arkadaşlar motorum da buji ateşlemiyor bujiyi değiştirdim bir kere çalştı 2 km sonra stop etti tekrar çalışmadı buji söktüğümde yağlanma var motorum 4 zamanlı keeway segmanlarda mı sorun var acaba
motor 100 binde bujide yağ siyah renkte benim anldğım kadarı yağ yakmıyor çünkü yağ eksiltme pek yapmıyor pistonlarda ki segmanlarda bir sorun var gibi geliyor bana
Yağ ile alakası yok motorunun karbüratörünü temizle ve hava ayarını yap veya yaptır siyah çıkan buji kötü hava yakıt karışımıdır :cat:
hocam motosikletin yagı fazla ise bujileri yağlama ihitmali vardır bende de olmuştu motor yagı fazla imiş bundan kaynaklanıyormuş
Adam yağ ekledim-değiştirdim diye bişey dememiş ama.
Yaptığı buji değişimi ve yağlanması müneccimleştik burda ya cümleten:queen:
Egsozdan çıkan dumana bakarmısın.
Eğer siyah dumansa işgillenme karışım bozuk.
Mavi dumansa kork, segman mı artık gömlek mi bişey aşınmış.
Beyaz dumanı su soğutmalı arçlarda görebilirsin o da suyun yağa karışmasıyla olur.
Problem yoksa başta kaliteli bir yağla değişim yapmalısın.
kamyon demiyo, sana hoca ...
ne hocasıysan..
ne suyu keeway diyo..
çin diyo, scooter diyo
kamyon demiyo, sana hoca ...
ne hocasıysan..
ne suyu keeway diyo..
çin diyo, scooter diyo
Senin Keeway benzini ucuz bulmuş galiba..Bol keseden yakmaya başlamış..arkadaşlar motorum da buji ateşlemiyor bujiyi değiştirdim bir kere çalştı 2 km sonra stop etti tekrar çalışmadı buji söktüğümde yağlanma var motorum 4 zamanlı keeway segmanlarda mı sorun var acaba
Bujinin siyah ve yağlı görünmesinin tek sebebi yakıt/hava oranının yakıt lehine yüksek olmasındandır, yani karışım zengindir. Kuru ve beyaz görünüyorsa hava fazla geliyordur. Sekmanlardan motora yağ kaçsa bile benzinle beraber yanar ve yanma odası içindeki elemanlarda (valvler, buji, piston vs) veya bunların üzerinde birikemez...
Extrema bir motosiklet teknisyeni ve verdiği bilgileri senelerdir her zaman tam "12'den" dir. Ona bu konularda güvenebiliriz.