Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

Balıkesir Gönendeyim beklerim ama senin gibi siteden bir çok kişi uğrarım demişti ne gelen var ne giden :D Yakında bursaya taşınabilirim oradaki durumu bilemiyorum belki hayvancılığım sona erecek belki orada devam edecek.Orada devam ederse ayağına gelmiş olurum sen Balıkesire gelmeye zahmet etmezsin.

Balıkesir Gönendeyim beklerim ama senin gibi siteden bir çok kişi uğrarım demişti ne gelen var ne giden :D Yakında bursaya taşınabilirim oradaki durumu bilemiyorum belki hayvancılığım sona erecek belki orada devam edecek.Orada devam ederse ayağına gelmiş olurum sen Balıkesire gelmeye zahmet etmezsin.

İkiside olur kardeşim :) Baba Balıkesir'li arada geliyorum o taraflara. Bi şekilde paslaşırız umarım. Bursa'ya taşınırsan haber ver bana :D

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Fena gaza geldim, en son geçen sene bir mesaj atmışım başlığa ama bir kaç gün önce farklı bir yerden tekrar tetiklendim ve başlığa hızlıca göz attım.

Önümüzdeki hafta kuluçka makinesi yapımına başlayıp önce tavuk civcivi sonrada bıldırcın yumurtası temin edebilirsem bıldırcın çıakrıp yaklaşık bir metre kafeste bıldırcın bakmayı planlıyorum.

Fena stres atacağım galiba dur hayırlısı :)

Süper Moderatör (BBRR)
Fena gaza geldim, en son geçen sene bir mesaj atmışım başlığa ama bir kaç gün önce farklı bir yerden tekrar tetiklendim ve başlığa hızlıca göz attım.

Önümüzdeki hafta kuluçka makinesi yapımına başlayıp önce tavuk civcivi sonrada bıldırcın yumurtası temin edebilirsem bıldırcın çıakrıp yaklaşık bir metre kafeste bıldırcın bakmayı planlıyorum.

Fena stres atacağım galiba dur hayırlısı :)

Bıldırcın dolması ne gider beaaaa...

Tix-9 dan çıkan ödekler ::)

hpim0028.jpg

hpim0026t.jpg

hpim0027b.jpg

hpim0031g.jpg

hpim0032h.jpg

hpim0034.jpg

hpim0042.jpg

hpim0029q.jpg

hpim0036.jpg

hpim0035n.jpg

ortak sen nesin yaa,ben olsam walla çiftlik kurarım kendime küçükten yumurtaları satarım gerçekten sen artık aşmışsın bunu paraya dönüştürme zamanı gelmişte geçıo bile...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Bende gazın etkisiyle işe başladım, dolap hazır ekipmanlar hazır yumurta viyollerini bekliyorum. Yumurta çevirme sisteminin de prototipini yaptım geriye toplamak kaldı.

Sağolsun Muhammet kardeş de baya fikir verip yardımcı oluyor , ben tavuk ve bıldırcın haricinde çıkım yapamam sanıyorum çünkü bakacak yerim yok.

Bıldırcınları kafes içinde dükkanda bakmayı düşünüyorum, tavuk civcivlerinide biraz büyüyünce kümesi olanalra vereceğim.

Yanlız bir kaç gündür Kocaeli Sakarya filan müstakil ev bakmaya başladım haftada bir gider kafa dinlerim hayvanlarla uğraşırım diye :mrgreen:

:cherry: İnşallah iyi bir makine yaparsın iyi çıkımlar alırsın.

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

Hindiler

hpim0023n.jpg

hpim0016.jpg

hpim0015r.jpg

hpim0024.jpg

hpim0022j.jpg

21 gram gelen bıldırcın yumurtası

hpim0046u.jpg

En büyük ve en küçük sülün yumurtası :)

hpim0048w.jpg

hpim0049k.jpg

En büyük ve en küçük bıldırcın yumurtası

hpim0050v.jpg

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:23 ----------

Yavru ördeklerimin dereyle ilk buluşmaları ;D

hpim0034p.jpg

hpim0036.jpg

hpim0038g.jpg

hpim0037e.jpg

hpim0046n.jpg

hpim0042f.jpg

hpim0045.jpg

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:25 ----------

Buda videosu

http://www.youtube.com/watch?v=UnWnBMLzmkU

---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:28 ----------

Resimlerini hiç yayınlamadığım yeşil sülünlerim ;)

hpim0044v.jpg

hpim0042v.jpg

hpim0041z.jpg

hpim0037.jpg

hpim0035t.jpg

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Muhammet hani bıldırcın yumurtası toplayacaktın?

Hadi makine hazır :)

Süper Moderatör (BBRR)
Valla aynı olcay gibi bahçeli bir evim olsa bende bu çapta olmasada bişiler yapmak iisterdim ama bizim gibi apartman mahkuları için sadece hayal

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Abi bende bahçeli ev yok ki :mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
He orası öyle abi makine için ve civciv çıktıktan sonra kafes mafes için yer var. Bıldırcın kolayda tavuk civcivleri kapalı yerde olmazmış illaki açık alanda gezinmek istiyormuş. Civcivleri biraz büyüttükten sonra bahçesi olan bi eleman var ona vercem ondan sora o büyütcek yarı yarıya kırışcaz :mrgreen:

Sırf bu hevesden müstakil ev veya arsa bakınıyom abi, çok heveslendim be.

Süper Moderatör (BBRR)
ya aslında tüm iş bi arsaya bakar şu yeni depreme dayanıklı demonte ,ağaç evler var 20-30 M kareden başlıyo içinde tuvaleti banyosu her bi boku püsürü var arsayı alacan bu evelrden bi tane kuracan deprem derdi yok kanatlılar bahçede .. maydonoz,soğan, maruluda ektinmi bahçeye.. hafta sonları .. bayramlarda al sana 5 sıtar otel.. bide bu arsayı dere kenarı falan bulabilirsen .. ohhhh değme keyfine

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------

ha olci bide şu benzinle yana sobayı bir incele sende seversin böle incık cinciği

http://www.coleman.eu/it/c-407-liquid-and-multifuel-stoves.aspx

çeşitli markaları mevcut hiker var mesela oda güzel .. türkiye de kamp malzemeleri satan yerlerde var ama fiyatlar uçuk .. sen yaparsın bunlardan bi tane :cherry:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
He orası öyle abi makine için ve civciv çıktıktan sonra kafes mafes için yer var. Bıldırcın kolayda tavuk civcivleri kapalı yerde olmazmış illaki açık alanda gezinmek istiyormuş. Civcivleri biraz büyüttükten sonra bahçesi olan bi eleman var ona vercem ondan sora o büyütcek yarı yarıya kırışcaz :mrgreen:

Sırf bu hevesden müstakil ev veya arsa bakınıyom abi, çok heveslendim be.

Alalım sana bizim ordan bi zeytinlik Olcayım süper modum! :) Ben kışın aldım en deniz göreninden 4,5 dönüm, emekli olunca yerleşme hayalleri kuruyom şimdiden! :p

Bıldırcını benim kuzen bakıyordu bi ara, tamam dolaşmak istemiyorlar ama sürekli kapalı yerde üstüne birde hijyene dikkat etmezsen toplu halde de ölebiliyorlar, dikkat derim..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Barış alalım valla, bi ara kandıra civarına filan baktım ama uzak geldi. şile köylerine bakıyorum onlarda çok fiyatlı. sen nerden aldın kaça aldın :)

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Heheh benim memleket Ayvalık be Olcay anlaşılan sana uzak! :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Hacı yakın olsa keşke 3 dönüm araziler var 20 bin lira filan mis gibi, zeytinlik hemde :)

Ben geldim :cherry:

hpim0056j.jpg

hpim0055h.jpg

hpim0057u.jpg

hpim0053s.jpg

hpim0056.jpg

---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 12:30 ----------

Daha önce bursaya taşınabileceğimi söylemiştim ve bursaya taşındık bu yüzden bu hobiyi bıraktım yada ara verdim artık üretim yok :pale: hayvanların %90'ınıda sattım.Zaman ne gösterir bilmiyorum belki seneye yeni kafes ve kümeslerle yenide daha güzel başlarım.Hadi kalın sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar