Buji Kurumlanmasi ?

Arkadaşlar,ben iki zamalı yamaha rx 115 kullanıyorum ve yaklaşık her 6 ayda bir buji sorunu ile karşılaşıyorum ve bir türlü çözemedim az önce yolda yine oldu motor gaza yüklenince teklemeye başladı bujiyi söktüm adeta kurum bağlamış simsiyah olmuş kısmen temizledim zorda olsa çalıştırdım ama yarın ne olur bilinmez ngk diye bir buji almıştım (en iyisiymiş) 1 hafta sonra oda sorun çıkardı motorcuya gittim eski bir buji taktı 6 aydır biniyodum şimdi yine tekledi nedir bu bujiden çektiğim sevabına bi yardım....

Son düzenleme:
bende bu işten sıkıldım ya 5-10 adet alayım kendim değiştireyim bari

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abıcım sen gene ıyısın 6aydabı bozuluo....benım 350 jawanınkılerı görseydın motordan nefret ederdın sanırım..haftada 2defa mutlaka değiştirirdim...bıde 2 zamanlı motorlar ngk sevmez...en ıyısıdır fakat 2 zamanlıya gelmez..bende ona ınandım ve taktım 1 gun kullandım....ama bosh bujı takcaksın abıcım....yazılısı dogrumu unuttum...bosh olcak....jawa bosh u sevıoo...kolay kolay bozmuo...bence sende bosh kullan....

abıcım sen gene ıyısın 6aydabı bozuluo....benım 350 jawanınkılerı görseydın motordan nefret ederdın sanırım..haftada 2defa mutlaka değiştirirdim...bıde 2 zamanlı motorlar ngk sevmez...en ıyısıdır fakat 2 zamanlıya gelmez..bende ona ınandım ve taktım 1 gun kullandım....ama bosh bujı takcaksın abıcım....yazılısı dogrumu unuttum...bosh olcak....jawa bosh u sevıoo...kolay kolay bozmuo...bence sende bosh kullan....

walla bende bıktım jawanın buji sorunundan arkadaşın biri kullanılmış renonun orjinal bujisini getirdide bayadın kullanıyom ama sağ silindir geçen bozuldu değiştirdim yolda:pr: onada lazım bi kullanılmış araba bujisi.

Her GenÇ Gİbİ Bİzde İlk BaŞlangici 2 Zamanlida Yaptik Ve Benİm Tavsİyem 2 Zamanlida En İyİ SeÇİm Elektrİk Aksaminin Sorunsuz OlduĞunu Bİlmek Ve Kontrol Etmektİr Bİrde GenİŞ Çapli Bosch Marka Bujİ Kullanmaktir Bosch 2 Zamanlinin Kahrini Çeken En İyİ Bujİdİr Son Olarak 2 Zamanli Motosİkletler İÇİn YapilmiŞ YaĞlardan Al Ve YaĞini Kendİn KariŞtir Petrollere Fazla GÜvenme ÇÜnkÜ Adam Kalkip 10*40 4 Zamanli Motor YaĞi Koyuyor Oda OtoMAtİkman Dumana Verİyor Dumanin Nedenİde KariŞimin DÜzensİzlİĞİ Ve Yakamamasidir Benİm Fİkrİm Bu Tabİ DİĞer KardeŞlerİm Ne Der Bİlemem..........kariŞimi Kendİn Yap Bosch Kullan Elektrİk Aksamin Sorunsuz Ve Elektronİk Olsun .....kazasiz SÜrÜŞler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu işlerden anlayan biri değilim ama benzer bir sorun nedeniyle bazı üretici sitelerini inceledim. Anladığımı size şu şekilde özetleyebilirim. Bir bujide çok sayıda değişken var. Şu buji iyi bu kötü demekten öte motorunuza uygun tip buji seçmelisiniz. Kitapçıktan orijinal bujinin özelliklerini öğrendikten sonra aynı spesifikasyonda başka marka buji de alabilirsiniz. Eşdeğerlilik listeleri felan da var. Bosch ve ngk sitelerine bakın, demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar