Arkadaşlar Merhaba;
Ben Göksel, yaşım yirmiyedi. 17.03.2006 tarihinden itibaren motosiklet sahibiyim. İnsanlara ilginç geliyor ama ilk defa vitesli motor kullanma deneyimim de aynı tarihte başlamıştır. Hatta daha bi ilginci 1000cc 145hp bir motosikletle olaya başladım. 1 ayı geçti ve Allah'a şükür söylenenin aksine hiç düşmedim, ve de yan yatırmadım. İnşallah düşmeyeceğim de. İlk motora bindiğim andan itibaren ilk saatlerde yaşadığım birkaç deneyimi anlatayım.
1- Debriyaji kalkışta yada vites değiştirirken mutlaka yavaş bırakmak lazım. İstanbul'dan motoru getirirken feribottan indikten sonra Yalova çıkışında 2'den 3'e takarken pati çekti. Çok tırstım, bi de Cuma akşamıydı ki resmen Allah korudu.
2. Ön freni bisikletin arka frenini sıkar gibi sert asılmamak lazım. Neyse ki her ikisine de (sağ ayak sağ el koordinasyonu) alıştım.
3. Virajlara gerekirse debriyajı asılıp girmekte fayda var, henüz bu konuda bi tehlike atlatmadım. Eski bir motorcunun tavsiyesidir. Görüldüğü üzere tehlike atlatmamış bulunmaktayım.
---
Konu değiştiriyorum.
Motosiklete başladığım ilk yada ikinci hafta içinde Kükürtlü cd.'de iki kişinin motosiklet kazasında vefat ettiği haberi, üçüncü hafta da Dikkaldırım-Beşevler arasında Carrefour arkasında bir kişinin aynı şekilde vefat ettiği haberini aldım. Bu kazaların ardından polis denetimleri arttı zannedersem. Kendin de bizzat polislere yakalanmışlığım var, fakat efendiliğim sayesinde ceza yemeden yırttım (B sınıfı ehliyetim var sadece). Rüşvet kabul etmedikleri kesinlikle doğru. Kaskım takılı idi, kesinlikle ve kesinlikle efendi olmak gerekiyor bu gibi durumlarda.
Arkadaşlar, bu motosiklet denen icadı taşıt sürücüleri iplemiyor, taşıttan saymıyor. Lütfen herkes çok dikkatli olsun, kasklarını ve varsa korumalıklarını vs. taksın. Önünüzde araç varken (pzvnklr direksiyonu önünüze kırabilir), kavşaklardan geçerken (yol hakkının motosikletli kazazedede olmasına rağmen oç. araç sürücüsü kavşaktan çıkıp yandan giriyor ve arkadaşın ayağı kopuyor) kesinlikle sürat yapmayın. Lütfen maksimum dikkatli ve tedbirli olalım. Bu iş zevk işi, gönül işi. Hüsrana dönüştürmeyelim. Küçük kırıklarla kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun, vefat edenlerin ailelelerine de baş sağlığı dileklerimi buradan iletmek istiyorum.
...bu arada bir Web Hosting firmasında teknik departmanda çalışmaktayım. Cumartesi günleri 15.00'dan itibaren ve Pazar günleri her türlü gezi vs. etkinliklere katılabilirim. Mutlaka beni de çağırın. Ayrıca internet'le, ilgili her türlü ücretsiz destekte bulunabilirim (tabii ki motosiklet.net üyesi veya motosiklet sahibi iseniz

). Hatta dağ başında motosikletiniz bozulur, lastiğiniz patlar vs. gibi durumlarda yolda kalırsanız yardımınıza mutlaka koşarım. 05335469655. Göksel olarak mutlaka kaydedin ve Mahfel'de çay içmek dahil her türlü etkinliğe beni de çağırın lütfen.
Tanıştığımıza memnun oldum...
Bu arada motosikletim Kırmızı-Gri '99 Yamaha YZF1000R Thunderace, plakam 16 R 8007.