buji hakında

arkadaşlar sym joyride 200 lük motorumun sorununa çözüm arıyorum lütfen yardım ediniz,eline anahtar tornavida alan kendini usta sanıp bayilerden servislik alıyorlar bayilerde sadece görünüş olsun yani servisimiz var diyerek tüketicilerin gözünü boyuyorlar,motorumun elektrikle ilgili tüm A, Z kadar parçaları ve benzin otomotigi de degişti, fakat her sabah motorun bujisini degiştirmek zorunda kalıyorum çünkü buji ıslak durumda yani kuru durumda degil ve marşa bastımı tık alıyor ama bu sefer çig yakıyor zengin karışımı,inanınki motorun sıfır degeri 4900tl bu motor bana 7200 tl mal oldu,önemle siz arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler:salut::salut:

Kardeşim karbüratör ayarlarına baktırmanda fayda var, Karbüratörde benzin şamandırası var. O çok açık durumda olabilmesi yüksek ihtimal, birde önerim çift tırnak buji alırsan çözüm büyük ihtimal olcaktır.

Karburatorunde bulunan benzin samandirasi arizalanmis olabilir. Benzini kesmediginden akitip bujiyi islatiyor olabilir.

üst kapak contasından dolayı yapar veya motorunuz radyatör lü ise de yapar sorunu bunlarda aramakta fayda var.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşlar sym joyride 200 lük motorumun sorununa çözüm arıyorum lütfen yardım ediniz,eline anahtar tornavida alan kendini usta sanıp bayilerden servislik alıyorlar bayilerde sadece görünüş olsun yani servisimiz var diyerek tüketicilerin gözünü boyuyorlar,motorumun elektrikle ilgili tüm A, Z kadar parçaları ve benzin otomotigi de degişti, fakat her sabah motorun bujisini degiştirmek zorunda kalıyorum çünkü buji ıslak durumda yani kuru durumda degil ve marşa bastımı tık alıyor ama bu sefer çig yakıyor zengin karışımı,inanınki motorun sıfır degeri 4900tl bu motor bana 7200 tl mal oldu,önemle siz arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler:salut::salut:

Bujinin ıslak olduğunu hiç marşa basmadan söktüğündemi görüyorsun,bir kaç kere marşa bastıktan sonramı görüyorsun?

arkadaşım marşa basmadan bujiyi söküyorum ve ıslak oldugunu görüyorum.teşekkür ederim

Sorun büyük ihtimalle karbüratörden kaynaklanıyor. Şamandıra arızalı olup motoru stop ettiğin zaman benzini kesemiyor. Karbüratörde kalan benzin motora akmaya devam ediyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşım marşa basmadan bujiyi söküyorum ve ıslak oldugunu görüyorum.teşekkür ederim

Yanma odasına sızan bir şey var.Bu ıslaklığın cinsini teşhis etmek gerekiyor.
1-Yağ
2-Su
3-Benzin
Hangisi olduğu anlaşılırsa çözüm yolları bulunabilir.
Yağ ise,subab lastikleri
Su ise silindir kapak contası(Egsozdan buhar çıkar,çekiş az olur).
Benzin son ihtimal bence.Emin olmak için karbüratöre gelen hortumu çıkarıp ucunu tıkayıp dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar