Evet arkadaşlar pazar günü bende boşum .. eğer motorumun kaldırabileceği bi yolculuk varsa katılabilirim mondial 150 zc .. daha once bi organizasyona katılmadığım için ilk sefer heyecanlı olur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 PM ----------
bu arada beyler yeni motor aldığım için işlemler konusunda pek fikrim yok
motor muayenesi kaçıncı yılda yapılıyor.
Motoru sıfır çıkardıysan 4 yıl geçerlidir muayenesi. Ruhsatta yazar zaten muayene tarihi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:46 PM ----------
1 saat once a2 ehliyetimi aldım artık polislerden kaçmıcam) hatta geçerken sellektör yapayım
..
beyler 1000-2000-4000 olmak üzere 3 kere bakıma gittim ama bi türlü içime sinmiyor 4000 bakımında parça değişimi olmadı yağ değişimi vardı 60 lira aldılar parasında değilim ama sanki fazla bakmıyolar motora yağı değiştirip bırakıyuolar gibi geliyo...
..
bildiğiniz güvendiğiniz bi servis var ise onerebilirmisiniz
Evet Mondial servisinde pek de iyi bakmıyorlar açıkçası. Ben hiç memnun değilim, hem "Aydın Motosiklet" , hem "Aygül Center", hem de "Özgenç" i denedim. Hiçbiri içime sinmedi. Ayrıca tüm bakımlarını yapmama rağmen. Arkadaşlar bilirler; 4000km de segman kırıp, silindir kapağını ezdi. Servisi aradım 200TL gibi bi ücret dediler. Garanti kapsamına girmez motor yağsız kalmıştır dediler. Bende yerim garantiyi diyerek, parçayı internetten sipariş ettim. Sağolsun babam da azcık çakıyo bu işlerden. Piston, segman, silindir kapağını yeniledik. Artık garantiyle servisle işim olmaz. Boşu boşuna bakım masrafı ödüyoruz bişey yaptıkları yok. Bundan sonra kitapçıkta yazan dönemlerde değişmesi gereken parçalartı kendim sipariş edip değiştirmeyi planlıyor.
Tabi müşteri çıkarsa veririz hemen.
Not: Yağı değiştirip bıraksalar iyi. Ben yağı bile değiştirdiklerine inanmıyorum. Çünkü göz önünde yapmıyorlar hiçbişeyi. Arka tarafa tamirhaneye çekiyorlar. Kapıda da "Servis elemanı hariç girilmez!" yazıyor.