buji sorunu

kardeşlerim bazı sorunlarım var.bu araralar dağlara filan çok çıkıyorum çıkarken rampa avr inerken de yokuş aşağı iniyorum.ne yapmam lazım motoru durdurayımmı yoksa ... ne yapabilirim. bide motoru yıkıyınca çalışmıyor.arkadaş buji başlığına biraz benzin döktü.hemen çalıştı.bu doğru bir taktik mi ??? yardemlarınız için şimdiden teşekkürler

buji başlığı elektrikli. benzin gibi sıvı ne işi var orda onu anlamadım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kablo yu bujiden çıkart..Kuvvetlice üfleyerek kurut...Tak çalışır....:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bide motoru yıkıyınca çalışmıyor.arkadaş buji başlığına biraz benzin döktü.hemen çalıştı.bu doğru bir taktik mi ???

bence yanlis taktik.

motorunu nasil yikadigini bilmiyorum ama motosiklet sünger ile yikanir, aksi taktirde karbülatöre yada buji baslarina su kacma olasiligi cok yükseliyor.

büyük ihtimalle senin karbülatör nemlendiginden calismamistir. bujinin üstüne benzin dökerek aslinda yanmayacak bir karisimi patlatiyorsun, motoru cok zorlayarak calistirmis oluyorsun. en iyisi sünger ile dikkatlica yikamak. calismadiginda bekleyip kurudugundan emin oluduktan sonra tekrar denemek...

Yokuş aşağı inerken araçlardaki kuralla aynıdır " çıktığın vitesle in " motor bağırsın ama hızlanmasın durdurman zorlaşa bilir , frenlerin ısınma oranı ve aşınması azalır . Yıkamadan sonra çalışmıyorsa yıkamayı süngerle yapabilirsin.
Ben motoru hep su püskürterek yıkıyorum ama tanzikli su püskürtürken direk motora yada sudan etkilenecek yerlere yakın tutmamayı ve mümkün olduğunca yukardan aşağı doğru tutmayı tavsiye ederim ,şayet ben hiç problem yaşamadım yıkamadan sonra .

Son düzenleme:
benim yıkama şeklim şöyle;

önce hortumla orta tazyikte manifolt taraflarına ki en çok çamur buraya bulaşıyor lastiklere egzostlara ve çamurluklara tutarım. biraz bekledikten sonra sünger ve ılık sabunlu suyla bazen de yumuşak bir fırçayla ovalarım. biraz bekledikten sonra hortumla durularım suyun kabası aktıktan sonra da motoru çalıştırıyorum biraz rölentisini yükseltip ısınmasını sağlıyorum motor aksamıın üstündeki su hafiften buharlaşmaya başlayınca da bezle kurumayı hızlandırıyorum. motor çalışmaya devam ederken de diğer tarafları siliyorum. bazen abartıp 3 saate kadar uğraştığım oluyor yıkamak için ama genelde sonuç güzel oluyor her zaman gidon far kısmına genelde su tutmam bezle silerim. işlem bittikten sonra wd40 ile rötuş yaparım. jantlarım telli olduğu için en çok bu uğraştırır beni. eğer havada güneş fazla ise yan çantaları söküp daha ayrıntılı temizlik yaparım.

neyse fazla uzatmayayım yıkarken depo altına gidon far taraflarına çok tazyikli ve devamlı su tutmamak gerekli.

yokuş aşağı inerken küçük vitesle inilmesi kompresyon yaptığı için çok etkili bir fren yapmaya gerek kalmıyor. ayrıca motor kontolü de daha iyi oluyor. frenaj ise düz yolun aksine arka ağırlıklı olmalı ancak vites kuralı uygulandıysa frene çok basmaya gerek kalmıyor.

sağlıcakla.

Son düzenleme:
motor ufak hacimli ise silindirin ustune bi poset gecirin ve yikayin.olay basit :) :)

kardeşlerim bazı sorunlarım var.bu araralar dağlara filan çok çıkıyorum çıkarken rampa avr inerken de yokuş aşağı iniyorum.ne yapmam lazım motoru durdurayımmı yoksa ... ne yapabilirim. bide motoru yıkıyınca çalışmıyor.arkadaş buji başlığına biraz benzin döktü.hemen çalıştı.bu doğru bir taktik mi ??? yardemlarınız için şimdiden teşekkürler

o bölgeyi basınçlı hava ile kurutsan daha iyi hatta doğrusu bu gibi.Motoru yıkadıktan sonra bu otomobil içinde geçerli basınçlı hava ile kurutmamış özellikle elektrik elektronik bölgeleri kurutmamız çok iyi olur kabloların paslanma süreci daha çobuk olur suyu görünce.

hatta ıslak buji sıcağı görünce çatlar ve buji kablosu hemen paslanır sıcakta

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar