Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

Eline sağlık,hayvan sevgisi bir başka
Fakat üzüldüm bahçeli evden taşınmana,
hayvanlar salma daha zevkli oluyor,bizdede 15 kadar tavuk var hele bu mevsim heryer yemyeşilken coşuyorlar:)

Konunun bir bölümünü okudum bendede 3 tane tavuk var 4 tane horozu şikayet üzerine kestik hangi türü önerirsin sülün bıldırcın hangisinden daha fazla verim alırım(Yumurta bakımından) ve hangisinin sesi çevredekileri rahatsız etmez yarın kümesinin fotoğrafını paylaşırım.

Horozun her türlüsü öter.Bir horoza 15 tavuk yeter..:)
Horozların hepsi bir olmuyor..videodaki gibi horoz kesinlikle kesilmeli:)

Herkese teşekkürler iyi dilekleriniz için

Konunun bir bölümünü okudum bendede 3 tane tavuk var 4 tane horozu şikayet üzerine kestik hangi türü önerirsin sülün bıldırcın hangisinden daha fazla verim alırım(Yumurta bakımından) ve hangisinin sesi çevredekileri rahatsız etmez yarın kümesinin fotoğrafını paylaşırım.

Keklik sülünler mevsimlik yumurtlar ve yumurta sayıları azdır.Yumurta verimi açısından tavuk bıldırcın bakılabilir bu hayvanlar yılda 200 civarı yumurta yaparlar.Keklik sülünler ise ortalama 40-50 yumurta.

Eğer yumurtlardan civciv elde etmeyecekseniz horoz beslemessiniz tavuklarda ötmezler.Keklik sülün bıldırcın gibi hayvanların rahatsız edici ötüşleri yoktur horozlar gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------

Birde böyle ötenler var gülen horozlar :)

http://www.youtube.com/watch?v=ygWV9q32ltM

Emeklerimin karşılığı :p

Hasat zamanı

vkk5.jpg

868bp.jpg

uvlw.jpg

ntbg.jpg

Buda kuluçka makinem inşallah 20 gün sonra 200 civcivim olacak :queen:

pnrp.jpg

82c7.jpg

maşallah abi Allah nazardan saklasın. horozları dövüştürüyomusun ? bende muhabbet, balık yapıyorum. horoz dövüşlerine merakım var ama ne nasıl olur hiç bir bilgim yok

Hayvan dövüştürmek , hayvanların birbirine zarar vermesine seyirci olmak , bana ters bu konuda tek bilgim bu dövüşlerin yasak ve cezalarının olduğu.

Paketleme şekline bakılırsa yumurtalar biryerden gelmiş gibi :)
Önerebileceğiniz salma beslenebilecek,yumurta bakımındanda tatmin edebilecek bildiğiniz bir tavuk cinsi varmı?

ALLAH nazardan saklasın, güzel uğraş edinmişsin, hem ticari, hem hobi, bende terasımda 1 sene bıldırcın besledim, 1 yıl bıldırcın yumurtası yedim, tavuk yumurtası almadım ve çok daha lezzetliydi, arada başka şehire gitmem sebeiyle bıraktım uğraşımı, şimdi tarla aldım ceviz v.s yaptım en güzel hobilerden tarım ve hayvancılık işleri bence, hem ülkemize katkı, hem geleceğe, kısmetse bir çiftlik kurup, orada yaşamak istiyorum, biraz bütçe lazım, bakalım yapabilirsem, şuan hayalim, kuluçka makineside iyi olmuş, sende yazmışsın zaten, bazı bıldırcın gibi, kanatlılar kuluçkaya yatmıyor, kolay gelsin

Önerebileceğiniz salma beslenebilecek,yumurta bakımındanda tatmin edebilecek bildiğiniz bir tavuk cinsi varmı?

Yumurtalar biryerden gelmemiş :) biryerlere gidiyor . Edirneden-Karsa ,Jupiterden-Marsa heryere yumurta yolluyorum 81 ile yumurta yollamışlığım var güçlü referanslarım mevcut :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------

ALLAH nazardan saklasın, güzel uğraş edinmişsin, hem ticari, hem hobi, bende terasımda 1 sene bıldırcın besledim, 1 yıl bıldırcın yumurtası yedim, tavuk yumurtası almadım ve çok daha lezzetliydi, arada başka şehire gitmem sebeiyle bıraktım uğraşımı, şimdi tarla aldım ceviz v.s yaptım en güzel hobilerden tarım ve hayvancılık işleri bence, hem ülkemize katkı, hem geleceğe, kısmetse bir çiftlik kurup, orada yaşamak istiyorum, biraz bütçe lazım, bakalım yapabilirsem, şuan hayalim, kuluçka makineside iyi olmuş, sende yazmışsın zaten, bazı bıldırcın gibi, kanatlılar kuluçkaya yatmıyor, kolay gelsin

Hertürlü yumurayı yemişliğim var bıldırcın yumurtası bariz lezzetli.

Ceviz işi acayip mantıklı ve benim planlarımda var :) Çiftlik planları herkesin var

yerimiz olsa da 3-5 tavuk bizde beslesek her gün taze yumurta yeriz :) 2 tane yumurta yesem 4 gr proteinden 8 gr almış olurum

Sorunuza cevap vermeyi unuttum.

Salma tavukculukta genellikle kahverengi tavuklar kullanılıyor. Yumurta verimi iyi olan tavuk ırkları ligorn , atak-s , australorp

Ben geldim :)

Üretime devam

Civcivler için yaptığım büyütme kafesi

riwu.jpg

Bunlarda yavrucalar :mrgreen:

suyk.jpg

u3i2x.jpg

zgkwd.jpg

nv48.jpg

d1ul.jpg

j6f5.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------

js83j.jpg

0os6.jpg

90b2.jpg

k9sks.jpg

r47nh.jpg

cgzk.jpg

9ugt8.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------

hyfp3.jpg

mok8.jpg

f76e.jpg

0j4f.jpg

596j8.jpg

pdlp.jpg

Abi harikalar gerçekten. Böyle güzel fotoğraflar görmemize olanak sağladığın için teşekkürler.

Illa bana akvaryum daku balıklarimi bana actiracaklar hem 50 cesit baliklarim var yaaa biliyomusunnnn;:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------

Haaa müdür askere gitmediginden eminmisin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar