buji yağlı

arkadaşlar motorum da buji ateşlemiyor bujiyi değiştirdim bir kere çalştı 2 km sonra stop etti tekrar çalışmadı buji söktüğümde yağlanma var motorum 4 zamanlı keeway segmanlarda mı sorun var acaba

arkadaşlar motorum da buji ateşlemiyor bujiyi değiştirdim bir kere çalştı 2 km sonra stop etti tekrar çalışmadı buji söktüğümde yağlanma var motorum 4 zamanlı keeway segmanlarda mı sorun var acaba

selamlar,

motorun kaç km de? karbüratör ayarlı mı? hava filtresi temiz mi?

bahsettiğin yağ siyah renk mi? yoksa griye mi çalıyor rengi?

egzosttan duman çıkıyor mu? (mavimtrak)

egzosttan duman çıkıyorsa ve motorun çok hızlı yağ eksiltiyorsa motorun yağ yakıyor demektir.

Bu durumda eğer silindir sağlamsa segmanların değişmesi yeterli olacaktır.

motor 100 binde bujide yağ siyah renkte benim anldğım kadarı yağ yakmıyor çünkü yağ eksiltme pek yapmıyor pistonlarda ki segmanlarda bir sorun var gibi geliyor bana

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor 100 binde bujide yağ siyah renkte benim anldğım kadarı yağ yakmıyor çünkü yağ eksiltme pek yapmıyor pistonlarda ki segmanlarda bir sorun var gibi geliyor bana

Egsozdan çıkan dumana bakarmısın.

Eğer siyah dumansa işgillenme karışım bozuk.

Mavi dumansa kork, segman mı artık gömlek mi bişey aşınmış.

Beyaz dumanı su soğutmalı arçlarda görebilirsin o da suyun yağa karışmasıyla olur.

Problem yoksa başta kaliteli bir yağla değişim yapmalısın.

Yağ ile alakası yok motorunun karbüratörünü temizle ve hava ayarını yap veya yaptır siyah çıkan buji kötü hava yakıt karışımıdır :cat:

Yağ ile alakası yok motorunun karbüratörünü temizle ve hava ayarını yap veya yaptır siyah çıkan buji kötü hava yakıt karışımıdır :cat:

Forumu karıştırdın kesin adam bujim yağlanıyo diyo:queen:

4 zamanlı bir motor eksozdan duman atmazsa buji yağlama yapmaz :cat:
Yağ eksiltmiyormuş muhtemelende yağ yakmıyor yani sorun karbüratörden gelen fazla benzinde
Fazla benzin geliyor bujiyi bozuyor yanma olmayıncada buji ıslak çıkar ve arkadaşımızda bunu yağ olarak nitelendirir :cat:
Forumuda karıştırmadım hergün böyle arızalarla karşılaştığımız için muhtemel olacakları söyledim :p

Valla benim de kafam karıştın şimdi adam 100.000 km'de motor kullanıyo ve yağı benzinden ayırt edemiyosa ben de bisikletçi olayım

hocam motosikletin yagı fazla ise bujileri yağlama ihitmali vardır bende de olmuştu motor yagı fazla imiş bundan kaynaklanıyormuş

hocam motosikletin yagı fazla ise bujileri yağlama ihitmali vardır bende de olmuştu motor yagı fazla imiş bundan kaynaklanıyormuş

Adam yağ ekledim-değiştirdim diye bişey dememiş ama.
Yaptığı buji değişimi ve yağlanması müneccimleştik burda ya cümleten:queen:

Yeter adam problemini düzeltti de işten geliyo bile. Bakacaz seni karışımcı seni.

Egsozdan çıkan dumana bakarmısın.

Eğer siyah dumansa işgillenme karışım bozuk.

Mavi dumansa kork, segman mı artık gömlek mi bişey aşınmış.

Beyaz dumanı su soğutmalı arçlarda görebilirsin o da suyun yağa karışmasıyla olur.

Problem yoksa başta kaliteli bir yağla değişim yapmalısın.

kamyon demiyo, sana hoca ...
ne hocasıysan..

ne suyu keeway diyo..

çin diyo, scooter diyo

Helal olsun 100 000 km sonuç belirlendi sekmanlar bozulmuştur:)

Bujinin siyah ve yağlı görünmesinin tek sebebi yakıt/hava oranının yakıt lehine yüksek olmasındandır, yani karışım zengindir. Kuru ve beyaz görünüyorsa hava fazla geliyordur. Sekmanlardan motora yağ kaçsa bile benzinle beraber yanar ve yanma odası içindeki elemanlarda (valvler, buji, piston vs) veya bunların üzerinde birikemez...

Extrema bir motosiklet teknisyeni ve verdiği bilgileri senelerdir her zaman tam "12'den" dir. Ona bu konularda güvenebiliriz.

Senin Keeway benzini ucuz bulmuş galiba..Bol keseden yakmaya başlamış..:p

İşin şakası bir yana..:)
Benzin fazla geliyor silindire..Yani zengin karışımlı..
Karbüratör hava ayarı yaptırınca geçer..
:wiinkk:

Nice 100bin km'lere kardeşim..:cat:

Bujinin siyah ve yağlı görünmesinin tek sebebi yakıt/hava oranının yakıt lehine yüksek olmasındandır, yani karışım zengindir. Kuru ve beyaz görünüyorsa hava fazla geliyordur. Sekmanlardan motora yağ kaçsa bile benzinle beraber yanar ve yanma odası içindeki elemanlarda (valvler, buji, piston vs) veya bunların üzerinde birikemez...

Extrema bir motosiklet teknisyeni ve verdiği bilgileri senelerdir her zaman tam "12'den" dir. Ona bu konularda güvenebiliriz.

Teknisyen değilim olamamda eeraktanın yanında çalışıyorum motosiklet tamirciliği yapıyorum yanlış anlaşılma olmasın :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar