Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

makineyi kendinde yaparsın ama hazır fabrika çıkışlı kalite bir kuluçka makinası almanı tavsiye ederim daha verimli olur uzun ömürlü olur ısı ayarı otomatik, yumurtaları döndürme otomatik yani uğraştırmaz sadece pirize takıp suyunu ekleycen 21 güne ayarlayıp bırakcan(tabi 21 tavuk yumrtası için) bide yumurtadan çıktıklarında karşısınkaki ilk kişiyi anneleri sanıp peşine takılmaları çok hoşuma gidiyor :cherry:

Bu benim yaptığım makinede tam otomatik pirize tak çalıştır çevirmeside otomatik :) Fabrikasyon makinelerine çuvalla para istemeseler alırım birtane bu makine bana 300-350 mal oldu bu kapasitedeki tam otomatik fabrikasyon makineyi 1000tl den ucuza bulamassınız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:04 ----------

İnşallah bir sorun olmassa bu başlık altında çok fazla video ve resim paylaşacağım.Bazı planlarım var :cherry: mesela tavuk altına keklik yumurtası koymak gibi.Çıktıklarında tavuk arkasında dolaşan 15-20 kadar keklik görüntüsü çokta güzel olur.Ördeğim civciv çıkarınca onları yüzerken izlemekte çok güzel olacak :bounce: Bu yaz birçok türden civciv çıkarmayı düşünüyorum.Beyaz keklik california bıldırcını , çin bıldrıcını , kaz , siyah-beyaz hindi , ispenç , mandarin ördeği , yeşilbaş ördek , tavus kuşu , süs tavukları , atluni sülün , vs. googleden bakabilirsiniz bunların resimlerine :)

Bazı planlarım var :cherry: mesela tavuk altına keklik yumurtası koymak gibi.Çıktıklarında tavuk arkasında dolaşan 15-20 kadar keklik görüntüsü çokta güzel olur.Ördeğim civciv çıkarınca onları yüzerken izlemekte çok güzel olacak :bounce:

Sen bu gidişle türlerin genlerini de değiştirirsin:queen:
Bu arada projelerin güzel. fotoğrafları merakla bekleyeceğim

Vira Bismillah

hpim2487.jpg

hpim2488b.jpg

hpim2489.jpg

Bu benim yaptığım makinede tam otomatik pirize tak çalıştır çevirmeside otomatik :) Fabrikasyon makinelerine çuvalla para istemeseler alırım birtane bu makine bana 300-350 mal oldu bu kapasitedeki tam otomatik fabrikasyon makineyi 1000tl den ucuza bulamassınız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:04 ----------

İnşallah bir sorun olmassa bu başlık altında çok fazla video ve resim paylaşacağım.Bazı planlarım var :cherry: mesela tavuk altına keklik yumurtası koymak gibi.Çıktıklarında tavuk arkasında dolaşan 15-20 kadar keklik görüntüsü çokta güzel olur.Ördeğim civciv çıkarınca onları yüzerken izlemekte çok güzel olacak :bounce: Bu yaz birçok türden civciv çıkarmayı düşünüyorum.Beyaz keklik california bıldırcını , çin bıldrıcını , kaz , siyah-beyaz hindi , ispenç , mandarin ördeği , yeşilbaş ördek , tavus kuşu , süs tavukları , atluni sülün , vs. googleden bakabilirsiniz bunların resimlerine :)

:silent::p:queen:::koop::::fool::::jester:: abi süpersin de böyle melez işlere girmesen diyorum,zavallı hayvanları psikolojik deli yapmasan :queen: tavuktan yumurta çıkar o da civcivdir büyüyünce o da tavuk olur hangisinin önce çıktığının bir önemi yok da, tavuğun arkasına keklik yavrularını takmak biraz absürd bi iş olmaz mı dersin???hayvanlar bir süre sonra düşünmezler mi ben tavukmuyum keklikmiyim diye???bi de olayın horoz tarafından görüşü var,tavukların arkasındaki 15-20 kekliğe de tavuk gözüyle bakabilir,horozun da kafası karışır sanki bana biraz sapıkça bişi gibi geldi sence de öyle değil mi???

Son düzenleme:
:silent::p:queen:::koop::::fool::::jester:: abi süpersin de böyle melez işlere girmesen diyorum,zavallı hayvanları psikolojik deli yapmasan :queen: tavuktan yumurta çıkar o da civcivdir büyüyünce o da tavuk olur hangisinin önce çıktığının bir önemi yok da, tavuğun arkasına keklik yavrularını takmak biraz absürd bi iş olmaz mı dersin???hayvanlar bir süre sonra düşünmezler mi ben tavukmuyum keklikmiyim diye???bi de olayın horoz tarafından görüşü var,tavukların arkasındaki 15-20 kekliğe de tavuk gözüyle bakabilir,horozun da kafası karışır sanki bana biraz sapıkça bişi gibi geldi sence de öyle değil mi???

Garip bir açıdan bakmışsın:) bu benim dediğim olay gayet doğal bir olay bakici hayvan deniyor .Bazı kişiler kuluçka makinesi kullanmıyor sıkça kuluçkaya yatan türlerden bakıyor ihtiyaiç oldukça altına koyuyor yumurtayı yavru çıkarıyor altına koyduğu yumurta kendi yumurtası olacak diye bir durum yok.Çıktıktan sonra aylarca yanında kalımıyor zaten öyle olsa büyüdükçe farklı olduğu anlar anne o zaman dediğin olur biraz büyüyüne alırsın altından.Ayrıca melezlik bir durum yok ortada ırklarda bozulma falan olmuyor sadece bakıcı annelik yapıyorTavuğun arkasına keklikleri takmak hiçte absürd bir durum değil.Özellikle keklik çok narin hayvan hele ilk çıktığında bakımı çok zor ben biliyorum makinede 100 tane keklik çıkarıp 10 gün içerisinde 95 yavruyu kaybetti bir abi hemde bu işi bilen.Bu yüzden keklik gibi narin hayvanları başka türler altında çıkarıyorlar bu garip bir durum değil ilk kezde ben denemiyorum :cat:

130'u gören kardesim, benim de merak ettigim bazi seyler var. Cevaplarsan sevinirim. Ben Akcay'da oturuyorum. Malum burasi köy yeri gibi degi. Her ne kadar evimiz mustakilde olsa yan tarafta apartuman var. Bende tavuk beslemek istiyorum fakat komsulardan sikayet almaktan korkuyorum. Öncelikle tavuk pisligi yazin falan cok koku yapiyor mu? Kafesi günde 1 saat günes gören yere yapsam hayvanlar acisindan bir sakincasi olur mu?
Bizim burada kedi köpekte cok oluyor tavuklari katlederler mi acep?

[QUOTE=atiturhan;

besleyecegın tavuk sayısına baglı 2-3 tavuk okadar koku yapmaz(tüneklerini düzenli temizlersen)yanlız horoz alıp sabahın 5'inde ötmeye başlarşa rahatsız olanlar olabilir :)

dışarıdan köpek girebilecek bir yere sahipsen ya sende bir köpek al yada besledigin hayvanların etrafını çevir çevir

bu arada kulucka makinesi gördüm eline sağlık

yumurtayı çevirecek bir düzenek yaparsan süper olur
aksi halde günaşırı yumurtaları çevirmek lazım
3-5 yumurta degil 100 ve üzeri olunca belli bir zamandan sonra sıkıntı yaşatır

Son düzenleme:
Ben öneride bulunmayacagim.
Fakat yapacagın sektöre uygun bir isimle site kurarsan google'de daha çok ön plana çıkarsın.

Örneğin ; Livane, livaneli gibi isimlerle bir site açarsan google'nin ilk sayfasında karşına Zülfü Livaneli çıkar.

Ama ''hayvancılık, üretim çiftligi, büyükbaş hayvancılık, vs vs'' gibi isimlerle bir site kurarsan google'de ilk sayfalarda olmasa bile 2. 3. 4. sayfalarda yer bulabilirsin.

parayı bastınmı ilk sırayada taşıtırsın

atiturhan; besleyecegın tavuk sayısına baglı 2-3 tavuk okadar koku yapmaz(tüneklerini düzenli temizlersen)yanlız horoz alıp sabahın 5'inde ötmeye başlarşa rahatsız olanlar olabilir :) dışarıdan köpek girebilecek bir yere sahipsen ya sende bir köpek al yada besledigin hayvanların etrafını çevir çevir bu arada kulucka makinesi gördüm eline sağlık yumurtayı çevirecek bir düzenek yaparsan süper olur aksi halde günaşırı yumurtaları çevirmek lazım 3-5 yumurta degil 100 ve üzeri olunca belli bir zamandan sonra sıkıntı yaşatır[/QUOTE' Alıntı:
Arkadaşlar mesajları ve yorumları okuyup yorum yapın:) zaten yaptığım makine tam otomatik ayarladığın saatte 45 derecelik açı ile kendi çeviriyor.Şuan bende 3 saatte bir çeviriyor yumurtaları :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:44 ----------

130'u gören kardesim, benim de merak ettigim bazi seyler var. Cevaplarsan sevinirim. Ben Akcay'da oturuyorum. Malum burasi köy yeri gibi degi. Her ne kadar evimiz mustakilde olsa yan tarafta apartuman var. Bende tavuk beslemek istiyorum fakat komsulardan sikayet almaktan korkuyorum. Öncelikle tavuk pisligi yazin falan cok koku yapiyor mu? Kafesi günde 1 saat günes gören yere yapsam hayvanlar acisindan bir sakincasi olur mu?
Bizim burada kedi köpekte cok oluyor tavuklari katlederler mi acep?

Balkonda bıldırcın civciv besleyen biliyorum :queen: Sende besle bakarsın şikayet var kaldırırsın.İyi temizlik yaptıktan sonra rahatsız edici dereceke koku olmaz.Altlarına kum saman serersin o zaman koku olmaz.Fakat özellikle tavuklar kafeste bakılması tavuklar için doğru olmaz yani yerlerinin geniş olması gerekiyor.En güzeli otlamaları yayılmaları o imkan yoksa yerlerinin oldukça geniş olması gerekir.

He bir hatırlatma daha şayet beslicem dersen başkasından tavuk civciv vs. alırsan ilişkimizi gözden geçiririm :queen: :queen:

valla helal olsun olsun arkadas buyuk emek ba kadar sey tıcarı getırısı ne bu ıslerın sana bu kadar ustune dusuyorsun sadce hobi degıldır heralde otomatk kulucka makınesı falan:)

Kümesin güzelmiş gerçekten.Fakat benim beslediğim kümes hayvanı sadece güvercin,uzun yıllardır beslerim hatta çocukluğumdan beri,ap ayrı bir zevk.Hele birde damarı yakalamak için farklı kuşlarla eş aldırıp çıkan yavruları çaprazlayıp veya başka kümesten gelen tam aradığın damarda bir güvercin olduğunda çıkacak yavruyu resmen şafak sayar gibi çentik atarak beklemek inanılmaz bir zevk.

Hatta öyleki ben tam 2 yıl boyunca damarı tuttura bilmek için çabaladığımı bilirim.

Çok güzel bir uğraş ve yüklü bir vebal.Onun için bakımlarına eve geldiğimde ben yemeden onlara yediririm,buna çok dikkat etmek gerekir.

Yeni gelen civcivlerim :)

0ee8746b.jpg

2e8469d1.jpg

fdd0805a.jpg

f291955d.jpg

c982087f.jpg

2843e76e.jpg

b0ed28c3.jpg

3ee55a96.jpg

f347f627.jpg

9b714e90.jpg

bcb3a540.jpg

[imghttp://www.ressim.net/61/upload/2f59c4e2.jpg[/img]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:30 ----------

Yeni gelen civcivlerim :)

hpim2585g.jpg

hpim2586.jpg

hpim2588.jpg

hpim2589.jpg

hpim2590q.jpg

hpim2591.jpg

hpim2592.jpg

hpim2593.jpg

hpim2594.jpg

hpim2596.jpg

hpim2597n.jpg

Süperler ya:cat:Sizi tekrar tebrik ediyorum. onların sizi ne kadar mutlu ettğini hissedebiliyorum.

Veeee mutlu son yaptığım makineme koyduğum yumurtalarda çıkım başladı şuan sanırım 60 kadar bıldırcın çıktı bugun yarın devam eder çıkımlar çok mutlu oldum sevindim :cherry: :cherry: herkese benden çayy :bounce:

hpim2613.jpg

hpim2614.jpg

hpim2615b.jpg

hpim2616p.jpg

hpim2617.jpg

hpim2619.jpg

hpim2620.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar