor kendini kaybetmeden elden çıkardım... Gerci tüm servislerde çıkarci olmuş... Honda mesela bakım yapıyor... Değişecekse değişiyor... Ama gereksiz malzemeleri bozuldu diye değiştirmeye kalkıyor bazen bende izindeyken son bakımımi yaptırdım... Bir daha gitmicem... Baska ustaya götürcem... Benim korkum motorun icinde ciddi bi problem olmasın diye idi.. Olurda garantiden çıkar diye... Ama yılbasında garanti doluyor zaten... Gerenk yok artik...

Abi yine hondada garanti iyidir de mondialde garanti de garanti değil zaten olsa nolur olmasa nolur. Hersey garanti kapsamı dışında. Şasiye garanti veriyor adamlar. Zaten şasiye bişe olmuş olsa ben hayatta olmam ki ona da bi zahmet versinler garantiyi:pr:

1 saat once a2 ehliyetimi aldım artık polislerden kaçmıcam :)) hatta geçerken sellektör yapayım :p
..
beyler 1000-2000-4000 olmak üzere 3 kere bakıma gittim ama bi türlü içime sinmiyor 4000 bakımında parça değişimi olmadı yağ değişimi vardı 60 lira aldılar parasında değilim ama sanki fazla bakmıyolar motora yağı değiştirip bırakıyuolar gibi geliyo...
..

Senin yine iyi kardeş yaa ben aldıgımda ilk 500 sonra 1500 sonrada 3000 ve 4000 bakımına götürdüm motorumu ve her seferindede benden 100 tl nin altına inmedi bakım ücretleri . en iyisimi sen git kendin al yagını kendin degiş . onlarda emin ol aynısını yapıyor ve fazlasıyla üçret alıyorlar. benim motorum suan 9000 oldu en son 4000 de götürdüm bakıma dahada götürmem aman para yedirmekten bıktım onlara yeter .ve sadece mopndial için degil bu yazdıklarım her tamirçi bakımcı aynı rolü oynuyor malesef

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:48 PM ----------

,

Bir sitem hissettim sanki bu cümede. Evet bu haftaki buluşmaya katılamadık ama mazeretimiz vardı. Pınar'ın yeğenine kız istemeye gittik cumartesi akşamı.( Ve de aldık tabiki...)

25 Ekim de Kütahya gezisine gelince bence bu geziyi önümüzdeki ay içinde yapsak daha iyi olur. Nedeni de tamamen maddiyattan kaynaklanıyor. Malum ay sonu çoğu üyemizde paralar suyunu çekmiş oluyor. Bu da katılımın düşmesine sebep olmakta.

.
Çok dogru söyledin başkanım valla ay sonu denildigi gibi maddi yönden pek uygun olunmuyor çünki paracıklar suyunu çekmiş oluyor bu hafta olsa bende gelemezdim . Ayrıca toplantılara buluşmalara canı istiyen işi olmıyan gelecek kırılmaca gücenmece yok denilmişti her toplantıya katılınacak diye bir şey yok yani tekrar hatırlatmış olayım bende

Son düzenleme:
..
..

en iyisi yağı vb. malzemeleri kendin alıp değiştirmek en son 2007de 1000 km bakımına gittim ondada tartışmıstık ne yağ değişmişti ne filtreler bunlar deişti diyede para istemişleridi ondan sonra 15 liraya 1 lt. en kalitelisinden yağ alıp kendim değiştirmeye başladım.Bayramdan öncede takozlar değişecekti 170 lira fln istedi babamla cektik dükkana takozlar 20 lira tuttu hepsini değiştirdik.Servise hayırrr:D:p

en iyisi yağı vb. malzemeleri kendin alıp değiştirmek en son 2007de 1000 km bakımına gittim ondada tartışmıstık ne yağ değişmişti ne filtreler bunlar deişti diyede para istemişleridi ondan sonra 15 liraya 1 lt. en kalitelisinden yağ alıp kendim değiştirmeye başladım.Bayramdan öncede takozlar değişecekti 170 lira fln istedi babamla cektik dükkana takozlar 20 lira tuttu hepsini değiştirdik.Servise hayırrr:D:p

Senin baba da benim babanın kafadan galiba :mrgreen: bizim de servisle zorumuz var.

Son düzenleme:
Motoru sıfır çıkardıysan 4 yıl geçerlidir muayenesi. Ruhsatta yazar zaten muayene tarihi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:46 PM ----------

Evet Mondial servisinde pek de iyi bakmıyorlar açıkçası. Ben hiç memnun değilim, hem "Aydın Motosiklet" , hem "Aygül Center", hem de "Özgenç" i denedim. Hiçbiri içime sinmedi. Ayrıca tüm bakımlarını yapmama rağmen. Arkadaşlar bilirler; 4000km de segman kırıp, silindir kapağını ezdi. Servisi aradım 200TL gibi bi ücret dediler. Garanti kapsamına girmez motor yağsız kalmıştır dediler. Bende yerim garantiyi diyerek, parçayı internetten sipariş ettim. Sağolsun babam da azcık çakıyo bu işlerden. Piston, segman, silindir kapağını yeniledik. Artık garantiyle servisle işim olmaz. Boşu boşuna bakım masrafı ödüyoruz bişey yaptıkları yok. Bundan sonra kitapçıkta yazan dönemlerde değişmesi gereken parçalartı kendim sipariş edip değiştirmeyi planlıyor.

Tabi müşteri çıkarsa veririz hemen.:p

Not: Yağı değiştirip bıraksalar iyi. Ben yağı bile değiştirdiklerine inanmıyorum. Çünkü göz önünde yapmıyorlar hiçbişeyi. Arka tarafa tamirhaneye çekiyorlar. Kapıda da "Servis elemanı hariç girilmez!" yazıyor.

arkadaslar servis için bu yerler nasıl bilmem ama ben eski motorumu aygul centere goturuordum..şiddetle tavsiye etmiorum.. aydına hiç gitmesin...ozgence hiç goturmedim... bundan sonra panayır lambalarından içeri dogru girince ŞUKLA MOTOSPORT diye bir motorcu var.. SUZUKİ-KANUNİ-HYOSUNG yetkili servisi.. bundan sonra hep oraya gidecegim..şiddetle gitmenizi tavsiye ederim...:cat:

:) Zaten Çin mallarının ucuz olma sebebi bu.Daha sonra servisiydi parçasıydı burdan çıkarıyorlar işte aradaki fiyat farkını,bu önemli değilde insanın canı tehlikede.Bence hiç uğraşmadan servislerle güvenilir ve tanıdık bir tamirci ile birlikte çalışıp(bulması zor olsada) öğrenmek gerek çoğu detayı...:bounce:

:)Cem başkan Pınar bahsetmişti bu hayırlı kız istemeli mevzulardan artık düğüne çaığırırsınız.Mt üyeleri olaraktan iki halay çeker mendil sallarız diycem ama inan ben hiç gelemem öyle göbek atmalı,oynamalı,yapıştırlı mevzulara...:bounce:(Biz yine Cumhuriyet kortejine odaklanalım)

:)Sertaç iyi demişsin hiç kimse hiçbir şeye mecbur tutulmayacak,topikçe uyulması gereken tek kuralımız trafik kuralları...: :cat:

:)Erdem insan yaşadığı böyle enteresan şeyleri çalıştığı yerleri bi fotoğraflandırır siteye atar,özledik zaten seni,kilomu aldın,sakalmı bıraktın,yazın güneşte çokmu yandın:silent:...:silent:

Herkesin ortak kanaati bu yönde... Ben bidaha motor alırsam sadece her bakımda sadece yağına bujisine filtrelerine baktırim ki bunu honda yapıyor... 60 lirami verir çıkarım işin içinden... Son bakımda banada o değişecek bu değişecek diye 180 lira masraf çıkartmışlardı... Bosver gerek yok sen topla ver dedim... Motorum tas gibi... Sonra istanbul gezisi bile yaptık... Zaten motor ilanlarındada artik şöyle yazar... Bütün bakımlarını kendim yaptim... Hic servis yüzü görmedi... :)

Herkesin ortak kanaati bu yönde... Ben bidaha motor alırsam sadece her bakımda sadece yağına bujisine filtrelerine baktırim ki bunu honda yapıyor... 60 lirami verir çıkarım işin içinden... Son bakımda banada o değişecek bu değişecek diye 180 lira masraf çıkartmışlardı... Bosver gerek yok sen topla ver dedim... Motorum tas gibi... Sonra istanbul gezisi bile yaptık... Zaten motor ilanlarındada artik şöyle yazar... Bütün bakımlarını kendim yaptim... Hic servis yüzü görmedi... :)

Bende ilanıma onu yazdım. Servis yüzü görmesi motorun kötü durumda olduğu anlamına gelir bence de.
:cat:

nevin hocam pek fotograf çekme fırsatımız olmadı fakat bir gece 3 arkadaş nöbete kalmıştık ve bu fotografı çektik. motorize değildik fakat yine de çok eğlendik :)

30Kasım' da askerliğim kesinleşmiş bulunuyor. Gideceğim yer ve kısa-uzun dönem olduğu henüz belli değil
.

Son düzenleme:
30Kasım' da askerliğim kesinleşmiş bulunuyor. Gideceğim yer ve kısa-uzun dönem olduğu henüz belli değil.

Askerlerimiz iki oluyor yani. Artık daha da güvenle uyuyabiliriz demek ki! İyi teskereler. Hayırlısıyla git gel inşallah. Mami bak torun geliyor sana.

Motorsiklet bakımları ile ilgili belli bir yer ismi veremem ama sadece motorsiklette değil tüm motorlu araçlarda geçerli bir kuralı tekrarlayabilirim burada. Arkadaşlar motorsikletlerinizi ne olduğu belirsiz yerlerde değil, yetkili servislerde tamir ettirin, bakımlarını yaptırın. Evet yetkili servisler belki biraz daha pahallı olabiliyor ancak bu aletlerle canınızı taşıyorsunuz. Hiçbir şey de canınız kadar değerli değil.

panayır lambalarından içeri dogru girince ŞUKLA MOTOSPORT diye bir motorcu var.. SUZUKİ-KANUNİ-HYOSUNG yetkili servisi.. bundan sonra hep oraya gidecegim..şiddetle gitmenizi tavsiye ederim...:cat:

Remzi on numara motorcudur.Ben de tavsiye ederim.Motorum orada hiç beklemedi.İşi çok olduğu zamanlarda bile o tarif eder ben yaparım.Hiç boş çevirmedi Allah razı olsun.

Yağ değişimine gelince bizim mahallede toptancısı var.Bazı arkadaşlara kartını vermiştim. litresini 10 liradan değiştiriyor.

selam arkadaşlar bu pazar muhtemelen çalışıyorum ama cumartesi buluşmasına kısmetse katılabilirim
kursune kusura bakma yeni gördüm mesajını cumartesi vitamine gelirsen konuşuruz

Son düzenleme:
bu sefer geşen arkadaslar fark etsin beni..gecen seferki gibi olmasın ha...:)yagmuru bahane edipte gelmemezlik etmeyin..insallah yagmazda...herkese hayırlı aksamlar..

bu sefer geşen arkadaslar fark etsin beni..gecen seferki gibi olmasın ha...:)yagmuru bahane edipte gelmemezlik etmeyin..insallah yagmazda...herkese hayırlı aksamlar.

Göremiyom, tanıyamıyom dersen seni biyerden alabilirim parka girmeden? Ne taraftan geleceksin. Geçen hafta görememişiz. Bu hafta telafi edelim.

:rendeer:

:)Erdem fotoğraf güzelmiş,ama bu kadarmı ara ara bekliyoruz muhakkak,ee askere gitmeden önce gelip helallik alacak elimizi öpmeyecekmisin...Sana şöyle vitamin kafede bir veda partisi akabinde veda korteji yapalım.:silent::silent:

:)Fırat ben seni hatırlıyorum bir aksilik olmazda orda olursam ıssız bir adaya düşmüş gibi kollarımı havaya kaldırır iki yana çapraz sallarım burdayız diye.O sırada vitamin kafe dahil sende bizi farkeder aaa bak burdalar diye hoplar gelirsin...::bounce:

:)Mami Honda servislerini biliyorum yine o kadar problem değil en azından bakımdan bakıma iş düşüyor,ancak diğerleri durmadan problem çıkardığı için bir vermeye kalktınmı servisten çıkamıyor.En güzeli al tasını tarağını çek en yakın tamirciye en azından anında yapıyor ve ne yaptığını gözlemleyebiliyorsun...:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar