Bu yükü neden taşıyorum demeyin...

Ben ateistim arkadaş diyene dindar olanlar " inanmaya bilirsin saygıyla karşılarım kişisel tercihin" havasında gayet ılımlı tepkiler verirken
Ben dindanırm yada dinme bağlıyım diyen yada bunu belli edene karşı " alaycı , aptal yerine koyma bir yerden bir uç yakalayıp kafasına göre faka bastırmaya çalışma (çok inceden çaktırmadan yada direk alenen) çabası nedir arkadaş

Katılamayacağım kardeş. "Ben ateistim arkadaş" diyenlerin bu toplumda nelerle karşılaştığını anlatsam inanamazsın. Ateizmin anlayışını yalın bir şekilde savunmaya kalkan insanlar bırak aşağılanmayı fiziksel şiddete maruz kalırlar genelde. Nereden mi biliyorum? Bir tahmin yürüt...

Uzun lafın kısası, birbirimizi kırmamaya elbette azami özeni gösterelim ancak en keskin fikirlerimizi açıklamaktan da geri durmayalım. Ben kimseye hakaret etmiyor, şiddet kullanmıyor, önermiyor ya da nefret söylemi kullanmıyorsam herşeyi söyleyebilmeliyim.

Katılamayacağım kardeş. "Ben ateistim arkadaş" diyenlerin bu toplumda nelerle karşılaştığını anlatsam inanamazsın. Ateizmin anlayışını yalın bir şekilde savunmaya kalkan insanlar bırak aşağılanmayı fiziksel şiddete maruz kalırlar genelde. Nereden mi biliyorum? Bir tahmin yürüt...

Uzun lafın kısası, birbirimizi kırmamaya elbette azami özeni gösterelim ancak en keskin fikirlerimizi açıklamaktan da geri durmayalım. Ben kimseye hakaret etmiyor, şiddet kullanmıyor, önermiyor ya da nefret söylemi kullanmıyorsam herşeyi söyleyebilmeliyim.

Ahanda süper katılıyorum bu laflara...
Ayrıca bu forumda da, çok zaman durup dururken gereksiz konuları, allah kitap diye bağlamaya çalışan arkadaşlar oldu,
Sen ne yapıyorsun arkadaşım ne alakası var ne saçmalıyorsun dediğimizde, yemediğimiz laf kalmadı.. ne dinsizliğimiz ne allahsızlığımız kaldı...
Ben kimsenin dini inancını kimse ile tartışmam. Kimse de benim inancımı benimle tartışamaz. O benimle yukardaki arasında...
Kimseye inancı dolayısı ile kırıcı şeyler söylemem aşağılamam... Kendime de söyletmem...

Ancak, birisi çıkar, manevi inançlarına göre, ortalık yerde bir yorum yaparsa, ve bu yorum bana saçma gelirse,
kırmadan incitmeden, bu yorumun saçma olduğunu düşündüğümü söyleme özgürlüğüm olduğuna inanıyorum...
Aynı bu hikayede olduğu gibi. Bu hikayenin vermek istediği mesaj, tamamen STV formatına.. (BENCE) o yüzden saçma bulduğumu yazmıştım zaten.

Ama bir kere daha tekrar etmek istiyorum...

Ben ateistim, deistim, paganım, şamanım, budistim vs vs... diyene dindar olanlar, "inanmayabilirsin, saygıyla karşılarım, kişisel tercihin" demiyorlar ne yazıkki...
Kişisel konuşalım, topluluk adına konuşmayalım bence...

Bence bu kapitalist dindarların uydurmasıdır. Bakın İslam demiyorum, tüm dünyada dindarım deyip zulm edenleri tarif ediyorum.

Yani emekli, yaşlılık, dul yetimler Afrikadakş açlar NewYorktaki işsiz ve evsizler vs vs vs vs karnını doyurmakta zorlanan insanoğluna, sen bu sıkıntıları çek zenginin daha zengin varsılın daha varsıl olmasına katkıda bulun, ama sen bunu anlamazsın çok kurcalama, senin için iyi olanı ben bilirim........

Tanrı sizce böyle bir şey der mi?

Bu türde Polyanna masalları sadece mutedeyyin ve uysal koyun türü insan yaratma gayretleridir.

Katılıyorum. kapitalist dindar a bile gerek yok, dini kullanan bir kapitalizm örneği bence. yaptığı en basit şeyden en zor şeye kadar sorgulamalı insan bence. neden bunu yapıyorum sorusunun cevabını veremiyorsa insan, yapmamalıdır.

Çok acayip yerlere varmış hikaye, eninde sonunda bir hikaye aslında. Lensin kirli olması, adamın diğer gözünün görüp görememesi bunlar hep farazi şeyler. Ne var gerçekten anlatılan? Adam bir dilek dilemiş ve dileği öyle veya böyle bir şekilde gerçekleşmiş.
Hikayeyi saçma kılan ne? Aslında hikayenin başlığı "bu yükü neden taşıyorum demeyin", ve son cümlelerinde karınca'nın Lens için çok ağır demesi. Karıncanın kendi ağırlığının 50 katını kaldırıp taşıyabileceğini az çok herkes bilir. O yüzden zaten varolan bir gerçeği, gündelik hayatta göremeyeceğimiz bir durummuş gibi anlatması hikayeyi saçma kılıyor. Ana fikir, "dilediğinin çok zor olmasına rağmen gerçekleşmesi" olsa tam yerinde bir hikaye. Ya da, bir yük taşıyorsan nedensiz olduğuna inandığın, elbet bir sebebi vardır şeklinde bir anafikir de yerinde olurdu.

Ama o ağırlık mevzusu işi bozmuş, sonuna kadar çok hoşuma giderek okudum ama sonunda garip geldi.

İsteyen inanır isteyen inanmaz arkadaşlar, kimse kimseye dil uzatmadıktan sonra toplumun huzuru bozulmaz. Lakin benim inandığım ve zikredeceğim tek birşey vardır, o da bu hayatta ki en tehlikeli şeyin "vaaz vermek" olduğudur. Lakin kutsal kitabımız da "kendin oku ve ne anlıyorsan anladığın şekilde yaşa" öğretilir. Benim burda doğru bildiğim yada inandığım, veya din istismarı yapan birinden duyduğum yanlış bir bilgiyi size aktarmam, sizinde buna inanmanız, bunların tamamının vebali benim üstüme kalır. O yüzden söylediğim tek şey "vaaz vermeyin"dir.

Herkese sevgiler saygılar.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Lakin kutsal kitabımız da "kendin oku ve ne anlıyorsan anladığın şekilde yaşa" öğretilir.
nerden duyduğunu bilemiyorum ama dinde böyle bir uygulama yoktur!
elbetteki kendiniz okumanızda fayda vardır, gerek Kuran-ı Kerim gerekse fıkıh ilmi; zaten üzerimize farz bunları öğrenmek.
bunun dışında "ne anlıyorsan ona göre davran, böyle yaparsan doğrudur" şeklindeki anlayış yanlıştır.
nasıl ki çok basit mevzularda bir yol gösterene ihtiyaç duyuyoruz, din gibi önemli mevzularda da buna gerek duyabiliriz.
tabi bunun tersi de var:
her söyleneni doğru diye almak ta büyük hata, doğruyu yanlışı ayırt etmek hususunda sağlam bir altyapı şarttır.

bu işlerde ifrat-tefrit ayarını iyi yapıp dengeyi kurmak önemlidir.

samet kardeşim
aslında Cenab-ı Mevla nın (kudretiyle yapabileceği ancak) yapmadığı veya yapıp yapmadığı hususunda bilgimiz olmayan şeyleri, ibret vermek maksadıyla bile hikayeleştirip anlatma mevzusu küfür riski taşıdığından, rahatsızlığımız senin adınaydı

senin mevzudan başka:
birtakım tv kanallarında birileri kendilerince mizan kurup kimin sonunun ne olacağı hususunda temsiller yapıyor sıkça
kimden aldılar bu yetkiyi merak konusudur
benim bildiğim sonumuz ahirette belli olacak ve o hesap ta sadece Allah tarafından görülecek
tabi öyle olacak olması "saldım çayıra mevlam kayıra" şeklindeki bir anlayışı da haklı görmez
ne emredildiyse yapmaya gayret etmeliyiz dünya hayatında
ne cehennemin azabına dayanabiliriz, ne de cennetteki nimetler bizim anlayışımızın çok çok ötesinde güzel değildir
hani din, hakkaten şu dünyada gerçekten çok iyi bir insan olmayı ve ahlaki erdemleri göğe çıkarıyor, böylece bizi de güzelleştiriyor olmasa... "yaşaması zor be kardeşim" diycem

aynı hikayenin değişik değişik versiyonları var
ahanda bu da bahsi geçen karikatürlerden biri

[

nerden duyduğunu bilemiyorum ama dinde böyle bir uygulama yoktur!

Biryerden duymadım, zaten yazımda da dikkat edersen ben duyduklarıma kolay kolay inanmam din husus olduğunda. Bizzat kendim kutsal kitabımızda okudum.
Ben bir uygulamadan da bahsetmedim, kabaca paylaşmakta problem görmediğim bir noktayı paylaştım.

BANA GÖRE bu işin en doğrusu, Arapça öğrenip kutsal kitabımızı orjinal hali ile okumaktır. Çünkü Arapça Türkçe gibi, bir kelimenin veya cümlenin çok farklı şeyler ifade edebildiği bir dildir. En nihayetinde meal dediğimiz şey ise, çevirenin anladığıdır.

dinde böyle bir uygulama yoktur!

Bu arada "din" diye hitap etmeyi şahsımca doğru bulmuyorum, sonuçta din çoğul lakin İslamiyet tekildir. Benim bahsettiğim husus İslamiyet ile alakalı idi, tüm dinlerle değil.

Bu arada kimse yanlış anlamasın, ben herkesin inancına ve inandığı şeyi yaşama biçimine saygı duyarım, beni üzen, kıran veya küçük gören bir davranış içermediği sürece.

Saygılarımla.

Benimde dikkatimi çekti. Son zamanlar "koşun koşun dindar var " havası esiyor.

Herkes fikrini düşüncesini söylemekte tabiki özgür fakat bir şey varki ;
Ben ateistim arkadaş diyene dindar olanlar " inanmaya bilirsin saygıyla karşılarım kişisel tercihin" havasında gayet ılımlı tepkiler verirken
Ben dindanırm yada dinme bağlıyım diyen yada bunu belli edene karşı " alaycı , aptal yerine koyma bir yerden bir uç yakalayıp kafasına göre faka bastırmaya çalışma (çok inceden çaktırmadan yada direk alenen) çabası nedir arkadaş
(...)
Tam tersi. Bu ülkede bir karikatürünün kenarında okunması çok zor şekilde "Allah yok din yalan" yazdığı için Bahadır Baruter 1 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bu forumda ateist olduğumu belirttiğim yorumlarla, gerek konularda gerek özel mesajla yediğim küfürün, "yanacaksın mal zuaıahaha" türü mesajların haddi hesabı yok. Bu forumdaki ilk mesajlarıma bakarsanız Danimarkalı karikatüristin çizdiği karikatürler hakkında yorumlarım sebebiyle yediğim küfürlere hayran kalırsınız. Dindarlara baskı falan yok, Müslüman olmayan herkese baskı var, ama bunu anlayacak bakış açınız yok.

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
sonuç itibari ile hikaye zati daaaaaa, fakat derin düşününce alınacak ders var :) teşekkürler kankam.... eline sağlık...

Tam tersi. Bu ülkede bir karikatürünün kenarında okunması çok zor şekilde "Allah yok din yalan" yazdığı için Bahadır Baruter 1 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bu forumda ateist olduğumu belirttiğim yorumlarla, gerek konularda gerek özel mesajla yediğim küfürün, "yanacaksın mal zuaıahaha" türü mesajların haddi hesabı yok. Bu forumdaki ilk mesajlarıma bakarsanız Danimarkalı karikatüristin çizdiği karikatürler hakkında yorumlarım sebebiyle yediğim küfürlere hayran kalırsınız. Dindarlara baskı falan yok, Müslüman olmayan herkese baskı var

Buraya kadar altına imzamı atarım. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Yalnız, insanlar karşılıklı tanışmamışsa, birbirleri hakkında bazen yanlış fikirler edinebiliyorlar.
ama bunu anlayacak bakış açınız yok.
Acayüp'ü tanısaydınız, bu cümleyi asla hak etmeyecek bir insan olduğunu bilirdiniz. Emin olun son derece demokrat görüşlü biridir. Tanıdığım her müslüman onun yarısı kadar açık fikirli olsa bu memlekette din ile ilgili hiç bir problemimiz olmazdı...

ana fikri: dinde sana saçma gelen bir sürü şey olabilir, saçmasapan yasaklar, saçmasapan emirler falan filan. düşünme. kapa gözlerini denileni yap. allahın elbette bir amacı vardır. isyan etmenin faydası yok, kaderin böyle, yol belli, eğ başını öne, usul usul yürü şimdi.

bu ana fikir de zaten ateistlerin, dinleri suçladığı konudur.

ana fikri: dinde sana saçma gelen bir sürü şey olabilir, saçmasapan yasaklar, saçmasapan emirler falan filan. düşünme. kapa gözlerini denileni yap. allahın elbette bir amacı vardır. isyan etmenin faydası yok, kaderin böyle, yol belli, eğ başını öne, usul usul yürü şimdi.

Hocam, bak işte bu üslup kötü bence. Dalga geçer gibi, aşağılar gibi yazmaktan kasıtları bu sanırım arkadaşların...

(...)
Acayüp'ü tanısaydınız, bu cümleyi asla hak etmeyecek bir insan olduğunu bilirdiniz. Emin olun son derece demokrat görüşlü biridir. Tanıdığım her müslüman onun yarısı kadar açık fikirli olsa bu memlekette din ile ilgili hiç bir problemimiz olmazdı...
Acayüp'e değil, genel olarak belirtmiştim. Sadece acayüp'e yönelik gibi olmuşsa özür dilerim.

Hocam, bak işte bu üslup kötü bence. Dalga geçer gibi, aşağılar gibi yazmaktan kasıtları bu sanırım arkadaşların...

Sorun da bu. Bir müslüman bana "Ateistsin sen, yanacaksın cehennemde, hem sen maymundan geldin deden maymundur, benim dedem insandı, körsün sen yaradanı göremezsin, helak olacak senin gibiler, senin gibiler hastalıklı fikirlere sahip, okusan anlarsın ama kafan basmaz" gibi saydırırken sıkıntı yok; ama bir ateist "din saçma" dediğinde "saygı duyacaksın!" tepkisi var. Her dinde yanlış/saçma/adaletsiz/zalim/vahşi/ayrımcı bir çok nokta var, ama bunları söylemek için linç edilmeyi göze almam lazım, oysa ki aynısını bir müslüman benim inançsızlığıma karşı rahatlıkla söyler.

Not: "Yanlış yok" diyenlere inceleyebilecekleri örnekler için: İncil /Kuran. Bu örneklerin hepsi haklı değil, bazıları haklı.

Son düzenleme:

Burası bence tam oturmuyor. Bu konudaki fikirlerimi yazayım.

Ben dünyadaki aksaklıklar için neden dinleri suçlayayım? Bu küresel ısınma için fosil yakıtları suçlamaya benziyor bence. Küresel ısınmayı yaratan fosil yakıtların varlığı değil, sonuçlarının net bir şekilde bilinmesine rağmen kullanımında ısrarcı olan kapitalist zihniyet değil midir? "Ben kar edeyim de doğaya ne olursa olsun"...

Bence bir noktayı net olarak ayırt etmek önemli. Ateizm tanrıyı reddetmez. Tanrı diye bir varlığın olmadığını söyler. Bu önemli bir ayrımdır çünkü tanrı yok ise o zaman dinlerin insanlar tarafından oluşturulmuş doktrinler bütünü olduğunu söylemek gerekir. Ah, işte ben o zaman dinleri, diğer tüm düşünceleri eleştirebildiğim gibi eleştiririm. "Bence şurası yanlış, burası zararlı, öbür tarafı mantıksız" filan gibi görüşleri sıralayabilirim. Ancak aynı fosil yakıt örneğinde olduğu gibi, zararı yaratanın bu düşünceler değil, bu düşünce bütününü insanları manipüle ederek otoriteyi tesis etmek ve iktidarı ele geçirmek ya da muhafaza etmek için kurgulayan ve kullananlar olduğunu söylemek gerekir.

Tabii bu oldukça derin bir tartışma konusudur. Böyle iki satırda özetlemeye çalışınca ister istemez birçok boşluk kalıyor.

Tekrarlamayı gerekli görüyorum, bunlar benim düşüncelerim. Değişmez bir kurallar bütünü olduklarını iddia etmiyorum. Aksine her zaman ve her yönü ile sorgulamalı ve tartışmalıyım ki kendimi geliştirebileyim. Dinsel düşünce sistematiği ile ayrıldığım temel nokta da zaten bu olsa gerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------

Bir nokta daha var. Bir dindarın ateizmi saçma bulduğunu söylemesi beni ne rahatsız eder ne de şaşırtır. Ateizmi mantıklı buluyor olsa idi zaten dindar olmazdı. Aynı şekilde ben de dinleri saçma buluyorum. Herhangi bir din bence mantıklı olsa idi ben o dine inanıyor olurdum. Dinler saçmadır. Bu benim düşüncem. Niye hakaret olarak algılanıyor ki? Mantıklı olduğunu iddia eden gelir bana o mantığı anlatır, oturur tartışırız iki medeni insan gibi. Ama kendi inancının mantığını anlatmaktan aciz ise, "Sen benim dinime küfür ediyorsun" der çünkü benimle tartışabilecek yeterli argümana sahip değildir. Argümanları olan insanlar bunları tartışmaya da açık olur. Tartışamayacak acziyet içindekiler şiddet kullanmayı tercih eder. Düşüncelerini (bu düşünceler her ne olursa olsun) şiddet uygulayarak savunanlar aciz insanlardır. Onlara kızamam ancak acırım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Yaz yaz bitmiyor. Şu saygı meselesini de yazmam lazım. Ben saçma bulduğum bir önermeye niye saygı duyayım? Hiç bir dindardan ateizme saygı duymasını beklemedim ömrümde.

Saygı duyulması gereken şey inanç özgürlüğüdür, inanılan değil.

Ben dünyadaki aksaklıklar için neden dinleri suçlayayım? Bu küresel ısınma için fosil yakıtları suçlamaya benziyor bence. Küresel ısınmayı yaratan fosil yakıtların varlığı değil, sonuçlarının net bir şekilde bilinmesine rağmen kullanımında ısrarcı olan kapitalist zihniyet değil midir? "Ben kar edeyim de doğaya ne olursa olsun"...

Bence bir noktayı net olarak ayırt etmek önemli. Ateizm tanrıyı reddetmez. Tanrı diye bir varlığın olmadığını söyler. Bu önemli bir ayrımdır çünkü tanrı yok ise o zaman dinlerin insanlar tarafından oluşturulmuş doktrinler bütünü olduğunu söylemek gerekir. Ah, işte ben o zaman dinleri, diğer tüm düşünceleri eleştirebildiğim gibi eleştiririm. "Bence şurası yanlış, burası zararlı, öbür tarafı mantıksız" filan gibi görüşleri sıralayabilirim. Ancak aynı fosil yakıt örneğinde olduğu gibi, zararı yaratanın bu düşünceler değil, bu düşünce bütününü insanları manipüle ederek otoriteyi tesis etmek ve iktidarı ele geçirmek ya da muhafaza etmek için kurgulayan ve kullananlar olduğunu söylemek gerekir.

Tabii bu oldukça derin bir tartışma konusudur. Böyle iki satırda özetlemeye çalışınca ister istemez birçok boşluk kalıyor.

Tekrarlamayı gerekli görüyorum, bunlar benim düşüncelerim. Değişmez bir kurallar bütünü olduklarını iddia etmiyorum. Aksine her zaman ve her yönü ile sorgulamalı ve tartışmalıyım ki kendimi geliştirebileyim. Dinsel düşünce sistematiği ile ayrıldığım temel nokta da zaten bu olsa gerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------

Bir nokta daha var. Bir dindarın ateizmi saçma bulduğunu söylemesi beni ne rahatsız eder ne de şaşırtır. Ateizmi mantıklı buluyor olsa idi zaten dindar olmazdı. Aynı şekilde ben de dinleri saçma buluyorum. Herhangi bir din bence mantıklı olsa idi ben o dine inanıyor olurdum. Dinler saçmadır. Bu benim düşüncem. Niye hakaret olarak algılanıyor ki? Mantıklı olduğunu iddia eden gelir bana o mantığı anlatır, oturur tartışırız iki medeni insan gibi. Ama kendi inancının mantığını anlatmaktan aciz ise, "Sen benim dinime küfür ediyorsun" der çünkü benimle tartışabilecek yeterli argümana sahip değildir. Argümanları olan insanlar bunları tartışmaya da açık olur. Tartışamayacak acziyet içindekiler şiddet kullanmayı tercih eder. Düşüncelerini (bu düşünceler her ne olursa olsun) şiddet uygulayarak savunanlar aciz insanlardır. Onlara kızamam ancak acırım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Yaz yaz bitmiyor. Şu saygı meselesini de yazmam lazım. Ben saçma bulduğum bir önermeye niye saygı duyayım? Hiç bir dindardan ateizme saygı duymasını beklemedim ömrümde.

Gel buraya öpüjem :p

hocam en ince detaya kadar açıklamaya çalışmışsın. helal olsun ben ne dindar adamlar gördüm kapalı kapılar ardında neler yapıyor. hepsi böle değil tabi ama yokta değil bu ülkede çoğu insanın adammı o diye gözüyle bakdığı AZİZ NESİN VAKFINDAN Ve orada verilen bilgiden ilimden insanlıktan haberdar sadece ateist oha allaha inanmayan adam adam değildir mantığı var ve çok yanlış benim şahsi görüşüm kişi insan olsun iyiyi kötüyü ayırt etsin zaten çoğu dindardan daha iyi biri olur . Sonuç olarak ilk önce ne olursan ol İNSAN olucasın herşeyi layıkıyla yapıcaksın.

Dipnot: Ateist Falanda Değilim. :)

hocam en ince detaya kadar açıklamaya çalışmışsın. helal olsun ben ne dindar adamlar gördüm kapalı kapılar ardında neler yapıyor. hepsi böle değil tabi ama yokta değil bu ülkede çoğu insanın adammı o diye gözüyle bakdığı AZİZ NESİN VAKFINDAN Ve orada verilen bilgiden ilimden insanlıktan haberdar sadece ateist oha allaha inanmayan adam adam değildir mantığı var ve çok yanlış benim şahsi görüşüm kişi insan olsun iyiyi kötüyü ayırt etsin zaten çoğu dindardan daha iyi biri olur . Sonuç olarak ilk önce ne olursan ol İNSAN olucasın herşeyi layıkıyla yapıcaksın.

Dipnot: Ateist Falanda Değilim. :)

Sağol ustam. Sanırım bu söylediklerinin sebebi birçok insanın ahlak kavramının temelini dinde araması. "Ahlak dinden kaynaklanır" önermesinden hareket edince, "bir insanın hem dinsiz hem ahlaklı olması mümkün değildir" sonucuna çıkılması kaçınılmaz oluyor.

Dipnotuna dipnot: Ateist olmadığını eklemek ihtiyacı hissetmen aklıma Roland Barthes'in bir sözünü getirdi: "Faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir". Sırf bu ihtiyacı hissetmen bile din konusunun ülkemizde nasıl bir baskı unsuru olduğunu göstermiyor mu? Bir müslüman bile genel anlayışın azıcık dışında bir şey söylemek istese hemen "Ben de müslümanım, ancak..." diye başlıyor lafa. Bunun gibi birçok hassas(!) nokta var zaten hayatımıza damgasını vuran ama yeri burası değil. Konuyu iyice dallandırıp budaklandırmayalım...

Son düzenleme:
ben üslupta bir bir dalga geçme, aşağılama görmüyorum. hikayenin ana fikri budur, en azından benim hikayeden anladığım budur. karınca yaptığı işe anlam verememektedir, sadece tanrı istedi diye, sorgulamadan, denileni yapmaktadır.
enteresan olan dindarların herşeyi hakaret olarak algılaması. eğer açıp herhangi bir "kutsal" kitapta ateistler hakkında yazılanları okuyup kıyaslasalar, benim üslubumda bir sorun görmeyeceklerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar