Bulgaristan Turu

mes

tebrikler arkadaşlar.Böyle gezilere özenen arkadaşlara tecrübeli biri olarak naçizane bir tavsiyede bulunacağım.Sonra söylemedi demeyin;İtalya'ya gitmeyin de dünyanın neresine giderseniz gidin....:rendeer:

ChİpSEt07 adlı ( ERDAL ) kankamla benim yediğim içtiğim ayrı gitmez 4 yıldır ewden atılınca o bize ben ona giderim ( gerçi atılmasakda gideriz de ) bisde 2 arkadaş böle bi gezi yapcaz ama yurdumun görülesi yerlerinde paramız yetmez bizim oralara

gezi çok güzel olmus CAKALAZ abimin de dediği gibi kültür :)

İstanbuldan Antalyaya gezi daha pahallı oluyor aslında. Bulgaristan biraz daha ucuz. Yediğimiz, yaktığımız, eğlendiğimiz, konakladığımız ve burda yazamayacağım bazı masraflar dahil ;) tüm kalemler iki kişi 1000 €kadar tuttu yaklaşık,

Son düzenleme:
güzel bir gezi olmuş tebrikler, türkiyeden bulgaristana geçmek ne kadar tuttu ögrenebilirimiyim, pasoport, vize işlemleri felen.

sofya, varna, burgas heryeri gezmişsiniz. bulgaristanı fethedip gelmişsiniz :)
fotograflardaki ahşap evler aynı safranbolu evleri gibi... çok türk var mı bulgaristanda?

güzel bir gezi olmuş tebrikler, türkiyeden bulgaristana geçmek ne kadar tuttu ögrenebilirimiyim, pasoport, vize işlemleri felen.

En az 1 yıllık geçerliliği olan pasaport istiyorlar : 176 YTL + 70 YTL defter
Vize için Bursadan başvurduk : 60 € + 10 YTL hizmet bedeli
Triptik (6 ay) : 30 YTL
Yurdışı çıkış harcı :15 YTL
Trafik sigortası (Bulgaristan): 25 Leva

sofya, varna, burgas heryeri gezmişsiniz. bulgaristanı fethedip gelmişsiniz :)
fotograflardaki ahşap evler aynı safranbolu evleri gibi... çok türk var mı bulgaristanda?

Fotoğraftaki ahşap evler, Filibede (Plovdiv), eski Flibe denilen yer oraları gezerken, tipik bir eski Türk kasabasını gezer gibi oluyorsunuz.

Türk veya Türkçe bilen çok var. Polisler de en azından rakamları biliyorlar :)

Son düzenleme:
En az 1 yıllık geçerliliği olan pasaport istiyorlar : 176 YTL + 70 YTL defter
Vize için Bursadan başvurduk : 60 € + 10 YTL hizmet bedeli
Triptik (6 ay) : 30 YTL
Yurdışı çıkış harcı :15 YTL
Trafik sigortası (Bulgaristan): 25 Leva
500 ytl yi gözden çıkar diyorsun yani
saolasın bilgiler için.:cat:

Bence sen Bulgaristana gitmemişsin rüşvet yok demişsinde sigortanı bg de yaptırmak için hiç rüşvet vermedin yani o domuz eti yiyen pisliklere
motorun anahtarını üstünde bıraktım demişsinde şansına bırak bakalım orta yerde motor mu kalıyor, yiyecekleri ucuz ve kaliteli demişsinde neyse :):) şimdi ben o kadar okudum birşey sandım arkadaşlar gezi için süper ama bu yazılanların hiçbirine aldanmayın yiyecekler ucuz ama domuz, pis, lezzetsiz özendirici olmasın :)

paylasın için saol motorsikletle bulgaristana çıkmak ne kadara patladı bizim Edirne' ye uğramısınızdır herelde osman agadan köfte yemeye yada çiğerin tadına bakmaya :p

Bence sen Bulgaristana gitmemişsin rüşvet yok demişsinde sigortanı bg de yaptırmak için hiç rüşvet vermedin yani o domuz eti yiyen pisliklere
motorun anahtarını üstünde bıraktım demişsinde şansına bırak bakalım orta yerde motor mu kalıyor, yiyecekleri ucuz ve kaliteli demişsinde neyse :):) şimdi ben o kadar okudum birşey sandım arkadaşlar gezi için süper ama bu yazılanların hiçbirine aldanmayın yiyecekler ucuz ama domuz, pis, lezzetsiz özendirici olmasın :)

sevgili arkadasim, bir insanin pislik olmasi icin domuz eti yemesi gerekmez. bu kadar ofkeli olmanin sebebi ne? biri ile derdin varsa baska yerlere yaz.

arkadaslar gezi yapmis, tatli tecrubelerini bizimle paylasmis.

ustelik, edirne'den oteye gectigin zaman domuz eti herkes icin dert. domuz eti yemek istemiyorsan yedigini dikkatli secersin, ama unutma ki onlar da insan ve domuz yiyorlar diye onlara kufur etmen senin ne kadar on yargili ve saygisiz oldugunu gosteriyor.

Ellerinze sağlık bah.:p
Umarım şipka salatası ile kayısı rakısını test etmişsinizdir..:cat:
Pasaportlarımda 30 a yakın komşi vizesi vardir be ya.:wiinkk:

hocam biraz fazla önyargılı değil misin? adamlar domuz eti yiyor diye demediğini koymuyorsun. bizim domuz eti yemememizin tek sebebinin dinimize riayet etmemiz olduğu gibi onların yemesinin tek sebebi de dinlerinde bu konuda bi yasak olmaması.

biz inek eti yiyoruz diye hintlilerin bize düşman olması gibi bişey ne kadar saçmaysa, (aynı şey olmasa da) bizim de bulgarlar domuz yiyor diye böyle küçümsememiz saçma olmaz mı?

ayrıca yiyecekler domuz pis lezzetsiz diyorsun. hijyenik özelliklerini ne zaman öğrendin? kaç kere tattın? kaç kere içeriğini sordun? hem türk lokantası yok mudur ki orada? hadi yok diyelim sadece vbe sadece domuz mu kullanıldığı varsayımı çıkmıyor mu senin söylediklerinden?

rüşvet falan diyorsun belki de bulgar devleti imaj açısından sıkı tedbirler aldı. abimiz gitmiş gezmiş görmüş müşahade etmiş. rüşvet vermedim derken yalan mı söylüyor yani?

bir ingiltere ile fransa, bir çin ile japonya, bir almanya ile israil gibi eski düşman milletler nasıl bugün birbirleri ile sıcak temaslar kurabiliyorsa bizim o devletlerden eksiğimiz nedir? biraz daha geniş bakarsak suriye ile olduğu gibi iran ile olduğu gibi asırlık komşumuz olan diğer milletlerle de o kadar sıcak ilişkilerimiz olur diye düşünüyorum.

çok derin oldu ama ne yapalım:)

Bu yapmış olduğunuz güzel gezi ve ardındaki paylaşım için tebrik ederim ve teşekkürlerimi sunarım.İnşallah gün gelir bizlere de nasip olur oralara gitmek.Kazasız sorunsuz sürüşler.Saygılarımla.:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar