Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

Kazlarım ve civcivleri :cherry: Sırf bu görüntüyü görmek için kaz besleyeme başlamıştım :cat:

hpim5770.jpg

hpim5771.jpg

hpim5775.jpg

hpim5774g.jpg

hpim5773.jpg

hpim5772.jpg

Valla zor iş 1 gün değil 2 gün değil hergün bunlarla uğraşmak yemiydi suyuydu gezmesiydi kitlemesiydi ohooo ölme eşeğim ölme :mrgreen:

aga cok güzeller yaa.
helal olsun cok takdir ettim seni.
hep tüketici olamamak lazım arada üretelim ki çark dönsün.:wiinkk:

ooo sezonun ilk yumurtaları çatlamış hayırlı olsun :)
masallah sorması ayıp kaç fire çıktı 550den?
nemdi isiydı sabit tutmak derttir tekrar tekrar tebrikler

arkadas bende seni sessiz sakin yorumsuz begenerek izleyenlerden biriyim,kucukbas hayvanların gubresi ciceklerde veye bahcede kullanımı yararlıdır diye birseyler
duymustum acaba bunun aslı varmı,sen kullanıyormusun,kullanıyorsan nerelerde............simdiden tesekkurler.

ooo sezonun ilk yumurtaları çatlamış hayırlı olsun :)
masallah sorması ayıp kaç fire çıktı 550den?
nemdi isiydı sabit tutmak derttir tekrar tekrar tebrikler

Teşekkürler.
Bu 550 yumurtanın yarısını başka yerden almıştım o yüzden çok fazla tohumsuz yumurta çıktı.270 adet civciv çıktı onlardan :)

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

arkadas bende seni sessiz sakin yorumsuz begenerek izleyenlerden biriyim,kucukbas hayvanların gubresi ciceklerde veye bahcede kullanımı yararlıdır diye birseyler
duymustum acaba bunun aslı varmı,sen kullanıyormusun,kullanıyorsan nerelerde............simdiden tesekkurler.

Küçük baş hayvandan kasıt kanatlı hayvanlar değil ( keçi,koyun vs ) ama kanatlı hayvanlarında gübrelerini kullanıyorlar bağda bahçede.Ben hiç kullanmadım bilemiyorum :)

arkadas dogru kategorı hatası yaptık,onların sınıfı kanatlı yada kumes hayvanları diye geciyo,haklısın.
sorumdaki amac bereket tv de bangır bangır tavuk gubresi satıyolarda acaba sende elinin altındayken kullanıyomusun diye sormaktı.cevaplamıssın zaten...........
torunlara masallah...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
maşallah çok sevimliler :)

Elleriniz dert görmesin. Maşallah hepsi çok güzeller. Çucukluğumda dedem de Hint horoz ve tavuklarıyla ilgileniyordu. Bi dönem pado diye bildiğim tepeliler ve paçalılar da vardı. Ben de o zamanlar yeşillik doğrarken ya da yem kararken yardımcı olurdum. Dedemin vefatıyla beraber bizimkiler, kümesi depoya çevirip tüm hayvanları kestirdiler. Şimdilerde evdeki ve bahçedeki kediler sebebiyle kuş türü besleyemiyorum ama stresimi akvaryumla atmaya çalışıyorum. 500 lt. bayağı bir stresimi alıyor :)

Ben geldim :)
Biraz resim ekleyip gideceğim :cherry:

İspençler

hpim6026.jpg

hpim6030.jpg

hpim6029.jpg

hpim6028.jpg

hpim6027q.jpg

Sülün yumurtaları

shadutlee712.jpg

shadutlee711.jpg

Keklik yumurtaları

shadutlee716.jpg

shadutlee715.jpg

Kazların son hali .

shadutlee717.jpg

shadutlee721.jpg

shadutlee720.jpg

shadutlee718.jpg

shadutlee719.jpg

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Yeni makine aldık ilk denemem.

20 Ördek
14 Hindi
12 Halkalı sülün
7 Yeşil sülün
7 Kınalı keklik
7 bob white
2 kaz ( bu yumurtalar 1 aylık beklemiş yumurtalar ) [/b]

pim0165.jpg

pim0164.jpg

pim0159.jpg

pim0163.jpg

pim0162.jpg

Yumurtlayan hindilerim :)

hpim6010.jpg

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Kümes yetersizliğinden bir günde yaptığım gecekondu kümesim :cherry:

hpim6019.jpg

hpim6022.jpg

hpim6021m.jpg

hpim6023.jpg

hpim6020d.jpg

,

Bob White bıldırcını yumurtaları

hpim6025k.jpg

hpim6024.jpg

Hocam seni canı gönülden tebrik ederim 21 sayfadan 1 tane yazı kacırmadım cok cok iyi ya o tavuk ve ördekler yüzmeye gitmesi pacalı civciv siyah ördek bayıldım Ama O Tepside güzeldi Aman mahrum etme bizi

Bayadır Girmemiştim Bu Topiğe Yine Çok Güzel Fotoğraflar Koymuşsunuz Yüzümde Bir Tebessümle Baktım Hepsine :)
Merak Ettim Şu Horozlar Birbirini Öldürmüyormu ?
Zamanında Böyle Bir Olaya Sahit Oldum Tabi Olay Yaşandıktan Sonra Görebildim Yoksa Müdahale Ederdim :(

Hocam seni canı gönülden tebrik ederim 21 sayfadan 1 tane yazı kacırmadım cok cok iyi ya o tavuk ve ördekler yüzmeye gitmesi pacalı civciv siyah ördek bayıldım Ama O Tepside güzeldi Aman mahrum etme bizi

:) Teşekkürler sağolun

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

Evet kuluçka makinesidir yumurtalar makineye konur makinede ısı ve nem gurk tavuk altındaki değerlere yani ısı 37.5 nem %50-70 arasına ayarlanır ve günü geldiğinde civcivler yumurtadan çıkar :)

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Bayadır Girmemiştim Bu Topiğe Yine Çok Güzel Fotoğraflar Koymuşsunuz Yüzümde Bir Tebessümle Baktım Hepsine :)
Merak Ettim Şu Horozlar Birbirini Öldürmüyormu ?
Zamanında Böyle Bir Olaya Sahit Oldum Tabi Olay Yaşandıktan Sonra Görebildim Yoksa Müdahale Ederdim :(

Kavga edebilirlerde etmemeye bilirlerde bendekiler etmiyorlar kardeşce geçiniyorlar :) Ama ispençlerde kavga edenler vardı elden çıkardım onları buda videoları :cherry:

http://www.youtube.com/watch?v=wt83M4O8nDs

Huhuuuuuuuu süper dostumm tebrikler. Güzel bir uğraş imkan var yetenek var daha ne olsun sonuç ortada. Kendimi hayvanat bahçesinde gezintiye çıkmışcasına hissettim. Balıkesir'e gelirsem seni bulacağım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar