Arkadaşlar hani ingilizcede bi terim vardır:
Rocket Science
Roket bilimi anlamına gelen bu terim aşırı komplike olan, çok az kişinin anlayabileceği şeyler için kullanılır.
Motosiklet kullanmak, motosiklet teknikleri öğrenmek Rocket Science DEĞİLDİR. Yani öğrenmek için aşırı zeki, aşırı yetenekli, bilim adamı, uzaylı, vapur şöförü, matematik profesörü OLMANIZ GEREKMİYOR.
Birkaç sayfa yazı okuyacaksınız, birkaç gün motor üstünde geliştireceksiniz.
Başlamadan önceki halinizle nasıl motor bindiğinize şaşacak, utanacaksınız.
Evet ben hiç motora binmeden 750lik Shadow aldım AMA günlerce motorcu olduğunu düşündüğüm insanlardan sözlü teorik dersler aldım, Motosiklet teorisi kitabını okudum evde günlerce internetten bulabildiğim tüm bilgileri okudum, okumakla kalmadım yuttum. Motosiklet dinamiği kitabını bile okudum. (motosiklet dengesini matematiksel algoritmaya dönüştürmekten bahsediyor) Ve boş alanda günlerce çalıştım. Okumama rağmen bazı şeyleri yapmadığımı farkettim. Kontraviraj tekniğini daha motosiklete ilk defa binmeden biliyordum ama 1 hafta sonra idrak edebildim. Sonuçta 110 günde motorum 8000kmye (sekizbin) geldi ve Pınarbaşı pistinde uzmanlardan (OMM ile bağlantısı varmış sanırım) profesyonel ileri sürüş teknikleri dersi alacağım. Yani kendimi çok geliştirdim ama olayı bitirdim havasında DEĞİLİM.
Sonuç olarak çok çalıştım, kendimi geliştirdim. Ve matah bir olay değil. Tekrar tekrar yazıyorum, bu sitede bu foruma birkaç satır yazabiliyorsanız bir şekilde Internet erişiminiz var demektir. Bisiklet dahi olsa iki tekerli bir cihazınız varsa yazı okuyarak öğrendiklerinizi uygulamak için istemekten BAŞKA HİÇBİR ŞEYE İHTİYACINIZ YOK.
Bu ülkede herkez benim gibi bir kere bile sürücü kursuna gitmeden, 20 sorudan oluşan 1.5 dakikada biten test sınavına girip 7 SANİYE (!) süren otomatik vitesli scooterla okul bahçesinde düz gitmekten ibaret direksiyon sınavı ile eh1iyet alıyorsanız (tabir-i caiz ise bakkaldan alır gibi) KENDİNİZİ EĞİTMEK SİZE DÜŞÜYOR.
- Ben ön tekerleğim kitlense bile düşmüyorum
- Virajda ayaklık yere deyecek kadar yatıkken frenlere asılabiliyorum
- Ön frenimi öyle bir kullanıyorumki motosikletin üstünde duramayıp gidona çıkıyorum (yinede tekerlek kitlenmiyor ve düşmüyorum)
- Virajda, göbekte, dönüşte, yatıkkan ve virajı 90la dönerken (!) gazı sonuna kadar açıp driftin (yanlama) sağlı sollu üst üste kralını yapıyorum. (Bunu çoğunluk serserilik zannetsede, motoru bilinçli kaydırmak konusunda yeteneğiniz artarsa bir gün istemeden herhangi bir nedenle kayarsa sizi kurtarıyor)
Bunları nasıl yapıyorum? Çok yetenekliyim heralde, bana Allah öğretmiş sanırım. Şaka bir yana pek tabiki sizden farkım yok. Bende insanım, okudum uyguladım öğrendim.