Bursa-Batum-Antalya-Bodrum 4950 km.

Merhaba dostlar.10 Temmuzda arkadaşım Onur ile birlikte Karadenizi gezip 14 Temmuzda Batum Festivaline katılmak üzere yola çıktık.
Batum'dan dönüşü ise Artvin-Erzurum-Erzincan-Sivas-Kayseri üzerinden Nevşehir-Göreme'yi görmek ve oradan Antalya-olimpos'a inmek olarak planladık.
Buyrun fotoğraflar...
Toplam 4950 km. tutan rotamızın haritası

Yola çıkmadan önceki kilometrem,

Motosikletlerimizin yüklenmiş hali,

İlk durak Bolu-Abant

1.günün sonunda Amasradayız,Çakraz'a doğru geçip Dolunay Camping'e çadırlarımızı kuruyoruz.Sonrasında Amasra'yı gezmek için çıkıyoruz.

Amasra'dan sonra hedef kıyı şeridinden Sinop'a ulaşmak.Yol yaklaşık 330 km.İlk 150 km. harika.Bol virajlı,etrafı yemyeşil ve asfalt kalitesi
yeterli.Ancak 150 km. den sonra kısım kısım yol çalışması ve erimiş asfalt can sıkıcı oldu.

Ve Sinop'a ulaştık.Akşam yemeği yedikten sonra geceyi geçirecek bir yerler baktık.Halk plajına çadır kurup gece denize girdik.
plajdaki duşlarda çamaşırlarımızı yıkayıp ertesi gün motorların arkasında kuruttuk :D

Sinop'tan Giresun'a geçerken bir motorlu peşimize takldı ve birlikte sürmeye başladık.Benzinlikte durup tanışmak için yanına gittim.
Arkadaş Yunanlı,tek başına Türkiye turu atıyor.O gün hedefi Trabzon-Sümela manastırı idi.Giresun'a kadar birlikte sürdük,daha sonra vedalaşıp ayrıldık.

Ve Giresundayız.Bir arkadaşımız bizi karşıladı ve Orman Bölge Müdürlüğünün misafirhanesini ayarladı.

sabah erkenden yola çıkıp Uzungöl'e çıktık.Uzungöl benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.Aşırı kalabalık,gölün erafına yapılan set
ve helikopter turu...Bütün doku bozulmuş,çay içip geri döndük.

Uzungölden inip Ayder'e çıktık.Yolun son 2 km.si sis bastı ve yağmur başladı.Yağmur altında çadırlarımızı kurup hemen saklandık.
Sabah uyandığımızda hava açmıştı.

Ayder'den inip Sarp'a gittik ve sınırı geçtik.Batum festival alanından görüntüler.

Batum Osmanlı Kalesi

Türk Lokantası Manolya Restaurant.Lokantanın aşçısı İnegöllü Selahattin Abimiz,bize çok yardımcı oldu.

Katedralden birkaç fotoğraf.

Festivale gelen arkadaşlar.

Drag yarışları ve Botanik Parktan fotoğraflar

Batumdan çıkıp Arvin Motosiklet Klübünden arkadaşımız Çağlar Önen ile birkikte Borçka-Karagöl'e çıktık

Daha sonra geceyi geçirmek için Kafkasör Yaylasına çıktık

Artvin'den manzaralar

Artvin'den Erzurum'a doğru yola çıktık,yol baraj ve yol inşaatı nedeniyle 2 saat kapalı 1 saat açık.Bizde yaklaşık 45. dk
yolun açılmasını bekledik.

Erzurum'a yaklaşık 120 km. kala müthiş bir yağmura yakalandık.Bütün eşyalarımız ıslandı.Geceyi öğretmenevinde geçirdik.
Eşyalarımızı saç kurutma makinesiyle kuruttuk :D

Erzurum'dan saat 11 gibi ayrılıp Göreme'ye akşam 19 civarı ulaştık.Geceyi campingte geçirdik.Ancak sabah fotoğraf çekebildim.

Sonraki durağımız Antalya-Olimpos.Saban Pansiyondan geceliği kişibaşı 45 tl.ye bungalow odalardan kiraladık.Odalar klimalı,
fiyata sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil.Yemiz bir yer,personel güleryüzlü.Tavsiye ederim.

3 gece Olimposta kaldıktan sonra Kaş-Fethiye-Köyceğiz üzerinden Bodrumdaki arkadaşımızın yanına gittik.
Sağolsun evin anahtarını bize bıraktı,kendisi yazları teknede kalıyor.Bir gece beraber teknede kaldık.

Bodrumda toplam 3 gece kalıp Bursa'ya döndük.Dönüşte km. saatim

10 üzerinden yıldızlı 10... :cat:

Yolun açık olsun.Tekerin düz bassın..

Tek eksik; fotoların az olması.. :wiinkk:

F54

yurdumun her yeri mükemmel ötesi.. senin gezi de öyle olmuş ayrıca tekerine sağlık

çok güzel rota, harika fotoğraflar, elinize sağlık...
Teşekkür ederim sağolun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Tek kelime ile mükemmel, tebrik ediyorum kazasız belasız hocam...
Teşekkürler hep birlikte kazasız belasız inşallah

elinize sağlık çok güzel bir gezi olmuş :cat:
Teşekkür ederim sağolun

çok güzel fotoğraflar var.. özenle baktım...
Beğenmenize savindim teşekkür ederim

10 üzerinden yıldızlı 10... :cat:

Yolun açık olsun.Tekerin düz bassın..

Tek eksik; fotoların az olması.. :wiinkk:
Çok sağolun teşekkür ederim birbirinin çok benzeri fotolar var onun için fazla yükledmedim.

yurdumun her yeri mükemmel ötesi.. senin gezi de öyle olmuş ayrıca tekerine sağlık
Aynen öyle her yeri ayrı güzel,daha çok gezilecek yeri var.

Çok güzel bir gezi olmuş. Batum ayriyeten benim atalarımın memleketi...daha başka bir sevdim bu geziyi:) paylaşım için çok çok teşekkürler.

Gerçekten ikinizide tebrik ediyorum. Çok keyif verici bir yolculuk olmuş. Motosikletle özgürlüğün sınırlarını zorlamış unutulmaz deneyimler yaşamışsınız. Tekeriniz hep düz bassın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tebrikler cok guzel bir gezi olmus tek kelimeyle muhtesem

Çok güzel bir gezi olmuş. Batum ayriyeten benim atalarımın memleketi...daha başka bir sevdim bu geziyi:) paylaşım için çok çok teşekkürler.
Teşekkür ederim sağolun,atalarınız memleketi güzel gerçekten...
sizleri kutluyorum , paylaşım için çok teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim sağolun
Mükemmel olmuş. Allah bizede nasip eder inş. :)
Sağolun çok keyifliydi gerçeken,Allah herkesin gönlündekini verir inşallah
Gerçekten ikinizide tebrik ediyorum. Çok keyif verici bir yolculuk olmuş. Motosikletle özgürlüğün sınırlarını zorlamış unutulmaz deneyimler yaşamışsınız. Tekeriniz hep düz bassın.
Çok teşekkürler sağolun
İmrenerek fotoğraflara baktım çok güzel bir gezi olmuş
Teşekkür ederim sağolun
iyi eğlenmişsiniz güzel bir gezi olmuş.
Teşekkür ederim sağolun
tebrikler cok guzel bir gezi olmus tek kelimeyle muhtesem
Teşekkür ederim sağolun
Süper Bir Gezi Olmıus :)
Teşekkür ederim sağolun

Bu sene programımıza alıp ,temmuz ayındaki çok yoğun işlerimizden dolayı gidemediğimiz Batum seyahatimizi, siz hemen hemen aynı güzergahı kullanarak gerçekleştirmişsiniz. Elinize tekerinize sağlık.Artık önümüzdeki sene bir aksilik olmazsa gideceğiz,Giderken de sizlere danışmakta fayda var diye düşünüyorum.Zaten komşu şehirleriz.İleride görüşmek dileğiyle....:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar