Bugün kötü olan bendim

Selamlar
Yok yahu kötü olan ben degilim..
Burada Alaman forumunda gezinirken bunu okudum..
Hosuma gitti..
Sizler nasil arabalara kiziyorsaniz ayni olay buradada var..
Buradada genelde araba sürenlere kizar motor kullanicilari..
Ama bu arkadas hem motorcu hem araba süren bir kisi olarak olayi güzel anlatmis...
Sayfa bu..
http://www.cbf-1000.de/VBForum/showthread.php?t=18793

Tercümeside kisaca söyle.. Bu saatten sonra uzun uzadiya anlatmiyacagim..

Selamlar hepinize

Genelde burada okurum arac sürücülerinin motorculari görmedigini ve hep o arac sürücülerini hemen yargilarim bu nasil olur diye..
Ama bügün öglen gördümki bu herkesin basina gelebiliyormus.. En azindan bana...
Aracimla yan yoldan ana caddeye cikacaktim.. Hava yagisliydi ve duruma göre bayagi karanlikti.. Ana yoldan gelen araclardan önce trafige girmek istedigim icin gelen bir Yamaha xy900 ü görmedim.. Yeni hizlandigi icin hizli degildi ama raylarin üzerinde acil fren yapmasi gerektigi icin düsmesine yetti.. Hemen durdum ve motorun altindan cikarmaya yardim ettim.. Poliste geldi..
Ve benim akan trafige dikkat etmedigim icin ve kaza ile sonuclandigi icin 120 euro ceza ve 3 puan aldim.. Neyse yinede ucuz atlattik..
(Bundan sonrasi en güzeli)
Artik benim düsüncem.. Bundan sonra beni görmeyen araclarin sürücülerini duvara dayayip kursunlamayi düsünmeden önce buda benim basimada gelebilirmi demek???
Herzaman dikkatli olun.. Motor yada arac sürücüsü olarak...

Anlatilan bu.....
Ben cok cok kisa kestim.. Bu saatte bukadar....

Yorumlardan birisi cok hosuma gitti ve haksizda degil..
Benimde motorculari yada bisikletlileri görmedigim olmustur.. :pr:
Yorum asagi yukari söyle..

Sanirim Dünyada hicbir arac sürücüsü bugün bir motorcuyu koltugundan indiricem diyerek uyanmiyor..
Motorunuzu asagi yukari 30 metre uzakliga birakip tek gözünüzü kapayip bir parmaginizi motora cevirip bakin...
Ne görüyorsunuz???
Hicbirsey..
Arabadaki A Säuleyi düsünün simdi.. O cok cok daha kalin..
(A Säulenin Türkcesini bilmiyorum..
Su Dalga..

Iki kapinin arasindaki B Säule.. En arkadaki C Säule..Anladiniz sanirim)

Tamam da; bende yıllarca hem motor hem 4 teker kullandım, görüşümün kapalı olduğu araç içindeki noktalar ve aynanın kör noktasında ya boynumu uzatır görüş açımı değiştiririm yada kafamı çevirir bakarım.Asla sırf aynaya yada oturduğum yerdeki sabit görüşüme güvenip hareket etmem. Koltuğa sabit robot değiliz ki! İnsanın çok şükür hem boynu hem gövdesi sağa sola, ileri geri oynuyor.Araç içindeki şartlardan ötürü bu kadar konformist olmak da yine düşüncesizlik ve bencillik.

Araç içindeki direkler yada aynaın kör noktası hiçbir şekilde "görmedim" denilen gerekçenin açıklaması olamaz.Bunlar artık her yerde konuşulan, yazılan, öğretilen şeyler. Kimsenin bu çağda "bilmiyordum" deme lüksü yok artık. Bilmiyorsan çıkma trafiğe.

Bu yazıyı yazan arkadaşın motorcu olmasına rağmen böyle bir hata yapması gerçekten üzücü.Bir de kendini haklı çıkarmaya yönelik yazı yazmış ya, yazıklar olsun diyorum.Benim görüşüm budur.

Gün içinde araç sürücülerini yakından gözlemleme şansım oluyor. Bazıları sanki başka bir gezegende.Müzik açık içeride, kışsa kalorifer, yazsa klima açık, camlar kapalı.Ağızda alaycı bir sırıtış, gözler sabit ileride hiç çevreyi taradığı yada aynaya falan baktığı yok. Öyle bodoslama dümdüz gidiyor. Görmemeyi bırak gördüğü halde önüme çıkan "sen motorsun dal bir yere" diyen tipler o kadar çok ki.Kadını da böyle erkeği de. Çok var bu profilde sürücü. İnsanların günlük hayatta evinde yada işinde göremediği saygıyı, parasıyla aldığı lüks aracıyla, yada hiçbir zaman alamayacağı şirket aracıyla trafikte aramak gibi bir ruhsal bozuklukları var.Artık bu bozukluk da kanıksandı, işin kötüsü bu.Bundan sonra çözüm çok çok daha zor.

Hatasız kul olmaz hepimizin anlayışlı oması lazım.insan bazen fevri davranıyor çıkıp kavga falan ediyoruz sonrasında üzülüyoruz.. Keşke hiç olmasa :(

bu forumdaki bi çok kişide hem motosiklet hem araç sürücüsü.motosiklet sürücüsü olduktan sonra araç sürerken ünündeki veya arkandaki motosiklet sürücüsünün tepkisini daha iyi anlayabiliyosun.Ama motosiklet sürücüsü olmayan veya empati kurma yeteneği olmayan insanlara denk gelince onlar sizi yağmurda karda hertürlü hava durumunda tık dedimi duran gazı açtımı kanatlanıp uçan muhteşem icatlar olarak gördükleri için ''ya motorlu işte durur'' yada ''ya motorlu işte kaçsın aradan'' gibi düşüncelerle sıkıştırabiliyolar.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Su Dalga..

Direk veya sütun olarak tercüme edilebilir.

Bunlar normal binek araçlar için görüş engelleri, birde kapalı kasa kamyonet veya panelvan ları düşünün onlarda arka çapraz görüş tamamen sıfırdır. Eğer yan yoldan bir panelvan yola dik değilde çapraz bir şekilde yaklaşmışsa sizi kesinlikle görmüyor demektir çok dikkatli olun. Ayrıca geri manevralarda arka çaprazdan gelen hiçbirşeyi göremezler.

Mersin İl Temsilcisi
emeğine sağlık remzi, güzel bir bakış açısı yakalmışsın.

bazı arkadaşlar araç sürücülerine hal kızgın, kendince haklı ama her motosiklet kullanıcısı da duyarlı mı sanki?

ben, istanbulda yaşayanlara az çok hak versem de, mersin, adana, kahramanmaraş gibi nispeten daha küçük illerde aralardan geçme, ışıklarda beklememe olaylarına resmen gıcık olurum. geçenlere 2 tane motor ( kuba apaçisi) biri solumdan sıkıştırıken ileride yola çıkan minübüsten dolayı sağa yanaşamadım ama bir baktım i sağıma yapışmış salak bir motorlu daha... yavaşlasam bir dert, hızlanamıyorum da, o an soğuk terler içindeyim ama minübüs bir yolcu için aniden sağa kırınca sağımdaki slak yırtıp geçti, sonra ben sağa kırdım da solumdaki embesilde geçip gitti.

ve bunu yalnız küçük cc apaçiler yapmıyor, geçenlerde otobanda bir arabayı sıkıştıran ss'li apaçiler de şikayet üzerine polis tarafından çevrilmiş...

konu bence kişisel ego, gerisi araç farkı :)

Resimde görünen otomobil literatüründe A sütunu olarak adlandırılır.
İki kapı arasındaki B sütunu ve arka camın yanlarındaki de C sütunudur.

Ben bu A sütunu nedeniyle koca bir jipi farketmemiş ve yola çıkmıştım. Tamamen diğer sürücünün dikkati neticesinde kazadan kıl payı kurtulduk. Her an herkesin başına gelebilir. Biz motorcular olarak yine görünmez adam psikolojisine mahkum kalıyourz. Ne kadar büyük motorumuz ne kadar güçlü farlarımız olursa olsun.

Selamlar

Su Dalga..

Säule Sanırım anlamı sütun ya da direk. Buralarda iki kapının arasındaki "Säule" 'ye direk ya da sütun deniyor. hakikaten o açıdan bakılınca bir çok motor görünmüyor :)

Sağlıcakla.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de bir keresinde arabamla 4 yol kavşağına geldim ve durdum.Sağıma soluma baktım kimse yok.Arabada 5 yaşında kızım var.Gaza bastım tam geçicem birden önümden son sürat bir cup motor geçti.Frene asılmamla ABS devreye girdi hemen.Santim farkla çarpmaktan kurtuldum.Herif 45 yaşın üstünde ve kafada kask falan yok.Kavşağa son sürat dalış yapıyo.Neyse ucuz atlattık derken ben ani frenleme nedeniyle yolun ortasında kaldım.Tam olayın şokunu üzerimden atıp hareket edicekken kafamı sağa doğru çevirdim bi baktım başka bir motor süratli bir şekilde üzerime doğru geliyo.Adam frenlere asıldı ama nafile.Frenler tutmuyoki.Sonra motoru yatırdı.Allahtan kendisi iki ayak üzerinde kalmayı başardı ama motor sürüklenerek geldi benim sağ arka kapıya hafiften çarparak durdu.Tam elimi kapıya uzattım dışarı çıkıp düşen motorcuya yardımcı olacaktım ki bi baktım diğer serseri ilerden u dönüşü yapmış bana doğru geliyo.Düşen motorcunun "kardeşim yolun ortasında böyle durulur mu diye söylendiğini duydum.Tam yanına gidip diğer motorcu yüzünden ani fren yaptığımı anlatacaktım ki diğer herif üzerime doğru yürüyerek "bu yol sana mı ait köpek herif" demesiyle şalterler attı.Kavşağa son sürat dalan herife ağız burun dalacakken birden yanımdaki kızım aklıma geldi.Böyle bir kavgaya şahit olmasını istemediğimden hemen vazgeçtim."S..ktirin gidin lan...." diye bağırdım ve bastım gaza.

Böyle freni tutmayan , motorunu doğru dürüst bakıma götürmeyen çin çan çon motorcularına gıcık oluyorum.Ama adam gibi motorcuysa yol bile veririm.

ve bunu yalnız küçük cc apaçiler yapmıyor, geçenlerde otobanda bir arabayı sıkıştıran ss'li apaçiler de şikayet üzerine polis tarafından çevrilmiş...

konu bence kişisel ego, gerisi araç farkı :)

Burda bizde o dertten müzdaribiz.Geçenlerde bir gezide bir polis memuru ile sohbet etme imkanımız olmuştu.Arkadaşlardan birisi motosikletlilere çok baskı yapıyorsunuz gibi birşey deyince polisin cevabı ilginç olmuştu. "Siz Trabzon ekibinin kurbanı oluyorsunuz" demişti.
Bazı hafta sonları Trabzon'da ikamet eden SS'ci tayfa Rize'ye geliyor ve kural tanımaz bir şekilde gazlıyorlar.E bunların sonucuda kolluk kuvvetleri başta olmak üzere toplumda bir önyargı oluşuyor.

Genelde toplumun bize önyargılı yaklaştıgından serzeniş ediyoruz fakat bu durumu uluşturan yine bizleriz. Temizlige ilk önce kapımzın önünden başlamak lazım...

Ben de bir keresinde arabamla 4 yol kavşağına geldim ve durdum.Sağıma soluma baktım kimse yok.Arabada 5 yaşında kızım var.Gaza bastım tam geçicem birden önümden son sürat bir cup motor geçti.Frene asılmamla ABS devreye girdi hemen.Santim farkla çarpmaktan kurtuldum.Herif 45 yaşın üstünde ve kafada kask falan yok.Kavşağa son sürat dalış yapıyo.Neyse ucuz atlattık derken ben ani frenleme nedeniyle yolun ortasında kaldım.Tam olayın şokunu üzerimden atıp hareket edicekken kafamı sağa doğru çevirdim bi baktım başka bir motor süratli bir şekilde üzerime doğru geliyo.Adam frenlere asıldı ama nafile.Frenler tutmuyoki.Sonra motoru yatırdı.Allahtan kendisi iki ayak üzerinde kalmayı başardı ama motor sürüklenerek geldi benim sağ arka kapıya hafiften çarparak durdu.Tam elimi kapıya uzattım dışarı çıkıp düşen motorcuya yardımcı olacaktım ki bi baktım diğer serseri ilerden u dönüşü yapmış bana doğru geliyo.Düşen motorcunun "kardeşim yolun ortasında böyle durulur mu diye söylendiğini duydum.Tam yanına gidip diğer motorcu yüzünden ani fren yaptığımı anlatacaktım ki diğer herif üzerime doğru yürüyerek "bu yol sana mı ait köpek herif" demesiyle şalterler attı.Kavşağa son sürat dalan herife ağız burun dalacakken birden yanımdaki kızım aklıma geldi.Böyle bir kavgaya şahit olmasını istemediğimden hemen vazgeçtim."S..ktirin gidin lan...." diye bağırdım ve bastım gaza.

Böyle freni tutmayan , motorunu doğru dürüst bakıma götürmeyen çin çan çon motorcularına gıcık oluyorum.Ama adam gibi motorcuysa yol bile veririm.

Şu kavşağın durumunu tam tarif edebilirmisin. Senin geldiğin yön tali yol bağlantısı olabilir mi? Trafik işaretleri ne diyor?

Şu yukarıdaki yazından sen hatalısın gibi geldi bana. Kask takmak amerikada bazı eyaletlerde mecburi değil.Ha burası amerika değil ama şunu demek istiyorum, adamın kask takıp takmaması kendi tercihi.Tıpkı senin emniyet kemeri takıp takmamanın senin tercihin olması gibi. Cezası var tabi ama hatalı sollama yapmak yada ters yöne girmek gibi bir şey değil.Karşıdakini tehlikeye atmıyorsun bunları yapmayınca.Cezası da zaten 60 lira mı ne.Aynı şekilde çin malı motor kullanmak da yasak değil, niye gıcık oluyorsun anlatırsan aydınlanırız.

Mersin İl Temsilcisi
Burda bizde o dertten müzdaribiz.Geçenlerde bir gezide bir polis memuru ile sohbet etme imkanımız olmuştu.Arkadaşlardan birisi motosikletlilere çok baskı yapıyorsunuz gibi birşey deyince polisin cevabı ilginç olmuştu. "Siz Trabzon ekibinin kurbanı oluyorsunuz" demişti.
Bazı hafta sonları Trabzon'da ikamet eden SS'ci tayfa Rize'ye geliyor ve kural tanımaz bir şekilde gazlıyorlar.E bunların sonucuda kolluk kuvvetleri başta olmak üzere toplumda bir önyargı oluşuyor.

Genelde toplumun bize önyargılı yaklaştıgından serzeniş ediyoruz fakat bu durumu uluşturan yine bizleriz. Temizlige ilk önce kapımzın önünden başlamak lazım...

tıpkı bir havuz problemi gibiyiz.
bir yandan dolurulmaya çalışılırken bir yandan da boşaltanlar var.
bunun sonucunda sanıyorum ki A noktasından B noktasına aynı anda hareket eden iki ambülans kazanacak :pr::pr:

bunun sonucunda sanıyorum ki A noktasından B noktasına aynı anda hareket eden iki ambülans kazanacak :pr::pr:

Yahu abi ikide birde avatarini degistirip durma..
Taniyamiyorum seni... :p

Aksam seni ariyacaktim ama vazgectim..
Biraz gec olmustu rahatsiz etmek istemedim..

Havuz problemini hep duyarim ama ne oldugunu hala anlamis degilim..
Nedir ülem bu havuz problemi? :pale:

İşin en kötü yanı dolan su ile tahliye edilen su miktarı nerdeyse aynı.Bu zihniyetle bu havuz dolmaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar