Buda ne ki ?

Abiler bu gün buji için motoru sokerken usta fark ettim bu ne diye inceledim bulamadim sonra ustaya sordum Turbo dedi bunda turbo mu var dedim geri dönüşüm yani dedi nie dışarda iptal etmişler dedi bişi olmaz dedi şimdi ustayı tanımadiğim için güvenemedim şimdi böyle çalisiyor motorda bu ne ? takılması lazımı ? iptal olduysa geri takılırmı ? (Turbo diyince bi hoşuma gitti ama 😆😆)

127

Bildiğin buji ve ateşleme bağlantısı bu. Niye boşta ki bi acayip. Usta nın olur o demesi daha acayip.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
SAS'tir. Secondary air system diye gecer, de Mondial'da SAS mi varmis yaw? Bu kadar cevreci olduklarini bilmiyordum dogrusu...

Google'a "mondial secondary air system" yazinca Ferrari'nin Mondial modeli cikiyor :)

Bildiğin buji ve ateşleme bağlantısı bu. Niye boşta ki bi acayip. Usta nın olur o demesi daha acayip.

Abi pek anlamıyorumda buji ateşleyen çakmak gibi bişi diye biliom o oysa bu motor nasıl çalışıyor 😞

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

SAS'tir. Secondary air system diye gecer, de Mondial'da SAS mi varmis yaw? Bu kadar cevreci olduklarini bilmiyordum dogrusu...

Google'a "mondial secondary air system" yazinca Ferrari'nin Mondial modeli cikiyor :)

Abi be bana kısaca bu ne dir bi söyleyi versene bide takmasam ne olur

COQ

Motosiklet Eğitmeni
egzozuna bi bak bakalım o aletin gireceği büyüklükte bir delik varmı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ne olduğu uzun. Usta ne derse yap.

Bence koltuğa bi bakıver monta yeri olması lazım, dik bi şekilde konuyodu sanırım, o Zaman ateşleme daha kuvvetli olur.. Yanlışım varsa düzeltin :)

Ustanın olur dediği yok, konuyu açan beyni terkedilmiş arkadaş aklınca troll yapıyor, bujinin ne işe yaradığını bilmeyen adam buji almam lazım diye konu açarmı.

Ustanın olur dediği yok, konuyu açan beyni terkedilmiş arkadaş aklınca troll yapıyor, bujinin ne işe yaradığını bilmeyen adam buji almam lazım diye konu açarmı.

Bunun bujiye benzediģini bende biliyorum ama bu dısardayken nasıl çalişıyor acaba ?
Buji arkadaş marş basiyorum ama çalimiyor dediğimde değiştir demişti yaziyi okursan anlarsın zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

RESME BAKINCA BENDE BUJIYE BENZETTIM.egsozdakı sensör degıl sanırım

Ustada turbo bunda turbomu var dediğimde geri dönüşüm dediydi ama harbi buji gibi ya

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------

Kardeş su motoru bi yıka yav

Son yıkadığımda beyni değiştirdiler 20 lira gitti abi ya anca kolanyali benzle silerim artik

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------

Bence koltuğa bi bakıver monta yeri olması lazım, dik bi şekilde konuyodu sanırım, o Zaman ateşleme daha kuvvetli olur.. Yanlışım varsa düzeltin :)

Abi bu akşam bakıcamda iptal etmişler dedi istanbuldaki ustan dedi simdi yer hayla varmidir kapanmişmidir ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

egzozuna bi bak bakalım o aletin gireceği büyüklükte bir delik varmı?

Abi bakıcam hu akşamda kablosu pek egzoza kadar uzamaz gibi googleye bakdım mondial diye birşey çıkmıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------

Ne olduğu uzun. Usta ne derse yap.
Usata takılma sen bırak kalsı salansın dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------

race chip. +10 hp katmışlar motora onunla :queen:
Harbi eskisine gore iyi çekiyor yokuşda

Bujiye benziyor ama..
Abi biliyom ama yok buji takili zaten olmasa nasıl çalişiyor diye düşünüyom işin iicinde çıkamıyorum 😧

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------

Ve an itibariyle örenmiş bulunmaktayım yakılmamış gazların yakılmasını sağlayan bir ciyazmış kendisi Hasmet abinin dediği gibi herkeze teşekürler iyi günler.

........Ve an itibariyle örenmiş bulunmaktayım yakılmamış gazların yakılmasını sağlayan bir ciyazmış kendisi.........

Merakını görünce gece yazmıştım bunun ne olduğunu : )

Yalnız orada yakılmamış gazlar tekrar yakılmıyor, bu sistem silindirin iç ısısını düşürmektedir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Merakını görünce gece yazmıştım bunun ne olduğunu : )

Yalnız orada yakılmamış gazlar tekrar yakılmıyor, bu sistem silindirin iç ısısını düşürmektedir..

Yakiliyo yakiliyo. Malum benzin %100 performansla yakilmiyor. Eksoz'ta hala yakilmamis benzin kaliyor. Ve yakilmamis benzin, yakilmis benzin'den daha zararli cevreye. Ancak gel gelelim ekzos'taki yakilmamis benzini yakacak oksijen yok. O yuzden intake'den direk temiz hava yolluyor SAS silindirin ekzos cikisina...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar